December cadeaus

De pepernoten liggen al weken in de schappen, verschillende tuincentra zijn al omgetoverd tot een kerstparadijs en ook de oliebollen zijn al te koop. Het is nog oktober maar de feestmaand december komt er weer aan! Gezellig samen zijn, lekker eten en niet te vergeten cadeautjes. Wil je dit jaar eens een duurzaam cadeautje geven? Deze blog gaat over shoppen via Marktplaats, we gaan spullen een tweede leven geven!

Op Marktplaats kan je een heleboel leuke dingen vinden die je ook nog goed als cadeautje kan weggeven. Het is misschien nog een beetje een taboe, gebruikte dingen cadeau geven. Maar waarom eigenlijk? Ik trek me hier lekker niets van aan. Ik zoek en vind de leukste duurzame cadeaus via Marktplaats. Vorig jaar onder andere een gaaf mini voetbalspel gescoord!

Zoeken op Marktplaats
Het is wel even zoeken en het gaat misschien wat lastiger dan bij een (online) winkel. Naast de leuke potentiële cadeautjes is er ook een heleboel rommel te koop. Daarom wat tips voor het zoeken naar die pareltjes op Marktplaats. Geloof me, met wat geduld tijdens het zoeken vind je vast een gaaf cadeau.

Als je al weet wat je cadeau wilt geven is het natuurlijk even spannend of het ook echt op Marktplaats te vinden is. Hier twee tips voor als je specifiek naar iets opzoek bent:

o   De eerste tip is een beetje een inkoppertje, maar ik noem hem toch even om het verhaal compleet te maken. De zoekbalk! Krijg je niet wat je zoekt of geen resultaten? Probeer dan ook nog wat andere zoektermen voor het zelfde item. Het kan namelijk zijn dat jij de naam van een specifiek kookboek hebt ingetypt terwijl de verkoper het boek de titel ‘lekker kookboek’ heeft gegeven.

o   Helemaal geen resultaten? Het kan natuurlijk zo zijn dat op het moment dat jij op Marktplaats kijkt het item wat je zoekt niet wordt aangeboden. In dat geval kan je gebruik maken van de mailservice van Marktplaats. Zodra iemand het product op Marktplaats zet krijg je een mailtje met de nieuwe aanbieding. Hier ben ik zelf laatst achter gekomen en erg blij mee. Ik vind nu de nieuwste tweedehands Tuinseizoenen (een tijdschrift dat ik graag lees) op Marktplaats, vaak zelfs nog in de maand waarin het tijdschrift uitkwam.  Wil je ook gebruik maken van deze mail service klik dan op de Bewaar knop.
mailservice

Ook kan je Marktplaats goed gebruiken als je nog geen idee hebt wat je wilt geven. Hiervoor zijn ook verschillende zoekopties:

–        Je kan binnen verschillende groepen zoeken. Op deze manier hoef je nog geen specifiek idee te hebben. Let op, op deze manier kom je wel vaak winkels tegen, niet perse tweedehands dus.

–        Heb je echt geen idee, dus ook niet in welke groep je moet zoeken dan kan je kijken bij ‘Kijk in je Wijk’. Je krijgt dan een kaart te zien van de buurt waar je woont met allemaal blauwe stipjes die aangeven waar iets te koop is.  Deze manier van zoeken vind ik zelf erg leuk, het geeft je een beetje een beeld van de mensen die bij jou in de omgeving wonen en je komt dingen tegen waar je zelf nooit aan had gedacht. Op deze manier heb vorig jaar het mini voetbalspel gekocht waar ik het net al over had.

zoeken-in-mijn-wijk-marktplaats

Daarnaast, let op: ook winkels kunnen spullen aanbieden op Marktplaats, deze zijn over het algemeen niet tweedehands en dus ook niet dat duurzame cadeautje waar we naar opzoek zijn!

marktplaats-groen-met-saar

Veel zoekplezier

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: