Tweedehands winkelen in Leiden

Een vriendin van mij is net als ik fan van tweedehands kleding. Ze woont zelf in Leiden en nam mij mee naar de tweedehands winkels. Althans een deel ervan, want ook Leiden zit vol met tweedehands pareltjes en het is ons niet gelukt om ze allemaal in een dag te bezoeken. Vandaag deel 1 van tweedehands winkelen in Leiden.

Flamingo
Een fijn winkeltje met tweedehands en vintage vrouwenkleding. De naam van de winkel ‘Flamingo’ is gekozen vanwege het gezegde ‘Be a flamingo in a flock of pigeons’, dit betekent ‘wees niet bang om anders te zijn en om op te vallen’. Dit vind ik een hele mooie gedachte die je ook terugziet in alle vrolijk gekleurde kledingstukken die in de winkel hangen.

Openingstijden: maandag van 13:00 tot 18:00 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur en op koopzondagen van 13:00 tot 17:00 uur.

Vrouwensteeg 9
www.flamingofashion.nl

Vereniging Kringloop Project
Deze winkel ligt een beetje verstopt. De ingang lijkt namelijk op een garage, maar als je door de gang loopt kom je uit bij de winkel ‘Kringloop Project’. Er wordt hier van alles verkocht, meubels, huisraad en ook mannen-, vrouwen- en kinderkleding, schoenen en sieraden.
De kleding die hier hangt is erg goedkoop en is niet per stuk geprijsd maar er geldt een vaste prijs voor shirtjes, schoenen, broeken, jassen, etc.

Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur

Volmolengracht 13
www.kringloopprojectleiden.nl

Kleedvermaak
Kleedvermaak is een pop up store die zich door de stad verplaatst. Als je deze winkel wil bezoeken raad ik je dan ook aan om het adres nog even te checken op de website van de winkel zelf. In de winkel verkopen ze tweedehands kleding voor mannen en vrouwen maar ook nieuwe items, zoals planten en huisraad, van kleine ondernemers.

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 17:30 uur, zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Toen ik de winkel bezocht: Gangetje 4
www.kleedvermaak.nl

Leuke zaak
Leuke zaak verkoopt een mix van nieuwe en bijna nieuwe kleding. Of een kledingstuk tweedehands of nieuw is kan je herkennen aan de kledinghangers (en natuurlijk ook aan het aantal exemplaren ervan). Alle tweedehands stukken hangen aan een houten kledinghanger terwijl de nieuwe stukken aan een metalen hanger hangen. De kleding die ze verkopen vind ik iets ouwelijk voor mijzelf.

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Nieuwe Rijn 17
www.leukezaak.nl

VNTG
VNTG verkoopt, zoals je misschien al kon raden, vintage kleding. Vintage met vrolijke kleuren en gave printjes voor mannen en vrouwen. Een deel van de kleding uit de winkel is ook offline te bekijken op hun website: www.vntglabel.com

Terug naar de winkel, het is een kleine winkel en ik vind het fantastisch dat er een schommel in de winkel hangt <3 Een mooie link naar de vrolijke kleren die ze er verkopen 😉

Openingstijden: maandag van 13:00 tot 18:00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 18:00 uur, zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Botermarkt 11
www.vntglabel.com

Vintage Island
Vintage Island is een winkel die ook in Den Haag en Haarlem zit. De winkel verkoopt tweedehands en vintage kleding met een country stijl. Van cowboylaarsjes en bloemenjurkjes tot ruitjes overhemden en All Stars.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Nieuwe Rijn 22
ww.vintageisland.nl

Second trend 2de hands damesmode
Het viel mij op dat ze in deze winkel iets sjiekere tweedehands kleding verkopen. Daar bedoel ik mee broekpakken en nette jurkjes en de duurdere merken. Zelf ben ik niet heel erg van de nette kleding, maar ideaal als je op zoek bent naar kleding die je op je werk aan kan.

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:30 tot 18:00 uur

Langebrug 20g
www.pieterskwartier.nl/content/ondernemers/Second+Trend

Hartendief
Een ruime winkel met tweedehands kleding en echte vintage stukken voor vrouwen. Zelf noemen ze het ‘kleding met ervaring’. De vintage stukken kan je helemaal achterin de winkel vinden, in een aparte ruimte die iets weg heet van een klein museumpje.

Op het moment dat ik in de winkel was hingen er veel tuinbroeken, nette broeken, zijden shirtjes en leren tasjes. Ook hebben ze veel lange spijkerbroeken en als je liever een korte broek wil dan knippen ze de pijpen voor je af.

Openingstijden: maandag van 13:00 tot 17:00 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 10:30 tot 17:00 uur

Breestraat 171
www.hartendiefvintage.wordpress.com

Binnenkort komt ook deel 2 van de tweedehands winkels in Leiden online te staan, met daarin de winkels die we dit keer nog niet hebben kunnen bezoeken.

Veel winkelplezier als je deze winkels gaat bezoeken 🙂

 

2 Reacties

  • Helena

    Wat super leuk en fijn zo’n overzicht. Precies waar ik naar op zoek ben! Ik wil nl veel kleding verkopen. Vind dat ze een 2e leven verdienen. Tevens heb ik een koopstop tot kerst omdat ik vind dat ik meer dan genoeg heb en we zuiniger moeten zijn op onze aarde. Met het geld dat ik er mee hoop te verdienen wil ik planten kopen voor de tuin die vlinders en bijen aantrekken. Ik kijk uit naar je volgende overzicht.
    Groet, Helena

    • Sara Reijnders

      Hoi Helena, fijn dat dit overzicht precies was waar je naar opzoek bent. Als je nog meer winkels tegenkomt hoor ik het graag 🙂 Mocht je tijdens je koopstop onverwacht toch echt iets nodig hebben dan is een kledingruil ook een leuke optie!

      Goed idee om met het geld dat je verdient planten voor in de tuin te kopen. Ik ben nog van plan om een blog te schrijven over het vermeerderen van planten via o.a. stekken en zaaien 🙂 Die blog zal je vast ook leuk vinden!. En Tweedehands winkelen in Leiden deel 2 zal ik ook snel gaan maken O:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: