Kanoën in Den Haag

Alweer een tijde terug hebben wij gekanood in Den Haag. Een leuke activiteit tijdens een weekendje weg, vakantie in eigenland of voor de Hagenezen gewoon in je eigen stad. Ik heb zelf een tijdje heel dichtbij Den Haag gewoond en vond het erg leuk om de stad die ik zo goed ken vanaf het water te zien! Je beleeft het dan toch anders dan als je op de kade bent 🙂 Wij peddelde een rondje om/door het oude centrum heen. Vanaf het water zie je o.a. veel oude panden, Haagse reigers, afhankelijk van het seizoen meerkoeten die een nestje bouwen of al hebben en aan het eind van de route heb je een mooi zicht op de skyline van Den Haag.

Wij huurde de kano bij Kanoverhuur Den Haag. Deze kanoverhuur zit in het centrum van de stad en is goed bereikbaar met het OV, er stoppen verschillende bussen en trams in de buurt. Van te voren een kano reserveren is wel slim, vooral omdat je anders het risico hebt dat er niemand aanwezig is op de locatie van de verhuur.

Vanaf de verhuur kan je verschillende routes varen of natuurlijk gewoon je eigen route bepalen. Wij kozen voor een rondje centrum. Een rondje centrum vaar je door bij de kanoverhuur naar het zuidwesten te vertrekken (direct onder de brug door) en dan de kanoknooppunten 75, 83, 36, 73 en 72 te volgen. Dit is een route van zo’n 1,5 a 2 uur (6,5km).

Mocht je zin hebben in een frietje, halverwege de route kom je een frietkraam tegen waar je vanaf het water kan bestellen. Je frietjes worden dan vanaf de friettent met een takel naar beneden gebracht.
Je kan natuurlijk ook je eigen picknick meenemen of na de kanotocht lekker ergens in Den Haag te eten. Eerder schreef ik een blog met tips waar je vegan kan eten in Den Haag 🙂

Je kan deze route ook kanoën met kinderen, wel moet er een volwassenen aanwezig zijn. Voor wie wil zijn er zwemvesten aanwezig. 

Wat me ook heel leuk lijkt om nog een keer te doen is kanoën naar Clingendael en het Haagse Bos. Van de drukke stad ben je ineens in de natuur. In Clingendael zijn veel bijzondere bruggetjes wat het sprookjesachtig maakt. Hiervoor vertrek je naar het noordoosten (direct weg van de brug) en volg je knooppunten 73, 36, 34, 30, 39 en dan ben je in Clingendael. Hoe lang deze route duurt  weet ik (nog) niet.

Tip: kan je net als ik niet tegen zwerfafval, neem een klein zakje of bakje mee waar jr zwerfafval in kan doen dat je onderweg in het water tegenkomt. Behalve als het al verwerkt zit in een meerkoeten nest 😉

Ben jij net als ik fan van kanoën? Ook in Utrecht kan je een mooie kanotocht maken, hier schreef ik eerder al een blog over.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *