Een afvalvrij strand! Kom jij op 4 maart helpen?

Je kunt je ergeren aan zwerfafval, je kunt er ook iets aan doen! Komende zaterdag  ga ik samen met een groepje enthousiaste mensen het strand van Scheveningen weer een stukje schoner maken!

Helaas ligt het strand vaak vol met troep. Mensen laten het er achter en er spoelt ook nog eens troep aan! Blikjes, frietbakjes, stukken touw, slippers maar ook complete stoelen, je kan het zo gek niet bedenken of je komt het er tegen. Sommige aangespoelde dingen kunnen leuk zijn, zwerfafval is dit bijna nooit.

Zwerfafval (vooral plastic) is gevaarlijk voor dieren. Het wordt aangezien voor eten. Maar het is geen smakelijk hapje. Ze kunnen er in stikken Of het afval vult de maag, waardoor het dier op een gegeven moment geen hongergevoel meer krijgt en sterft door een voedseltekort. Of de dieren raken verstrikt in het afval.  Google maar eens ‘dieren zwerfafval’ en je ziet wat ik bedoel!

Plastic zwerfafval is niet alleen gevaarlijk voor dieren, ook voor mensen is het niet plezierig. Plastic breekt niet af, maar het valt uiteen in heel kleine stukjes, dit noemen we micro plastics. Micro plastics verdwijnen niet en kunnen ook in ons eten en daarmee dus ook in onze eigen maag terecht komen.

Zaterdag 4 maart gaan we ongeveer een uurtje afval ruimen. Aan het einde brengen we het afval naar het TrashUre Hunt museum aan de boulevard van Scheveningen. Hier maken ze kunst van de vondsten om meer mensen zich bewust te maken van het grote probleem rond zwerfafval.

Wil jij mee helpen? We verzamelen op 4 maart om 12 uur bij de fietsenstalling Biesieklette Noordboulevard.
Je kan je aanmelden via Facebook of gewoon komen!

Wil je meedoen maar het afval liever niet met je handen oppakken? Misschien kan je we een afvalgrijper lenen van iemand die bij jou in de buurt woont!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *