Seizoensgroenten november

November, de maand van Sint-Maarten, pepernoten in je schoen, pastinaak, pompoen, rode kool en nog meer lekkers. In deze blog deel ik een overzicht met de seizoensgroenten van november. En recepten om je te inspireren wat je allemaal met die groenten kan maken. Zo wordt het nog makkelijker om met het seizoen te koken.  

Seizoensgroenten van de maand november (bron Velt):
aardappelen, aardpeer, andijvie, bleekselderij, bloemkool, boerenkool, broccoli, Chinese kool, courgette, groene selder, knolselder, koolraap, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren,  spruitjes,  uien, veldsla, winterpostelijn, witlof, wittekool, wortelen.

Andijviestamppot met Italiaanse twist
Ik ben geen groot fan van andijvie. Maar verwerkt in deze stamppot vind ik het wel erg lekker. Een makkelijk en snel recept, je moet alleen wel even wat aardappelen schillen. Bekijk hier het recept

Wortelsoep
Dit gerecht heb ik ontdekt toen ik 1 kilo wortels wilde redden (weggooien is zonde). Maar wat maak je met 1 kilo wortels? Wortelsoep! Bekijk dit recept

Boerenkoolstamppot met peer en cashewnoten
Boerenkoolstamppot. Ik ben er dol op. Lekker, gezond, makkelijk te maken en in de herfst en winter is het een echt seizoen gerecht. Sinds ik acht ben eet ik geen vlees. Dus al heel lang geen spekjes of rookworst bij mijn stamppot. Je kan stamppot gelukkig met van alles combineren. Een favoriete combi van mij is boerenkoolstamppot met gebakken peer en cashewnootjes. Bekijk dit recept

Boerenkoolstamppot met pompoen en appel
Ik ben dol op boerenkoolstamppot en groot fan van pompoen. Laatst combineerden we deze twee en kwamen toen op deze boerenkoolstamppot met pompoen en appel. Een echt winters gerecht en makkelijk klaar te maken. Kort samengevat: snijden, schillen en stampen maar. Bekijk dit recept

Pompoensoep
Het pompoenseizoen is weer begonnen. Zelf ben ik gek op pompoen: geroosterd, als spread, in de lasagne en mijn echte favoriet is pompoensoep! In deze blog laat ik zien hoe ik pompoensoep maak. Het killen van de pompoen is even een klusje, maar je harde werken zal beloond worden met een heerlijke kom zelfgemaakte pompoensoep! 

Bekijk dit recept

Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep, ik ben er dol op. Het is lekker en het is makkelijk te maken!

Bekijk dit recept

Witlof salade

Witlof vond ik vroeger veel te bitter. Nu vind ik het lekker, maar dan wel gecombineerd met iets zoets.  Wij eten deze salade meestal samen met gebakken aardappeltjes of frietjes en een vegan burger.

Bekijk dit recept

Winterse salade met rodekool, knolselderij, spruitjes en wortel
Een salade vol met winterse groenten. Ook lekker met frietjes 
Bekijk dit recept

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *