Vegan eten in Den Haag

Ja, lekker uit eten! Maar waar? Dat kan soms best lastig zijn als je als vegan of met een vegan uiteten wil. Gelukkig zijn er heel wat leuke restaurantjes in Den Haag waar je naar toe kan! In deze blog neem ik jullie mee naar die vegan plekjes 😊 Hier zitten restaurantjes tussen die helemaal vegan zijn en waar ze ook vegan opties hebben.

Foam

Dit is een 100% vegan restaurant waar je kan ontbijten, lunchen of van een lekker stukje taart kan genieten. Hier heb ik o.a. gegeten vlak nadat ik had besloten om veganistisch te gaan eten en heb toen de goddelijke combinatie van gepofte zoete aardappel met zwarte bonen ontdekt, iets dat ik nu vaak thuis maak.

Foam Catering, Frederikstraat 44 Den Haag, www.foamcatering.nl


Strandpaviljoen Buiten

Strandpaviljoen Buiten is mijn favoriete strandtent. Er hangt een ontspannen sfeer en tijdens het strandtentenseizoen kan je hier met je voeten in het zand een heerlijke vegan poké bowl eten. Ik heb de bowl al vaker gegeten. Het is een grote, vullende bowl. Afhankelijk van hoeveel honger ik heb eet ik hem lekker helemaal alleen op of deel ik hem.  Naast de poké bowl hebben ze ook nog goede vegan bruchetta’s, tortilla chips met salsa dip en een bio açai bowl. De bio Açai bowl heb ik nog niet gehad maar wil ik komend strandtentenseizoen graag als ontbijtje proberen. Moet ik iets eerder naar het strand gaan dan ik meestal doe. Je kan hier ontbijten, lunchen, avondeten of alleen wat drinken.

Als je het leuk vindt kan je hier eerst helpen met het strand wat schoner te maken. Bij Strandpaviljoen Buiten kan je een gevulde juttas inleveren in ruil voor een kopje thee of koffie 😊

Strandpaviljoen Buiten, Zwarte Pad 67 Den Haag, www.ganaarbuiten.nl


Instock

Bij Instock koken ze met producten die anders weg waren gegooid. Dit kunnen producten uit de supermarkt zijn of die rechtstreeks van de voedselproducenten komen. Een super manier om voedselverspilling te voorkomen. Ik heb hier al meerdere keren gegeten en elke keer genoten van de verrassende smaakcombinaties die opgediend werden. Het concept is wel iets veranderd sinds de laatste keer dat ik er heb gegeten. Ze koken er nog steeds met producten die anders waren weggegooid maar hebben nu wel een vaste menukaart. Over Instock is een leuke podcast  gemaakt waarin wordt verteld over hoe en waarom Instock is opgezet. 

Instock, Buitenhof 36 Den Haag, www.instock.nl


Crust House

Een pizzeria in het Stratenkwartier van Den Haag. Met één vegan pizza op de kaart en daarnaast kan je ook zelf een pizza samenstellen met groenten en allerlei soorten vegan kaas.
Ik heb hier nu een keer gegeten. Ik had toen samen met een goede vriendin van mij een Garden Veggie met vegan kaas gegeten. We hadden een pizza van 45cm erg leuk om te delen! Wel hebben we er nog een salade bij besteld, anders was het net wat te weinig.

Voor mij zit deze pizzeria aan de andere kant van de stad, als hij dichterbij was geweest had ik er al veel vaker gegeten. Je kan hier lunchen en avondeten.


Crust House, Aert van der Goesstraat 40 Den Haag, www.crusthouse.com


De Vegetarische Slager

Bij het restaurant van De Vegetarische Slager koken ze met hun eigen ‘vleesch’ producten. Ze hebben een tapas systeem, waarvan bijna alle gerechtjes vegan zijn. De gerechten zijn wat kleiner waardoor je meerdere dingen kan proeven. Leuk, maar het maakt het alleen wel wat duurder dan wij van te voren hadden verwacht. Gerechtjes zijn 6 tot 10 euro en ze raden je aan om per persoon zo’n drie gerechtjes te nemen.

Je kan hier komen lunchen en avondeten en verder verkopen ze hier alle Vegetarische Slager producten. 

De Vegetarische Slager, Hooikade 4 Den Haag, www.devegetarischesclager.nl/restaurant


Hortus

Hortus is een vegetarisch restaurant met vegan opties. In de zomer kan je hier lekker buiten zitten op een pleintje. Je kan hier ontbijten, lunchen en dineren. Ik heb hier al meerdere keren erg lekker gegeten. Waarbij ik vooral de POM sandwich wil aanraden 😊

Hortus, Anna Paulownaplein 3 Den Haag, www.hortusrestaurant.com


Himalayan

Een klein restaurantje in het centrum van Den Haag met een keuken uit het Himalaya gebied: Indiaas, Nepalees en Bhutanees. Op de kaart kan je niet zien of een gerecht vegan is of niet, maar als je ernaar vraagt kunnen ze je het zeker vertellen. Keukens uit dit gebied zijn trouwens vaak interessant voor vega(n)s.   

Himalayan, Gortstraat 16A Den Haag, www.restauranthimalayan.nl


De Vegetarische Snackbar

Ben je in de buurt van Holland Spoor en heb je zin in een snack dan raad ik je aan om naar De Vegetarische Snackbar te gaan. Van friet tot vegan bittergarnituur tot vegan burgers.

De Vegeatrische Snackbar, Stationsplein 5A Den Haag, 
www.devegetarischesnackbar.nl


Restaurant de Hagedis

Restaurant de Hagedis is een vegetarisch en biologisch restaurant met een seizoensgebonden kaart. Het restaurant zit in een oud schoolgebouw midden in de stad. Dat het een oud schoolgebouw is zie je nog terug bij de wc’s en de kapstokken.

Het is een iets duurder restaurant, ik heb hier laatst voor het eerst gegeten en echt elk gerecht dat op tafel kwam was een feestje op het bord. Ik wil hier zeker vaker heen gaan 😊

Je kan hier van donderdag tot en met zondag komen dineren.

Restaurant de Hagedis, Waldeck Pyrmontkade 116 Den Haag, https://www.restauranthagedis.nl/


Maoz vegan

Ben je in Den Haag en wil je snel iets veganistisch eten of heb je zin in falafel, dan raad ik je Maoz vegan aan. Dit veganistische falafel zaakje zit op de hoek van het plein. Ik heb er nu een keer een pita broodje gegeten en dat was echt heerlijk!

Maoz vegan, Plein 3a Den Haag


SLA

Deze vegan hotspot stond al een tijdje op mijn lijstje waar ik graag wilde eten en gisteren zijn we er geweest. Het is een biologische saladebar waar ze veel vegan opties hebben.

We ging allebei voor de Greek Gyros. Erg lekker, ik vond het zelfs verrassend lekker 🙂 Die kan ik je dus zeker aanraden. En dit beloofd veel goeds voor de andere salades op de kaart.

SLA is ideaal voor als je gezond buiten de deur wilt eten maar niet een hele avond in een restaurant wilt zitten. Zelf vind ik de prijs wel iets aan de hoge kant en de porties juist iets aan de kleine kant.

SLA is elke dag open voor lunch en avondeten.

SLA, Kerkplein 4a Den Haag
www.ilovesla.com


Deze blog zal blijven groeien. Als ik ergens lekker heb gegeten met vegan opties dan voeg ik die toe!
Tips? Laat het mij weten 😊 Restaurants in Den Haag die al op mijn lijstje staan om te gaan eten zijn The Foodmaker, the Leaf, Symbiose, Love and Peas, Veggies of Fire,  Jantje, Hummus en SLA.

6 Reacties

  • Sara Reijnders

   Bedankt voor de tip 🙂 Ik heb net de menukaart bekeken, ziet er goed uit! Ik ga het toevoegen aan mijn lijstje. Mocht je er binnenkort toevallig gaan eten dan hoor ik graag hoe het was 😀

  • Sara

   Leuk om te horen! Als je nog goede veganistische tentjes (of met vegan opties) kent of ontdekt die ik nog niet in mijn overzicht heb staan dan hoor ik dat graag 😇

 • Annette

  Hi Saar,

  On Regentesseplein 228 there is also Ali’s Lebanese Incredible Sandwiches which is 100% veggie or vegan. Not just sandwiches but also wonderful Lebanese platters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: