Seizoensgroenten april

De lente is begonnen. De temperatuur loopt weer op, buiten begint er van alles te groeien en bloeien. Dieren komen uit hun winterslaap, vogels die voor de winter naar het zuiden zijn getrokken komen weer terug en je kan weer mee kijken in de nestkastjes van vogels.
Ondanks al dat leven zijn er deze maand wel wat minder groenten uit het seizoen maar dat maakt ze niet minder lekker.

Seizoensgroenten van de maand april
Aardappel, asperges, bloemkool, groene selderij, paddenstoelen, paksoi, prei, raapstelen, radijs, rode biet, snijbiet, spinazie, ui, witlof, winter postelein en wortel

Seizoensfruit van de maand april
Appel, peer, pompelmoes, rabarber en sinaasappelen

Receptentips

Aardappelsalade
Aardappelsalade lekker en makkelijk te maken! Voor een echt zomergevoel als je het mij vraagt (ook als het nog geen zomer is).

Bekijk hier het recept

Witlof salade

Witlof vond ik vroeger veel te bitter. Nu vind ik het lekker, maar dan wel gecombineerd met iets zoets.  Wij eten deze salade meestal samen met gebakken aardappeltjes of frietjes en een vegan burger.

Bekijk dit recept

Wortelsoep
Dit gerecht heb ik ontdekt toen ik 1 kilo wortels wilde redden (weggooien is zonde). Maar wat maak je met 1 kilo wortels? Wortelsoep!

Bekijk dit recept

Bloemkoolsoep
Ongeveer anderhalve maand geleden heb ik bloemkoolsoep ontdekt. En ik ben er dol op, het is lekker en het is makkelijk te maken! Inmiddels heb ik zelf al meerdere keren bloemkoolsoep gemaakt.

Bekijk dit recept

Wat is jouw favoriete seizoensgroenten recept voor deze maand?

2 reacties

 • Cindy

  Hoi

  Raar om rabarber te zien verschijnen, hier staan de eerste scheuten nog maar net boven de grond.
  Ik geniet van paksoi in wok gerechten en hou natuurlijk van asperges op zijn Vlaams. Ik geniet wel van groenten die je slechts een deel van het jaar kan krijgen, heerlijk om die plots op de menu te zien verschijnen.
  Groetjes

  • Sara Reijnders

   He Cindy, dat zal per rabarber ook verschillen en ook het weer heeft hier invloed op. Toch is april het begin van het rabarber seizoen. Alleen je kan natuurlijk pas oogsten als de plant wat groter is. Belangrijkste bij rabarber is dat je hem niet te laat in het seizoen oogst i.v.m. oxaalzuur, maar dat weet je vast al als je zelf een rabarber hebt groeien 🙂
   Groetjes Sara

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: