Aardappelsalade

Aardappelsalade lekker en makkelijk te maken! Voor een echt zomergevoel als je het mij vraagt (ook al is het nog geen zomer).

Ingrediënten:

600 gram aardappels
1 appeltje
2 knoflookteentjes fijn gesneden
1 eetlepel vegan mayo
2 eetlepels vegan yoghurt
30 gram kappertjes
Peper
Bos ui
Kiemgroenten (liefst van eigen oogst)

Bereiding:

  1. Schil de aardappel, snijd deze in stukjes en kook tot ze gaar zijn, giet ze af en laat ze meteen afkoelen. Het snelste is om ze uit de pan te halen en in een koude pan te stoppen met koud water (eventueel tussendoor nog een keer het water vervangen zodat het afkoelen sneller gaat)
  2. Snijd ondertussen de appel met schil in kleine stukjes en doe deze in de schaal
  3. Meng de appel, met de vegan mayo (1 eetlepel) en vegan yoghurt (2 eetlepels)
  4. Snijd 2 knoflookteentje fijn en voeg toe
  5. Voeg de kappertjes toe (30 gram)
  6. Voeg peper naar smaak toe
  7. Eventueel: voeg kiemgroenten toe
  8. Eventueel: snijd de bos ui in ringen en voeg toe

Smakelijk eten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *