Mmm Muhammara,

Mahumaramu, of zoiets, zo ging het vaak bij ons thuis. We wisten de naam niet precies maar iedereen wist wat we bedoelden, die heerlijke dip met paprika, walnoten en granaatappel.
Inmiddels weet ik de naam en ook hoe ik het moet maken!  Muhammara is heerlijk voor op brood tijdens de lunch, ‘s avonds bij het avondeten of als hapje bij de borrel. In het Midden-Oosten (waar Muhammara vandaan komt) wordt het vaak gegeten als een mezze. Een mezze is een klein gerechtje en meerdere gerechtjes samen vormen de avondmaaltijd, een soort tapas idee dus.

Je kan Muhammara in de supermarkt kopen, het staat in het schap bij de Hummus. Alleen het is natuurlijk veel leuker als je de Muhammara zelf maakt. Dat blijkt dus helemaal niet moeilijk te zijn. De paprika’s gaan in de oven, het velletje haal je van de paprika’s af en daarna gaan alle ingrediënten samen in de blender, et voilà! Ik ben er dol op.

Ingrediënten:

  • 6 rode paprika’s
  • 200 gram walnoten (afval tip, ga met je eigen bakje naar de notenkraam of koop kruiden in bulk in)
  • 1 peper
  • 1 rode ui
  • sap van 2 limoenen
  • 2½ eetlepel granaatappelsap

To do:

  • Verwarm de oven op 200 graden Celsius
  • Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaden en de steelaanzet en leg ze ingevet op een ovenplaat of een ovenschaal
Paprika’s voordat ze de oven in gaan
  • Laat de paprika’s voor ongeveer 20 minuten in de oven roosteren. Het is de bedoeling dat ze zwart worden van boven. Als de buitenkant zwart is gaat het velletje er namelijk makkelijker vanaf.
  • Als de paprika’s in de oven liggen kan je alle andere ingrediënten in de keukenmachine doen en alvast een beetje blenden.
  • Zodra de paprika’s een zwart velletje hebben kunnen ze uit de oven en ontvelt worden, het gerechtje hoeft niet warm te zijn dus je kan ze best nog even laten afkoelen. Ook fijner voor je vingers.
  • Blender daarna ook de ontvelde paprika’s mee

Smakelijk eten 🙂

Broodje Muhammara als lunch 🙂

4 reacties

Laat een antwoord achter aan Sara Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: