Vegan eten in Den Haag

Ja, lekker uit eten! Maar waar? Dat kan soms best lastig zijn als je als vegan of met een vegan uiteten wil. Gelukkig zijn er heel wat leuke restaurantjes in Den Haag waar je naar toe kan! In deze blog neem ik jullie mee naar die vegan plekjes 😊 Hier zitten restaurantjes tussen die helemaal vegan zijn en waar ze ook vegan opties hebben.


Foam

Dit is een 100% vegan restaurant waar je kan ontbijten, lunchen of van een lekker stukje taart kan genieten. Hier heb ik o.a. gegeten vlak nadat ik had besloten om veganistisch te gaan eten en heb toen de goddelijke combinatie van gepofte zoete aardappel met zwarte bonen ontdekt, iets dat ik nu vaak thuis maak.

Foam Catering, Frederikstraat 44 Den Haag, www.foamcatering.nl


Strandpaviljoen Buiten

Strandpaviljoen Buiten is mijn favoriete strandtent in Scheveningen. Er hangt een ontspannen sfeer en tijdens het strandtentenseizoen kan je hier met je voeten in het zand een heerlijke vegan poké bowl eten. Ik heb de bowl al vaker gegeten. Het is een grote, vullende bowl. Afhankelijk van hoeveel honger ik heb eet ik hem lekker helemaal alleen op of deel ik hem.  Naast de poké bowl hebben ze nog meer lekkere vegan gerechten op de kaart staan.

Bij Strandpaviljoen Buiten kan je een gevulde juttas inleveren in ruil voor een kopje thee of koffie 😊

Strandpaviljoen Buiten, Zwarte Pad 67 Den Haag, www.ganaarbuiten.nl


Hartbeach

Hartbeach is een strandtent en surfschool aan de zuidkant van de boulevard van Scheveningen. Het is een drukke strandtent met een fijne sfeer. Ze hebben een aantal vegan gerechten op de kaart staan en een aantal gerechten die ze vegan kunnen maken. De bitterballen wil ik graag nog een keer proberen.

Ook bij Hartbeach kan je een juttas ophalen/inleveren. Hier heb ik zelf een lekker biologisch ijsje gekregen in ruil voor een gevulde juttas.  En volgens mij kan je met een gevulde juttas ook korting krijgen op een surfles!

Hartbeach, Strandweg 3b, www.hartbeach.nl


Himalayan

Een klein restaurantje in het centrum van Den Haag met een keuken uit het Himalaya gebied: Indiaas, Nepalees en Bhutanees. Op de kaart kan je niet zien of een gerecht vegan is of niet, maar als je ernaar vraagt kunnen ze je het zeker vertellen. Keukens uit dit gebied zijn trouwens vaak interessant voor vega(n)s.   

Himalayan, Gortstraat 16A Den Haag, www.restauranthimalayan.nl


Restaurant de Hagedis

Restaurant de Hagedis is een vegetarisch en biologisch restaurant met een seizoensgebonden kaart. Het restaurant zit in een oud schoolgebouw midden in de stad. Dat het een oud schoolgebouw is zie je nog terug bij de wc’s en de kapstokken.

Het is een iets duurder restaurant, ik heb hier laatst voor het eerst gegeten en echt elk gerecht dat op tafel kwam was een feestje op het bord. Ik wil hier zeker vaker heen gaan 😊

Je kan hier van donderdag tot en met zondag komen dineren.

Restaurant de Hagedis, Waldeck Pyrmontkade 116 Den Haag, https://www.restauranthagedis.nl/


Maoz vegan

Ben je in Den Haag en wil je snel iets veganistisch eten of heb je zin in falafel, dan raad ik je Maoz vegan aan. Dit veganistische falafel zaakje zit op de hoek van het plein. Ik heb er nu een keer een pita broodje gegeten en dat was echt heerlijk!

Maoz vegan, Plein 3a Den Haag


SLA

Sla is een biologische saladebar waar ze veel vegan opties hebben. Ik heb hier nu twee keer gegeten. De eerste keer kozen mijn vriend en ik allebeid de Greek Gyros, deze was echt verrassend lekker 🙂 Ik weet niet meer welke salade ik de tweede keer had gekozen, wel weet ik nog dat ik ook die erg lekker vond en dat ik toen nog een kersentaartje heb gedeeld met een vriendin

SLA is ideaal voor als je gezond buiten de deur wilt eten maar niet een hele avond in een restaurant wilt zitten. Zelf vind ik de prijs wel iets aan de hoge kant.

SLA is elke dag open voor lunch en avondeten. En je kan hier lekker aan het raam zitten, aan een tafeltje of neer ploffen op de bank.

SLA, Kerkplein 4a Den Haag
www.ilovesla.com


HUmmUS Den Haag

HUmmUS kende ik al vanuit Delft en ik heb nu ook in Den Haag bij HUmmUS gegeten. Beide restaurants zijn echt een aanrader. Je zit er leuk en het eten is heerlijk. Ze serveren een combinatie van de mediteraanse en middenoosterse keuken met veel vegan opties.

In Den Haag kozen wij voor ‘Van alles een beetje’, een combinatie van de chef van vier gerechtjes van de kaart + zoete aardappelfrites en een kleine salade + 2 pita’s. Voor ons was het wel net wat weinig.

HUmmUS, Prins Hendrikstraat 60
www.ilovehummus.nl/denhaag/


Alohasurf

Alohasurf is een strandtent die 365 dagen per jaar open is. En door de naam raad je het waarschijnlijk al, er zit ook een surfschool bij.

Op de Aloha menukaart staan verschillende vegan opties. Zelf heb ik de acaibowl gehad (deze vond ik wel iets prijzig) en de notenbal. Beide erg lekker 🙂 En vind vooral de notenbal een aanrader (ben meteen thuis gaan proberen of zoiets kan maken)!

Alohasurf, Strand Noord 2b
www.alohasurf.nl


Anne & Max – Kerkplein

Bij Anne & Max kan je overdag genieten van een ontbijt, lunch, taartje of borrel. Ik vind het zelf erg leuk om hier bij het raam te zitten en lekker naar buiten te kijken. Vooral de luie stoeltjes in de hoek zijn hier erg geschikt voor.

Ik heb hier meerdere keren wat gegeten: de chocoladetaart, de Very Vegan Club en de salade ‘Eet je groente’. Allemaal erg lekker 🙂

Zelf vind ik het altijd leuk om te weten wat vroeger de functie van een pand is geweest. In het pand waar Anne & Max nu in zit zat vroeger het postkantoor. Boven de balies hing vroeger de langste tekening van de Haagse kunstenaar Escher. De link met Esher is er nog steeds.

Anne & Max, Kerkplein 4, www.annemax.nl

Naast deze locatie zit Anne & Max nog op twee andere locaties in de stad:
Anne & Max, Fahrenheitstraat 472
Anne & Max, Frederik Hendriklaan 166


Deze blog zal blijven groeien. Als ik ergens lekker heb gegeten met vegan opties dan voeg ik die toe! Tips? Laat het mij weten 😊

Restaurants in Den Haag met veel vega(n) opties die al op mijn lijstje staan om te gaan eten zijn Cafe Zeta, Green-Rebel, De Vegetarische Toko, Vegan Pizzabar, Vegane Glorie, The Foodmaker, the Leaf, Symbiose, Love and Peas, Veggies of Fire, Quench, Beesechurers, VeggieSaurus en Jantje.

En er staan ook een aantal plekken op mijn lijstje met een aantal vegan opties op de menukaart, zoals Vila Ockenburg, Phonsawan, Goed eten, Zebedeüs, Little V, Bleyenberg en pizzeria Mammamia

6 reacties

  • Sara Reijnders

   Bedankt voor de tip 🙂 Ik heb net de menukaart bekeken, ziet er goed uit! Ik ga het toevoegen aan mijn lijstje. Mocht je er binnenkort toevallig gaan eten dan hoor ik graag hoe het was 😀

  • Sara

   Leuk om te horen! Als je nog goede veganistische tentjes (of met vegan opties) kent of ontdekt die ik nog niet in mijn overzicht heb staan dan hoor ik dat graag 😇

 • Annette

  Hi Saar,

  On Regentesseplein 228 there is also Ali’s Lebanese Incredible Sandwiches which is 100% veggie or vegan. Not just sandwiches but also wonderful Lebanese platters.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: