Pompoensoep

Pompoensoep

Het pompoenseizoen is weer begonnen. Zelf ben ik gek op pompoen: geroosterd, als spread, in de lasagne en mijn echte favoriet is pompoensoep! Vandaar dat ik in deze blog laat zien hoe ik pompoensoep maak. Een makkelijk seizoensgerecht.

Wat heb je nodig?
1 pompoen
1 winterpeen
1 rode ui
1 kleine paprika (geel of rood)
1 tomaat
Kruiden: paprika poeder, kaneel en peper
Hand pijnboompitjes

1 pan
1 koekenpan
1 staafmixer

Aan de slag:

  1.  Was eerst de pompoen goed, de schil gaan we namelijk ook gebruiken!
  2. Het killen van de pompoen is even een klusje, maar je harde werken zal beloond worden met een heerlijke kom zelfgemaakte pompoensoep!
    Snij de pompoen door midden en lepel de draden en zaadjes uit de kern. Als de pompoen schoon is kan je de pompoen in blokjes snijden.
    Binnenkort komt er ook een blog over het oogsten van de pompoenpitten.Pompoensoep
  3. Zet een pan op de kookplaat met een dun laagje olie. Doe de blokjes pompoen in de pan als de pan goed warm geworden is. Roer vervolgens regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  4. Snij de winterpeen in dunnen plakjes, zodra je klaar bent met snijden kunnen de wortel plakjes ook in de pan.
  5. Snij de rode ui in plakjes en voeg ook deze toe zodra je klaar bent met snijden in de pan.
  6. Snij ook de tomaat en de paprika in partjes en ook deze kunnen direct na het snijden de pan in.
  7. Als de pompoen er lekker gebakken uit ziet kan er een laagje (kokend)water in de pan worden gegoten en pruttelt het samen nog zo’n 2 minuutjes door.
  8.  Nu is het tijd voor de staafmixer. Zelf vind ik het lekker als de soep nog een beetje structuur heeft, ik pureer de pompoen daarom dus niet helemaal fijn. Tijdens het pureren kunnen de kruiden worden toegevoegd.
  9. De soep is nu bijna klaar, nog even de soep laten pruttelen terwijl je de pijnboompitten roostert en dan is het tijd om de soep te serveren!

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *