Mijn leuke groene momentjes in maart

In februari deelde ik voor het eerst mijn leuke groene momentjes. Ik merkte dat dat zowel voor mijzelf als voor anderen inspirerend werkt, daarom doe ik het voor de maand maart weer! 🙂

Crocusjes <3

Vegan bieten pizza

Ik vind het leuk om in de keuken te experimenteren. Deze maand had ik twee toppers, een bieten pizza en een doperwtenspread pizza. Eerst maakte ik een bieten pizza. Dit idee ontstond doordat ik zin had in pizza en nog bietjes had die ik op moest maken 😛 Na mijn succes met de bieten pizza had ik de smaak te pakken en toen ontstond ook het idee voor de doperwten pizza.
Beide combi’s klinken misschien een beetje raar voor pizza, maar het was echt heel lekker. Wie mij op Facebook of Instagram volgt heeft de pizza’s misschien al langs zien komen. Binnenkort zal ik de recepten voor de pizza’s met jullie delen 🙂

Pizza met doperwten, courgette, artisjok, ui en pijmboompitten 🙂
Pizza met bieten, gekaramaliseerde ui, spruitjes en pijmboompitjes

Plogging

Plogging staat voor ‘picking up trash while jogging’. Ik houd helemaal niet van joggen en heb het dan ook niet vaak gedaan. Ik vind het maar saai. Maar toen ik op Facebook getagd werd in een bericht over Plogging werd ik wel enthousiast. Deze maand heb ik voor het eerst geplogd. En dat vond ik eigenlijk best wel leuk. Oké ik geef toe, het is meer troep oprapen dan echt joggen. Dus voor wie wel van joggen houdt is dit misschien niet de beste variant. Om toch een beetje te kunnen rennen besloot ik om tijdens mijn plogging rondje alleen maar plastic op te rapen. Ben je een fanatiekere jogger dan zou je ook kunnen zeggen ik raap alleen de Anta Flu plastic (bij mij in de wijk kom ik die vaak tegen), plasticflesjes, of plastic doppen op. Het jij al geplogd?

Vegan ontbijtmuffin bij Kek

Samen met een vriendin heb ik gezellig bijgekletst in het restaurantje Kek in Delft. Allebei hadden we een vegan ontbijtmuffin en een fruitsapje. Erg lekker maar wel een beetje veel, de volgende keer delen we.

Vegan ontbijtmuffins bij Kek, helaas vergeten te zeggen dat ik geen rietje wil

Zwerfafval in het Haagse Bos

Op 9 maart was het NLdoet en heb ik meegeholpen om het Haagse Bos zwerfafvalvrij te maken. Met een grote groep, ik gok zo’n 30 man, zijn we het bos ingegaan. Volgens mij is er heel wat afval uitgehaald. Zelf had ik alleen al 2 vuilniszakken vol.

Niet alleen met NLdoet, maar elke maand gaat er een fanatieke groep het Haagse Bos in om het bos zwerfafvalvrij te maken. Ik denk dat ik vaker met deze groep mee ga doen 🙂

2 zwerfafval acties bij mij in de buurt

Samen met een buurvrouw heb ik twee zwerfafval acties bij mij in de wijk georganiseerd. Het waren  twee gezellige en nuttige uurtjes en ik heb ook weer een aantal mensen uit mijn wijk leren kennen.

Zwerfafval vissen

Partij voor de Dieren Den Haag, TrashUre Hunt en De Ooievaart organiseerde samen ‘plastic vissen in de Haagse grachten’. Iets dat ik al een hele tijd wilde doen. En ook zeker vaker ga doen, maar dan misschien in een kleine kano of op een sup board, dan kom je namelijk veel makkelijker bij het afval dat in de grachten rond drijft en het lijkt me gewoon leuk om op een sup board of in een kano de grachten te verkennen.

Opening Your Foodprint

Ik was uitgenodigd voor een exclusief bloggersevent bij Your Foodprint. Your Foodprint is een nieuwe biologische vegan hotspot in het centrum van Gouda (Lange Tiendeweg 44) waar je allerlei vegan producten kan kopen en waar je kan genieten van een vegan lunch.

Vegan zalmwraps proeven bij Your Foodprint

Tijdens het openingsevent mochten we verschillende gerechtjes van de kaart proeven: worteltaart, chocoladetaart met dadels, wrapjes met zalm en toastjes met eiersalade. Het was allemaal erg lekker, biologisch en vegan uiteraard.

Ik ben nieuwsgierig geworden naar al het andere lekkers dat op de kaart staat. Binnenkort maar een dagje Gouda plannen en dan weet ik al waar ik ga lunchen 😉
Verder was het een hele gezellige ochtend, lekker gekletst met andere bloggers en aan het eind van de ochtend waren er nog twee inspirerende gastsprekers, Janneke (@jannekevandermeulen) en Nanneke (fitveganfoodwriter).

Wandelen en fietsen in Meijendel

Deze maand ben ik veel in Meijendel (duingebied bij Den Haag) geweest. We hebben lekker gefietst en gewandeld met vrienden. Een gevarieerd gebied met mooie uitzichtpunten. Wil jij hier ook gaan wandelen? Tip: begin op het strand, loop een heel eind naar het Noorden en ga dan het duingebied in! 🙂

Wandelen in Meijendel

De was naar buiten

Jeeee, ik kreeg even een echt zomergevoel toen ik mijn wasgoed buiten kon drogen! 🙂

Interview AD Haagse Courant ‘Ik hoop duurzaam gedrag te stimuleren’

Aan het eind van de maand werd ik op opgebeld met de vraag of ik geïnterviewd kon worden over eten voor het onderdeel ‘Aan tafel’. Zal je net zien, is precies die dag mijn keuken een bende. Snel de keuken schoongemaakt. De ochtend daarna kwam er vroeg een fotograaf langs om mij in de keuken te fotograferen. Iets later vond het interview zelf plaats, een erg gezellig gesprek 🙂 De dag erna, op zaterdag 31 maart, stond ik in de krant. Ik ben blij met het resultaat, toch altijd spannend als je geïnterviewd wordt.

In de krant 🙂

Leestip

Deze maand ben ik begonnen in het boek ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’. Ik heb het boek nog niet uit, maar wil het al wel aanraden als leestip. In dit boek geeft Frans de Waal veel voorbeelden van hoe de intelligentie van dieren onderzocht wordt, hoe dit door de jaren heen is veranderd en hoe de wetenschap steeds meer is gaan erkennen dat dieren intelligent zijn.

Ik ben blij met de studie die ik gedaan heb, maar als ik dit boek eind middelbare school had gelezen had ik misschien wel een andere studiekeuze gemaakt. Ik weet nog dat ik in de eerste van de middelbare school een betoog heb geschreven over de wil van dieren. Mijn docent Nederlands beweerde namelijk dat dieren geen wil hebben en ik was (en ben er nog steeds) van overtuigd dat dieren wel een wil kunnen hebben. Achteraf gezien hoop ik eigenlijk dat hij dit niet echt dacht maar dit tegen mij zei om mij uit te dagen.

Kijktip

Mijn kijktip van deze maand is de documentaire van Jan Terlouw. Deze documentaire heeft als rode draad het boekenweekessay ‘Natuurlijk’ dat Jan Terlouw heeft geschreven. Dit boek staat nu op mijn nog-lezen-lijstje, maar eerst het boek van Frans de Waal uitlezen.

Voor komende maand heb ik al een aantal leuke groene momentjes in de planning staan, kom jij ook?

 

 

2 reacties

 • Linda - Zaailingen

  Hé, vond je het symposium niet leuk? 😛
  Maar toffe maand zeg. Vooral in de krant is natuurlijk heel leuk en dat duurzame gedrag aanwakkeren doe je natuurlijk al. Leuk dat je je aansluit bij allerlei groepjes. Dat werkt vast nog motiverender.
  Die docu over Jan Terlouw heb ik toevallig gisteravond zitten kijken. Mooie combinatie tussen zijn verhaal en allerlei (ervarings)deskundigen.

  • Sara Reijnders

   Aaaah, oeps…. Het symposium ‘Eerlijk over vliegen’ vond ik ook leuk ja en vooral heel erg interessant O:) Is er even bij ingeschoten. Er gebeurt ook zo veel in een maand 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: