Pompoensoep

Het pompoenseizoen is weer begonnen. Zelf ben ik gek op pompoen: geroosterd, als spread, in de lasagne en mijn echte favoriet is pompoensoep! In deze blog laat ik zien hoe ik pompoensoep maak. Het killen van de pompoen is even een klusje, maar je harde werken zal beloond worden met een heerlijke kom zelfgemaakte pompoensoep! 

Wat heb je nodig?
1 pompoen
1 winterpeen
1 rode ui
1 kleine paprika (geel of rood)
1 tomaat
Kruiden: paprika poeder, kaneel en peper
Hand pijnboompitjes

1 pan
1 koekenpan
1 staafmixer

Aan de slag:

1. Zet een pan op de kookplaat met een dun laagje olie. Snij de ui en knoflook fijn en voeg deze aan de pan toe.

2. Was de pompoen goed, de schil gaan we namelijk ook gebruiken!

3. Snij de pompoen door midden en lepel de draden en zaden uit de kern. Als de pompoen schoon is kan je de pompoen in blokjes snijden. Vergeet tijdens het killen van de pompoen de ui en knoflook niet in de gaten te houden.

4. Doe de blokjes pompoen in de pan (dit hoeft niet allemaal in een keer, ik gooi de blokjes er in zodra ik weer meer ruimte op mijn snijplan nodig heb). Roer vervolgens regelmatig om aanbakken te voorkomen.

5. Snij de winterpeen in dunnen plakjes, zodra je klaar bent met snijden kunnen de wortel plakjes ook in de pan.

6. Snij de rode ui in plakjes en voeg ook deze toe zodra je klaar bent met snijden in de pan.

7. Snij ook de tomaat en de paprika in partjes en ook deze kunnen direct na het snijden de pan in.

8. Als de pompoen er lekker gebakken uit ziet en je er met een vork gemakkelijk in kan prikken kunnen de kruiden er bij. Bak samen nog 1 minuut.

9. Giet een laagje (kokend)water in de pan en laat het samen nog zo’n 2 minuutjes door pruttelen.

10. Nu is het tijd voor de staafmixer. Zelf vind ik het lekker als de soep nog een beetje structuur heeft, ik pureer de pompoen daarom dus niet helemaal fijn.

11. Na het pureren kan je de soep proeven en bepalen of je nog meer kruiden wilt toevoegen. Als je dat doet laat het dan nog even pruttelen.

12. Rooster dan de pijnboompitjes en het tijd om de soep te serveren!

Smakelijk eten!

Ga je de soep maken of het je hem al gemaakt? Laat het mij hier onder, via InstagramFacebook of Twitter weten. Vind ik leuk 😊

2 reacties

  • Joke

    Ha Saar,
    Lekker pompoen, en zeker pompoensoep. Mijn tip voor het ‘slachten’ van de pompoen is hem alvast een beetje te roosteren in de oven, dus voordat je hem in blokjes snijdt. De pompoen wordt dan zachter en is veel makkelijker te verwerken.
    Joke

    • Sara Reijnders

      Slim trucje! Ik ga het binnenkort een keer proberen. Het meeste killen vind ik wel het door midden krijgen. Denk dat het dan nog een beetje vroeg is om de pompoen in de oven te leggen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: