Over Sara

Hoi, ik ben Sara, mijn passie ‘groen leven’. Eigenlijk doe ik dit al van jongs af aan. Toen ik acht was begon het volgens mij. Ik werd WNF ranger!  Ik besloot vegetariër te worden en heb het geluk gehad dat mijn ouders mij hier in ondersteunden en dus vegetarisch voor mij wilden koken. En in deze periode besloot mijn vader zonnepanelen aan te schaffen. Hij liet mij zien dat op zonnige dagen de energiemeter achteruit liep en dat als we heel veel apparaten aanzetten, de meter heel snel vooruit ging en wij dus veel energie gebruikten.

Ik ben inmiddels 26 en heb veel geleerd over duurzaamheid en duurzaam gedrag. Ik krijg helaas wel vaak te horen ‘maar in je eentje verander je de wereld toch niet’ of ‘dat ene stukje vlees maakt het verschil niet hoor’ en dat is dan de reden om het onduurzame gedrag voort te zetten. Ik ben het hier niet mee eens. Alle kleine beetjes helpen! En samen kunnen we met alle kleine beetjes een grote verandering teweeg brengen.

Via mijn blogs probeer ik mijn kleine beetjes iets groter te maken. Ik wil mensen inspireren en laten zien dat duurzaam gedrag niet moeilijk hoeft te zijn. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken ook heel leuk kan zijn!

Zelf leer Ik ook nog iedere dag over groen leven. Zo heb ik een tijdje terug meegedaan met een  uitdaging om afvalvrij te gaan leven. Maar ook het schrijven van de blogs helpen. Door mijn ideeën, tips en dilemma’s op papier te zetten, word ik weer wat bewuster.

Op mijn website www.groenmetsaar.nl vind je inspiratie en tips om duurzaam te leven op allerlei vlakken en ik deel mijn ervaringen over groen doen en groen denken.

Heb je vragen, mail dan naar: mail@groenmetsaar.nl
Je kan mij ook volgen via Facebook & Instagram

2 Reacties

 • Peter van Klaveren | Friendly4Kids

  Hallo Saar,

  Geweldig zoals je in het leven staat. Ik ben verheugd om te zien hoe meer en meer mensen beseffen hoe zuinig we moeten zijn op onze `levende aarde’ waar we maar een van hebben.
  Met het onafhankelijk inspiratieplatform Friendly4Kids willen wij dat elk kind zich fysiek, emotioneel, intellectueel en spiritueel optimaal kan ontwikkelen. Juist om zich bewust te maken van het feit dat we met elkaar vreedzaam en duurzaam moeten leven willen we kunnen (over)leven.
  De beurs in februari 2018 zal een offline platform zijn om deze inspiratie op te doen voor ouders, grootouders, overige opvoeders.

  Keertje elkaar bellen?
  Hartelijke groet,

  Peter van Klaveren (Den Haag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *