December cadeaus, deel 2

Nog twee weekjes en het is zover, pakjesavond. En bij pakjesavond horen cadeautjes! In een eerdere blog had ik het al over cadeautjes zoeken op Marktplaats. Het kan zijn dat je op Marktplaats nog niet je slag hebt kunnen slaan en dus nog opzoek bent naar dat ene leuke cadeau. Daarom gaat ook deze blog over duurzame cadeautjes.

Bij het opzoek gaan naar duurzame cadeautjes zijn er twee gouden regels die je in gedachten moet houden:

 1. Geef iets waar hij/zij blij van wordt of waar iemand echt iets aan heeft!
 2. Geef iets dat lang mee gaat! Liever een cadeau dat jaren mee gaat, dan 10 dingen die na een paar keer gebruiken al kapot of niet meer interessant zijn.

Samengevat, geen nutteloos prul!!

Maar wat zijn dan wel geschikte cadeaus? Dat hangt natuurlijk heel erg af van wat iemand al heeft en wat hij/zij leuk vindt! Hier zijn wat ideeën:

 • Dopper, een duurzame drinkfles voor kraanwater! Zelf heb ik ook een dopper en ben er echt super blij mee.
 • Een broodtrommel of broodenvelop, zodat er geen plasticzakjes meer nodig zijn voor het meenemen van de lunch.
 • Een katoenen tas of een boodschappennetje om boodschappen te doen. Zo kan je groenten en fruit kopen zonder dat je weggooi-verpakkingsmateriaal nodig hebt.
 • Een warme trui, sloffen, beenwarmers of lekkere sjaal (voor binnen).
 • Iets lekkers, kijk hier voor de keurmerkenwijzer van milieu centraal of het lekkers dat je uitkiest ook echt een duurzaam cadeau is.
 • De zeepblokken van Lush kan je zonder verpakkingsmateriaal mee krijgen! Neem dan wel je eigen bakje of oude krant mee!
 • Jam van Potverdorie! Potverdorie! maakt jam, stroop en chutneys van fruit en groenten die supermarkten en groothandels niet meer kunnen verkopen. Hiermee gaan ze dus voedselverspilling tegen, zie ook mijn blog ‘Voedselverspilling tegengaan met Potverdorie!’ Een maar, de potjes van Potverdorie zijn helaas nog niet door heel Nederland te koop. Er zijn nu verkooppunten in  Amsterdam, Haarlem en IJmuiden.
 • Een bamboe tandenborstel! Op verschillende plekken te verkrijgen!
 • Een voedersilo met vogelvoer. Lees ook mijn blog ‘Een cadeautje voor mijzelf en de vogels’
 • Zelf maak al een tijdje verjaardagslingers van oude stoffen en materialen! Zo heb ik laatst slingers gemaakt van onder andere een kapotte regenjas, een kapotte vlieger en versleten kleding. Interesse? mail@groenmetsaar.nl 
  slinger-kapotte-regenjas
  slinger-kapotte-vlieger slinger-stof

Tot slot, ik word door geen van deze producten gesponsord, ik ben gewoon enthousiast.

Heb jij nog leuke duurzame cadeautips? Deel ze hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *