Tweedehands kledingwinkels in Rotterdam

Op de eerste dinsdag van dit jaar ben ik samen met een vriendin op zoek gegaan naar de tweedehands pareltjes van Rotterdam. En met succes, Rotterdam zit namelijk vol met tweedehands- en kringloop winkels! We hebben zelf 11 van deze winkels bezocht, voornamelijk ten noordoosten van het station. Helaas bleken er meerdere winkeltjes die we wilde bezoeken, dicht te zijn. Dit was of vanwege vakantie of omdat ze nooit open zijn op dinsdag. Dus als je deze route ook wilt lopen, dan kan je beter op een andere dag gaan. Achteraf zijn we er achter gekomen dat je het beste op woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag deze route kan lopen. Dan zijn namelijk de meeste winkels open.

Wij hebben er voor gekozen om lekker wandelend Rotterdam in te gaan. Wil je meer winkels bezoeken, ga dan op de fiets, dat gaat toch net wat sneller.

Naast dat we op zoek waren naar de tweedehands winkeltjes van Rotterdam, waren we voor ons zelf ook nog op zoek naar een simpel shirtje en een vest!

Kaart tweedehands winkels in Rotterdam, let op ‘Het Nieuwe Spoor’ is verhuisd
 1. Centraal station

We beginnen de route bij het centraal station die we aan de noord kant verlaten.

 1. Reshare store

De eerste winkel die we bezochten is een Reshare Store. En achteraf gezien denk ik dat deze eerste stop van vandaag bij mijn favoriete tweedehandswinkeltjes van Rotterdam hoort. Het is een tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils. Het is een grote en overzichtelijke winkel met een groot aanbod van schoenen, broeken, shirtjes, jurkjes en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. Omdat het Leger des Heils de kleding voor iedereen betaalbaar wil houden, is de kleding verrassend laag geprijsd. Het geld dat verdiend wordt met de verkoop van de kleding, wordt gebruikt om de projecten van het Leger des Heils te ondersteunen.

Ik gaf al aan dat we naast het zoeken van pareltjes ook nog op zoek waren naar kleding voor ons zelf. En het was meteen bingo, ik heb bij onze eerste stop een bijna ongedragen simpel grijs shirtje gekocht voor maar 1,50.

Zwarte jansstraat 33a
3035AK Rotterdam

www.resharestore.nl

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 18:00 uur
zaterdag: 10:00 – 17:00 uur

Leuk om te weten: Al sinds 1885 zamelt het Leger des Heils kleding in voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Inmiddels is het inzamelen van de kleding een logistieke operatie geworden, ze ontvangen nu jaarlijks zo’n 25 miljoen stukken textiel (kleding, schoenen, beddengoed, etc.). Een deel van het textiel komt in de winkels te hangen, de rest wordt gebruikt voor noodhulp of wordt gerecycled tot poetslappen of isolatiemateriaal. Wil je via het Leger des Heils helpen en heb je zelf nog kleding liggen die je niet meer gebruikt? Bij de Reshare Store winkels en ook op straat staan grote containers waar je (kapotte)kleding kan doneren! In totaal zijn er zes vestigingen: Rotterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Nijmegen en Groningen.

3. Het Nieuwe Spoor

Het Nieuwe Spoor is een klein winkeltje met een klein tweedehandsassortiment. Maar zeker de moeite waard om even langs te gaan. ‘Het Nieuwe Spoor’ is namelijk behalve een winkel ook een plek waar mensen (die het moeilijk hebben) samen kunnen komen voor een kopje koffie, te breien, te haken of samen te eten met buurtgenoten. In het winkelgedeelte worden naast de tweedehandskleren ook zelf gemaakte producten verkocht. Het is een zeer goedkoop winkeltje waarvan de opbrengst wordt gebruikt om de winkel draaiende te houden en activiteiten te organiseren. Zelf hebben we hier een mooi rood geruit bloesje gekocht.

Gerard Scholtenstraat 12
3035SL Rotterdam

Openingstijden:
maandag tot en met vrijdag: 10:00 tot 16:00

4. Volle kast

De Volle Kast bleek helaas gesloten. De winkel zag er van buiten af erg leuk en best groot uit. Het is een tweedehands merkkleding winkel (en zal daarom ook wel een iets duurdere tweedehands winkel zijn) voor vrouwen en kinderen. Als ik binnenkort verder ga met mijn tweedehands zoektocht in Rotterdam, ga ik hier zeker nog een keer langs.

Zwaanshals 329
3035 KK Rotterdam

Openingstijden
di: op afspraak
wo-za: 10:00 – 17:00 uur

www.vollekast.nl

5. NEST

Eigenlijk zijn we op zoek naar tweedehands kledingwinkels maar wie ook op zoek is naar nieuwe-oude meubels moet even bij studio NEST naar binnen! Hier stofferen ze oude stoelen en krukjes met vrolijk gekleurde stoffen. De meubels die in de winkel staan zien er als nieuw uit, maar behalve de stof zijn het echt tweedehands meubels.

Zwaanshals 309A
3035 KJ Rotterdam

Openingstijden
Di-vr: 10:00 – 18:00 uur
za: 11:00 – 17:00 uur
www.studio-nest.nl

6. Wadzouki?

Helaas was ook Wadzouki gesloten. De winkel zag er ook weer leuk uit. Als ik binnenkort weer in Rotterdam ben ga ik hier nog een keer langs om de winkel ook van binnen te kunnen bekijken.

Via Facebook heb ik ontdekt dat ze hier naast tweedehands kleding ook eigen ontwerp en woonspulletjes verkopen.

Openingstijden
Wo-za: 11:00- 17:00 uur

Adres:
Zwaanshals 269b, 3035 KG Rotterdam

www.wadzouki.com

7. Margootje vintage

En helaas Margootje vintage bleek ook gesloten. Op de deur hing een papieren tasje met daarop de tekst dat ze op zoek zijn naar vintage schatten voor in de winkel.
De winkel verkoopt vintage dames- en herenkleding, en vintage spullen voor in huis zoals oude schoolkaarten, lampen en tafeltjes.

Openingstijden
di: op afspraak
wo-za: 11:00- 17:00 uur

Adres:
Zwaanshals 276b,
3035 KG Rotterdam

www.margootje-vintage.nl

8. 50|50 Store

Nu zijn we aangekomen bij een andere kledingwinkel van het Leger des Heils. Deze winkel geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om weer mee te doen. In de winkel kunnen ze werkervaring opdoen.

Er wordt tweedehands merkkleding voor dames, heren en kinderen verkocht en is dan ook wel wat duurder dan de eerste Leger des Heils winkel van vandaag. Let op, er worden hier ook nieuwe kleren verkocht, dus als je echt op zoek bent naar tweedehands dan moet je dit even navragen.

Openingstijden
di-za : 10:00 – 17:00 uur

Adres:
Mariniersweg 10
2011 NN Rotterdam

www.legerdesheils.nl/mcr/arbeidsre-integratie-en-werkprojecten

9. Vidi vici

Een klein winkeltje, waar zowel tweedehands kleding als kleding met een vintage look wordt verkocht. Dus als je echt op zoek bent naar tweedehands kleding kan je dit het beste even navragen. Het tweedehands assortiment dat aanwezig was op het moment dat wij er waren bestond vooral uit hoedjes, schoenen, sieraden, tasjes, wat truien en rokjes.

In deze winkel hebben we zelf een heel leuke tweedehands trui gekocht.

Openingstijden:
dinsdag-vrijdag: 12:30-17:30 uur
zaterdag: 10:30-17:30 uur

Adres:
Botersloot 38a
3011HH Rotterdam

www.vidivici.nl

10. Sweet Rebels

Sweet Rebels was voor ons even zoeken. We hadden gehoord dat de winkel aan de Witte de Withstraat lag, maar de winkel bevindt zich in het hoekje van een soort pleintje op de kruising van de Witte de Withstraat met de Schiedamse Vest en valt niet zo op als je gewoon over de Witte de Withstraat loopt.

In de winkel worden speciale vintage stukken en handgemaakte kleren en sieraden verkocht voor mannen en vrouwen. Het is een iets duurdere winkel met een echte eigen vintage look. Daarnaast lagen er ook leuke zelfgemaakte sleutelhangers van oude plastic beeldjes van bijvoorbeeld een potje pindakaas of een smurf.

Op het moment dat wij er waren werden er net allemaal nieuwe kledingstukken opgehangen waardoor de winkel een beetje rommelig was en het meisje in de winkel liever niet had dat we een foto maakte van de kleding rekken, vandaar het beperkte foto aanbod.

Openingstijden:
dinsdag-zaterdag: 12:00-18:00 uur

Adres:
Schiedamse Vest 89B
3012 BG Rotterdam

www.sweet-rebels.com

11. Lucky vintage

Lucky vintage is een grote winkel met een groot aanbod voor mannen en vrouwen. De artikelen die te koop zijn in de winkel vallen onder vintage. Dit kan betekenen dat de kleren nu 4 jaar oud zijn en nog niet eerder gedragen, maar er hangen ook wat oudere en wel gedragen kledingstukken. Ik was er niet meteen van overtuigd dat de ongedragen kledingstukken echt bij de winkel passen, maar toen ik er iets meer over na ging denken vond ik het eigenlijk best logisch. Door de kleding hier te verkopen is er namelijk voorkomen dat het zou worden weggegooid. Nadat ik dit bedacht heb kwam deze winkel ook ineens in aanmerking voor een van mijn leukste tweedehandswinkeltjes van Rotterdam, ondanks dat een groot deel misschien niet echt tweedehands is.

Het is een iets duurdere winkel met een groot aanbod, mooie hoeden, spijkerbroekjes, simpele shirtjes, jassen en nog veel meer.

Openingstijden
di-do: 11:00 – 19:00 uur
vr: 11:00 – 21:00 uur
za – zo: 12:00 – 18:00 uur

Adres:
Witte de Withstraat 19A
3012 BL Rotterdam

www.luckyvintage.nl

Ik hoor graag wat je van deze route vindt. We zijn nu voornamelijk ten noordoosten van het centraal station geweest. Binnenkort ga ik verder met mijn zoektocht naar tweedehands in Rotterdam. Heb jij nog tips? Ik hoor ze graag!

Ik heb eerder een vergelijkbare route in kaart gebracht voor Den Haag.

5 reacties

 • Martine de Gelder

  Hoi Saar,

  Volgens mij ben je Mijnes Jouwes vergeten! Duurzame, tweedehands kinderkleding.
  Ik geef toe, we zijn niet zo zichtbaar omdat we voornamelijk een webshop zijn. Langs komen kan dan ook alleen op afspraak of tijdens één van de events. Maar zeker de moeite waard

  • Sara Reijnders

   He Martine, leuk dat je reageert. Ik kende het winkeltje Mijnes Jouwes inderdaad nog niet. In deze reeks was ik eigenlijk vooral opzoek naar zaakjes waar tweedehandskleding voor volwassenen wordt verkocht. Maar als ik binnenkort weer een keer in Rotterdam ben dan kom ik bij jullie langs! 🙂 Ik denk dat ik ook een leuke blog reeks kan maken over tweedehands voor kinderen 😀

 • Coen

  Hallo Saar,

  Vandaag heb ik van 2 vrouwen die de route hebben gefietst gehoord dat wij, het winkeltje van Het Nieuwe Spoor, op de route staan. Leuk!
  Ik wist hier niet van af en was benieuwd wat het inhield. Toen ik op de site kwam en de informatie zag merkte ik op dat het niet meer up to date is. Voorheen zaten we in hetzelfde pand als Het Nieuwe Spoor, nu is het in een apart pand
  Toch lijkt het ons leuk dat wij hierop te vinden zijn!

  Het adres is Gerard Scholtenstraat 12
  En we zijn geopend van
  maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00

  Ook is het naar mijn weten niet zo dat de opbrengst naar Panama gaat. Het is een werkproject waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op een veilige plek kunnen re-integreren op de arbeidsmarkt. Het geld wat word verdient wordt geïnvesteerd in het onderhoud van het winkeltje en activiteiten.

  Nogmaals, leuk dat we op de route staan!
  Ik hoop dat de informatie kan worden aangepast.

  • Sara Reijnders

   He Coen, leuk dat je reageert op mijn blog en leuk om te horen dat de route gefietst wordt.
   Ik heb de informatie aangepast 🙂 Dat de opbrengst naar Panama gaat is ons verteld toen wij in de winkel waren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: