Verjaardagsslinger van oude tijdschriften

Vandaag, 6 september, ben ik jarig en omdat te vieren heb ik een vrolijke verjaardagsslinger gemaakt van oude tijdschriften! # recyclen

Het maken van deze slinger is makkelijk en leuk om te doen! Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe jij ook zo’n gerecyclede slinger kan maken:

slinger-tekening

  1. Verzamel als eerst een paar oude tijdschriften.
  2. Scheur de geschikte pagina’s voorzichtig uit de tijdschriften. Zelf vind ik het leukste als er wat afwisseling zit in de type pagina’s. Zowel mooie plaatjes als stukken tekst of een puzzel of zo. Daarnaast is het slim om op te letten dat je geen artikelen over nare gebeurtenissen gebruikt. Het zou toch jammer zijn dat je in jouw vrolijke verjaardagsslinger een reclame hebt zitten over bijvoorbeeld zweetvoeten.
  3. Als je genoeg pagina’s hebt verzameld is het tijd om de vlaggetjes te gaan knippen. Vouw eerst alle pagina’s dubbel. Vervolgens kan je met behulp van een driehoekig malletje vlaggetjes gaan knippen. Leg hiervoor de bovenkant van het malletje tegen de vouwrand aan. Door de vouwrand aan de bovenkant van het vlaggetje te hebben kan je deze zomenteen aan je slinger lijntje hangen.
  4. En dan nu het laatste klusje, het plakken van de vlaggetjes. Even laten drogen en je kan je slinger ophangen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *