Tweedehands bij ons in huis

Ik ben dol op tweedehands spullen, het zijn spullen met een verhaal: van wie je het hebt gekregen of waar je de tweedehands schat hebt gevonden. Daarnaast gaan spullen door ze een tweede leven te geven langer mee en hoeven er minder nieuwe spullen gemaakt te worden. Dit voorkomt afval en bespaart veel grondstoffen, landgebruik, water en energie. Allemaal redenen om voor tweedehands te kiezen. Vandaag zet ik een deel van onze tweedehands meubels in het zonnetje en vertel ik jullie het verhaal achter deze meubels 🙂 Voor wie het nog niet eerder was opgevallen, je zal zien dat ik erg veel van kleurtjes houd 😉

Bank
Mijn vriend wil eigenlijk een andere bank. Het zitcomfort is namelijk niet optimaal, maar ik vind de hoes van deze bank zo leuk en het is een van de eerste meubels die ik heb gekocht toen ik op mijzelf ging wonen.

De vrouw die de bank wegdeed vertelde mij dat ze een nieuwe bank had gekocht omdat haar kat aan deze bank had gekrabd. Om eerlijk te zijn, dit valt mij nauwelijks op en dat terwijl de bank bij ons echt midden in de woonkamer staat. Misschien deed ze de bank stiekem ook wel weg omdat ze hem eigenlijk niet zo lekker vond zitten.

Eettafel
Ook deze tafel heb ik gekocht toen ik op kamers ging. De vorige eigenaren hadden de tafel op de 1ste verdieping van een oud en smal grachtenpandje in Haarlem staan. Om de tafel uit het huis te krijgen moest de tafel via het raam naar buiten, best een uitdaging maar het is gelukt. Mijn vader en ik stonden buiten op straat en de man en vrouw van wie ik de tafel kocht lieten de tafel naar beneden zakken. Vervolgens moest in mijn studentenkamer de deur er nog uit om de tafel naar binnen te krijgen, het paste maar net.

Bij de tafel kreeg ik ook nog vier stoelen. Dat werd te veel voor mijn studentenkamer, dus die plaatste mijn vader destijds weer op marktplaats. Het grappige was dat we een bod kregen en dat we er later achter kwamen dat het bod geplaatst was door de moeder van een vriendinnetje van mij.

Inmiddels is de tafel mee verhuisd naar waar we nu wonen en gebruik ik de tafel veel om te naaien. En wie mij op Facebook of op Instagram volgt heeft hem misschien al herkend, dit is de tafel waar ik de foto’s maak van mijn afvalvrijeboodschappen. Om de foto’s te maken ga ik op de tafel staan zodat ik de foto mooi vanaf boven kan nemen. Volgens mij moet dit een raar gezicht zijn voor de mensen die op dat moment toevallig net bij ons naar binnen kijken 😛 

Het leuke aan de vierkante vorm vind ik dat je er heel gezellig met een groep aan kan zitten. Je kan iedereen goed zien, beter dan bij een langwerpige tafel.

Rokersstoel
Deze stoel hebben we via via gekregen. Het was een donkerbruine stoel met een beige hoes. Niet bepaald onze smaak, daarom hebben we de stoel geel geverfd, een lekker vrolijke kleur. Voor de hoezen heb ik een lap stof gebruikt die ik via Peerby heb gekregen. Het meisje van wie ik de stof kreeg had zelf haar eigen bank opnieuw gestoffeerd en er was precies genoeg stof over voor de kussens van onze stoel.

 

Meer zien?

We hebben nog veel meer tweedehands schatten in ons huis staan. Ik ben benieuwd of jullie het leuk vinden om meer van deze erfstukken of marktplaastsvondsten te zien.

6 reacties

 • Linda - Zaailingen

  Haha ja, ik had de tafel herkend hoor. Heel mooi dat massieve, ‘geleefde’ hout 🙂
  Superleuk om te mogen gluren en stiekem ook een beetje naar alles om de meubels heen. Ziet er heel gezellig uit. En lekker veel planten ook!

  • Sara Reijnders

   Ik ben ook echt heel blij met de tafel. Ben bang dat als mijn vriend een mooie tweedehands bank vindt dat de bank weg gaat… maar de tafel blijft!! 🙂

   De twee stekjes die ik van jou heb gekregen beginnen nu ook echt plantjes te worden! Een van de twee had er even wat moeite mee maar hij lijkt het goed te gaan doen!

 • Hermien - KouweKleren

  Ja leuk, dit vind ik geweldig om te zien! Ik vind je tafel erg mooi en ook heel leuk om te zien wat je met je stoel gedaan hebt. Gezellig ook, al die planten. En ik word helemaal nostalgisch van die globe. Ik was daar ook weer naar op zoek, maar ik heb nog geen mooie gevonden.

  • Sara Reijnders

   De globe heb ik ooit, lang geleden van Sinterklaas gekregen, toen ik een jaar of 9 of 10 was denk ik (toen wilde ik astronaut worden). Eigenlijk is hij stuk. De standaard is afgebroken, maar dat hebben we opgelost door de globe in een vaas te leggen. We stonden tijdens een opruim sessie op het punt de vaas (natuurlijk niet de globe) weg te doen toen mijn vriend met deze super oplossing kwam 🙂 Daarvoor had ik het idee om er een hanglamp van te maken, dat vind ik ook nog steeds een erg leuk idee O:)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: