Over Sara

Hoi, ik ben Sara, en mijn passie is ‘groen leven’. Toen ik acht was begon het. Ik werd WNF ranger en besloot vegetariër te worden en heb het geluk gehad dat mijn ouders vegetarisch voor mij wilden koken. In die zelfde periode kregen we zonnepanelen op het dak. Mijn vader liet mij zien dat op zonnige dagen de energiemeter achteruit liep en dat als we heel veel apparaten aanzetten, de meter heel snel vooruit ging en wij dus veel energie gebruikten.

Ik ben nu 29 en heb veel geleerd over duurzaamheid en ik blijf leren en ontdekken. Ik eet nu zo’n twee jaar grotendeels veganistisch. Ik word steeds handiger op de naaimachine en in het upcycle van tweedehands textiel. Ik ontdek de leukste tweedehands plekjes. Ik organiseer graag zwerfafval activiteiten op het strand. En sinds ik liever niet meer vlieg kom ik er achter dat je heerlijk op vakantie kan in Nederland.

Om mij heen zie ik dat er een verandering gaande is. Vorige week vrijdag liep ik tijdens de Klimaatstaking dan ook heel vrolijk rond met een bord waarop stond dat de Groene Eeuw is begonnen. Dat betekent niet dat we er al midden inzitten, om later op deze periode terug te kijken als de Groene Eeuw moeten we echt nog wel aan de slag.

Helaas hoor ik toch ook nog vaak dat mensen denken ‘maar in je eentje verander je de wereld toch niet’ of ‘dat ene stukje vlees maakt het verschil niet hoor’ en dat is dan de reden om het onduurzame gedrag voort te zetten. Ik ben het hier niet mee eens. Alle kleine beetjes helpen! En samen kunnen we met alle kleine en grote beetjes zorgen voor een verandering.

Via ‘Groen met Saar’ probeer ik mijn kleine beetjes iets groter te maken. Ik wil mensen inspireren en laten zien dat duurzaam gedrag niet moeilijk hoeft te zijn en juist heel leuk kan zijn 😃 💚🌍🐠🌳🦒

Op mijn website www.groenmetsaar.nl vind je inspiratie en tips om duurzaam te leven op allerlei vlakken en ik deel mijn ervaringen over groen doen en groen denken.

Heb je vragen, mail dan naar: mail@groenmetsaar.nl
Je kan mij ook volgen via Facebook & Instagram

2 reacties

 • Peter van Klaveren | Friendly4Kids

  Hallo Saar,

  Geweldig zoals je in het leven staat. Ik ben verheugd om te zien hoe meer en meer mensen beseffen hoe zuinig we moeten zijn op onze `levende aarde’ waar we maar een van hebben.
  Met het onafhankelijk inspiratieplatform Friendly4Kids willen wij dat elk kind zich fysiek, emotioneel, intellectueel en spiritueel optimaal kan ontwikkelen. Juist om zich bewust te maken van het feit dat we met elkaar vreedzaam en duurzaam moeten leven willen we kunnen (over)leven.
  De beurs in februari 2018 zal een offline platform zijn om deze inspiratie op te doen voor ouders, grootouders, overige opvoeders.

  Keertje elkaar bellen?
  Hartelijke groet,

  Peter van Klaveren (Den Haag)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *