Kattencafé Ditjes & Katjes in Den Haag, helaas gesloten

Ik ben dol op katten. Het liefste zou ik er thuis een willen. Helaas is mijn vriend allergisch voor katten, dus een eigen kat is niet echt een optie. Gelukkig kan ik bij mijn ouders altijd lekker knuffelen met Zorro en Pippi. En ik ben afgelopen week voor het eerst naar het kattencafé Ditjes en Katjes geweest.

Ik weet niet meer hoe ik van het bestaan van dit cafeetje weet. Wel weet ik nog dat ik een keer twee meiden in de tram hoorde praten over het kattencafé en dat je moet reserveren als je hier naar toe wilt. Goed dat ik dat toen heb opgevangen, want reserveren was echt nodig. Wij bleken het laatste tafeltje te hebben bemachtigd.

De 7 katten in het kattencafé

Als je het café binnenkomt, dan loop je eerst door een dubbele deur. De deuren mogen niet tegelijkertijd open zijn, dat is om te voorkomen dat de katten de straat op schieten. In het café wonen nu 7 katten. Toen ik binnenkwam viel mij meteen een mooie rode kat op ‘Pim’.

Kat Pim bovenop de krabpaal

Pim lag bovenop een krabpaal voorin het café. Het leek wel of hij alle gasten aan het bekijken was. Toen we er even zaten zagen we steeds meer katten. Ze lagen lekker ergens te slapen,  waren aan het spelen op de trap, liepen lekker rond of probeerden stiekem in het barhuisje te komen.

Het barhuisje midden in het café

Het barhuisje staat midden in het café. In het huisje zit de bar waar de drankjes worden klaar gemaakt. Het is grappig om te zien hoe sommige katten er alles aan doen om daar binnen te komen. Zoals kat Sientje op de foto hieronder, Sientje zit klaar om naar binnen te gaan als de deur van het huisje opengaat. Maar, helaas voor de katten, er wordt goed opgelet en ik heb maar een kat gezien die het lukte om even binnen te zijn.

Kat Sientje wachtend bij de deur van het barhuisje

Op de kaart staan een aantal vegan opties, zo is de soep die ze serveren vegan en afgelopen vrijdag hebben wij genoten van een heerlijke humus met pita broodjes. Zeker een aanrader! En alle drie hadden wij een lekker groot glas thee. Er zijn allemaal spannende theesmaakjes, als je van thee houdt moet je hier zeker even naar vragen. De soep wil ik de volgende keer proberen, ik kom namelijk zeker nog een keer terug 🙂

Twee andere dingen die ik nog leuk vind om te vermelden: een groot deel van de meubels tweedehands/vintage en er wordt zoveel mogelijk met biologische producten gewerkt, ook het kattenvoer is biologisch.

Ik hoopte dat er nog een kat op schoot zou springen. Dat was helaas niet het geval. Maar ik heb wel heerlijk naar de katten gekeken. En op het moment dat ik mijn jas aan het aantrekken was kwam er nog wel een nieuwsgierige kat, kat Pelle, naar mij toe die ik kon aaien 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *