Tweedehands winkels in Den Haag

Met tien minuten fietsen ben ik in het centrum van Den Haag. Zo dichtbij maar eigenlijk nog erg onbekend voor mij (omdat ik altijd naar Haarlem of de IJhallen ga). Het schrijven van deze blog was voor mij dan ook een echte ontdekkingstocht.

Al vrij snel kwam ik er achter dat Den Haag een heleboel tweedehands winkeltjes heeft, veel meer dan ik in eerste instantie dacht. Het zijn er zoveel dat ik, tijdens mijn ontdekkingstocht, nog niet eens alle tweedehandswinkels heb kunnen bezoeken. Elke keer als ik dacht dat ik ze allemaal had bezocht, kreeg ik weer leuke nieuwe tips van de verkopers. In totaal ben ik twee middagen bezig geweest om langs alle winkels te gaan. Hiervoor ben ik kriskras door de stad gefietst, nog niet wetende wat de handigste route was. Als je tweedehands wilt shoppen in Den Haag kan dit dus veel handiger (dan hoe ik het heb gedaan) en hoef je er geen twee middagen aan kwijt te zijn. Ik heb een groot deel van de tweedehands winkels in kaart gebracht zodat jullie met een logische route kunnen shoppen in Den Haag. Sorry voor de winkels die ik (nog) niet op deze kaart heb gezet, het betekent niet dat ik je winkel niet leuk vind, ik ben alleen nog niet langs geweest. Misschien dat ik binnenkort nog een rondje ga maken en deze blog verder uitbreid.

Op het onderstaande kaartje heb ik met de groene stippen aangegeven waar de tweedehandswinkels liggen die ik heb bezocht!

Omdat de tweedehandswinkels verspreid zijn door Den Haag raad ik aan de route per fiets te doen. In verband met de openingstijden van de verschillende winkels is de route voor een dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag. Op deze dagen zijn namelijk de (meeste) winkels geopend! Hieronder geef ik een korte beschrijving van de verschillende winkels + de openingstijden en het precieze adres.

Secondhand rose
De eerste stop die we maken is bij ‘Secondhand rose’, een klein winkeltje met twee enthousiasten dames. De winkel verkoopt zowel dames- als heren merkkleding. De meeste kleding die er te koop is vind ik voor mijzelf (24 jaar) iets te ouwelijk. Maar dat betekent zeker niet dat ik deze winkel niet aanraad! Naast de kleding is er voor de dames ook nog een ruime keus in schoenen, tassen en hoeden. Vooral de hoeden vielen mij op, omdat ik die niet (in deze hoeveelheid) in andere tweedehandswinkels ben tegengekomen. Toen ik er was stond er een leuk paar rood met wit gestippelde regenlaarzen, maar helaas een maatje te klein voor mij.

Van dinsdag tot en met zaterdag geopend, 10:00 tot 17:00
Mauritskade 71
www.secondhandrose.nlsecondhand-rose

Evy’s vintage
Evy’s vintage is een mooi aangeklede winkel met vintage, tweedehands merkkleding, schoenen en accessoires voor mannen en vrouwen. Voor mannen hangt een deel van de stukken in de winkel en er kunnen meer kledingstukken van achter worden gehaald. Zelf heb ik hier een mooie broek gescoord 🙂

De winkel bevindt zich in de Prinses Mariestraat, een zijstraatje van de meer bekende winkelstraat Frederikstraat.

Van dinsdag tot en met zaterdag geopend, 11:00 tot 17:00  en soms op zondag.
www.evysvintage.nl 
jack-by-jackie

Ilka Vintage & Secondhand
De derde stop maken we bij ‘Ilka Vintage & Secondhand’ een leuke winkel met tweedehands dames merkkleding, schoenen en accessoires. Toen ik er was hingen er veel kleurrijke kleren, waar ik zelf dol op ben.

Van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 11:00 tot 17:00 en op zaterdag van 12:00 tot 17:00
Sumatrastraat 160
www.ilkavintage.nl

ilka-modeEpisode
Episode, de vierde stop ligt in hartje centrum van Den Haag. De episode is een winkelketen die ook in vele andere steden te vinden is.
In de episode winkels worden kleren verkocht die eerder in een kledingcontainer zijn gedoneerd voor een goed doel. De goede doelen sorteren deze kleding. De kleren die bij de stijl van de episode winkels passen worden opgekocht en zijn vervolgens dus in de episode winkels te koop. Daarnaast is er ook een ‘nieuwe’ collectie, dit houdt in nieuw gemaakt maar van gerecyclede stoffen.Ik mocht hier helaas geen foto’s maken dit in verband met de regels van de winkelketen.

De winkel is elke dag open met wisselende tijden, tussen 12:00 en 18:00 altijd open
Molenstraat 39
www.episode.euepisodewinkelKringloopwinkel Schroeder
Den Haag heeft acht verschillende winkels met de naam kringloopwinkel Schroeder. Met deze route komen we langs twee van deze winkels. De eerste Schroeder winkel die we bezoeken is de (kleding) Schroeder winkel aan de Piet Heinstraat op nummer 25. In dezelfde straat, op nummer 69, bevindt zich ook nog een Schroeder winkel waar huisraad en hebbedingetjes te koop zijn.Het is een druk en plezierig winkeltje wat ik eigenlijk bij toeval tegenkwam. Er worden (goedkope) kleren, schoenen en accessoires verkocht voor mannen, vrouwen en kinderen.Wat ik ook nog leuk vind om te vertellen is dat Schroeder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk helpt door werkervaring te bieden.

Van maandag tot en met zaterdag geopend, 10:30-17
Piet Heinstraat 25

schroeder-pietheinstraat

Bar & Zo
Onze achtste stop is een combinatie van een barretje en een winkeltje. Als je even aan een pauze toe bent is dit een ideale plek voor een kopje koffie, een stukje taart of een lekker broodje. In het winkelgedeelte worden tweedehands kleren en producten, zoals planten potten en beeldjes, verkocht. Daarnaast zijn er ook een aantal producten die gemaakt zijn door lokale ontwerpers. Dus wie alleen opzoek is naar tweedehands spullen, weer even navragen!

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag 10:00 tot 18:00 en op zondag 12:00 tot 17:00.

Prins Hendrikstraat 103
www.bar-enzo.combar-zoSpooky and sue
Spooky and Sue, een ruime tweedehandswinkel bij de kruising tussen de Conradekade en de Weimarstraat. Naast merkkleding voor dames zijn er ook schoenen, interieur accessoires en is er wat klein meubilair te koop.

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10:30-17:30
Conradekade 34 (hoek Weimarstraat)
www.spookyandsue.nlspooky-and-sue
Pakkie deftig
Toen ik hier aankwam was de winkel helaas net gesloten. Er worden heren-, dames- en kinderenkleren verkocht.  Cliënten (met name dak- en thuislozen) van de Kessler Stichting kunnen werkervaring opdoen in de winkel.

Van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 16:00 en op zaterdag van 10:00 tot 14:00
Regetesselaan 106.
www.pakkiedeftig.nlpakkiedeftigKringloopwinkel Schroeder
De elfde stop, ‘Kringloopwinkel Schroeder (aan de Loosduinsekade 156)’ is een grote winkel met heel veel aanbod en waar je naast kleding ook nog heel veel andere spullen kunt vinden, zoals banken, keukengerei en boeken!
Geopend van maandag tot en met zaterdag met wisselende openingstijden, je kan er in ieder geval tussen 10:30-17 terecht.
www.schroeder.nlschroederTerre des Hommes
De twaalfde en laatste stop van deze route is de Terre des Hommes winkel. Terre des Hommes is een organisatie die zich inzet om kinderuitbuiting te stoppen. Via een tweedehandswinkel, gerund en bemand door vrijwilligers, wordt er geld ingezameld voor dit goede doel. Naast kleding kan je hier ook speelgoed, boeken en huishoudelijke artikelen vinden.

Van maandag tot en met zaterdag geopend, ma: 13:00 tot 17:00, dinsdag t/m vrijdag: 10:00 tot 17:00 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00,
Appeldoornselaan 175
www.terredeshommes.nl/winkels/den-haagterre-des-hommes

Ik hoor graag wat je van de route vindt en of je nog tweedehandsshop tips voor Den Haag hebt die ik heb gemist!

UPDATE: Inmiddels zijn er nieuwe tweedehands pareltjes bijgekomen en ben ik getipt op winkels die ik nog niet kende. Daarom ging ik weer op pad om het overzicht van tweedehands winkels in Den Haag completer te maken 🙂 Benieuwd naar deze winkels? Lees hier verder

 

17 reacties

 • Elvira

  Bedankt Sara, voor het kaartje! Ik ken eigenlijk alleen tweedehandskledingwinkels in Amsterdam en Leiden. Inspireert me om op ontdekkingstocht te gaan! Jammer dat je geen foto mocht maken in de Episode…

  • Sara Reijnders

   He Elvira, leuk dat ik je heb geïnspireerd om ook op ontdekkingstocht te gaan! Ik ben benieuwd welke winkeltjes je in Leiden kent, ik wil binnenkort namelijk ook in Leiden op ontdekkingstocht gaan en een blog maken over tweedehandskledingwinkels in Leiden 🙂

 • Sandra

  Hoi Saar ,
  Heb een vraagje?
  Leuk dat je een 2ehands kleding Tour gemaakt hebt door Den Haag. Zou je de volgende keer ook langs mijn winkel kunnen fietsen. Heb mijn winkel al 6 jaar en heb erg veel tevreden klanten en ben een begrip in Den Haag geworden.Wat is de rede dat je mijn winkel voorbij hebt gefietst?
  De winkel heet Second Best en is gevestigd aan de korte Molenstraat 7.
  Hoor graag van je
  Groeten Sandra

  • Sara Reijnders

   He Sandra, leuk dat je reageert! Ik heb niet bewust jouw winkel overgeslagen hoor. Den Haag bleek veel meer tweedehands winkeltjes te hebben dan ik dacht toen ik met mijn zoektocht begon. Ik heb veel nieuwe winkeltjes leren kennen, maar kennelijk nog niet allemaal 😉 Ik ben van plan om deze blog uit te breiden, dan zal ik ook zeker bij jullie langskomen 🙂

 • Barbara

  Heel handig lijstje dit, waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt bij een dagje shoppen in Den Haag. We zijn ook nog langs Anneke gegaan, die verkopen tweedehands kinder- en dameskleding.

  Ben benieuwd naar versie 2 van dit blog!

 • Sandra

  Hoi Sara,
  Je bent JUST – Used Treasures vergeten (www.just-denhaag). Ze zijn te vinden op de Molenstraat 43 en verkopen zowel tweedehands dameskleding als woonaccessoires. Misschien is het een goede tip ;-). Groetjes!

 • M&M

  Hoi Sara,

  Wij zijn jouw lijstje per toeval tegengekomen en hebben besloten de route eens te lopen, maar helaas zijn er sommige winkels niet meer:
  5. De Vintage Store wordt nu een hoedenwinkel;
  7. Liza’s staat op het moment te huur.

  Nog een extra toevoeging:
  9. Spooky en Sue heeft duurdere tweedehands (merk)kleding. Ze verkopen er geen H&M en met uitzondering Mango etc.

  Winkels 1 t/m 4 hebben wij niet bezocht.

  Om nog een winkel toe te voegen aan jouw lijst: de Reshare Store aan de Paviljoensgracht 35 heeft een mooie collectie voor mannen en vrouwen.

  Groetjes, M&M

  • Sara Reijnders

   Goed om te weten! Fijn dat je het door geeft. Jammer dat sommige winkels er niet meer zijn
   Ik denk dat het tijd wordt voor een update van deze blog.

 • Aisha Ponsen

  Leuk om te lezen! Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag en woon hier al mijn hele leven. Ik ken bijna alle winkeltjes die je beschrijft, maar ik ga ook maandelijks naar de IJ hallen. Dat valt bijna niet te overtreffen, vooral niet als het in het voorjaar / zomer weer buiten is. Ik mis zo’n soort markt wel in Den Haag.
  Misschien nog leuk om te melden dat er ook nog een 2e handszaakje is op de Zoutmanstraat, maar kan helaas de naam niet vinden.
  Ook heb je nog een hele grote kringloop, met ook veel kleding in Ypenburg. Die winkel heet Rataplan.

  • Sara Reijnders

   He Aisha, bedankt voor je tips 🙂 De grote kringloop ken ik goed. Ik ben daar vaak geweest. Weet eigenlijk niet waarom ik die niet heb opgenomen in deze blog. De tweedehands winkel in de Zoutmanstraat ga ik een keer opzoeken als ik weer in Den Haag ben 🙂 (Ik woon sinds dit jaar in Zandvoort).
   En jaaa de IJhallen in Amsterdam daar ben ik ook fan van 🙂 En daar ben ik nu dichterbij komen wonen O:) Al is het met de trein ook goed te bereiken vanuit Den Haag.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: