Winterse salade met rodekool, knolselderij en wortel

Een salade vol met winterse groenten. Ook lekker met frietjes 😊.

Ingrediënten voor de salade:

  • ¼ van een flinke knolselderij
  • 1 wortel
  • 2 handen spruitjes (ca. 120 gram)
  • 1 plak rodekool (ca. 100 gram)
  • 2 handen walnoten
  • 50 gram veldsla
  • 1 blikje reuzebonen of limabonen (ca. 240g uitlekgewicht)

Voorkom voedselverspilling! Dus heb je nog iets liggen dat op moet en waarvan je denkt dat het lekker combineert, stop dit dan ook gerust in de salade 😊 .

Ingrediënten voor de dressing:

  • agavesiroop 2tl
  • olijfolie 4tl
  • mosterd   2 tl

Bereiding:

  1. Snijd de wortel, de knolselderij en de rode kool in dunne reepjes en doe ze in een grote kom.
  2. Maak de spruitjes schoon door de kontjes eraf te snijden en eventuele bruine blaadjes eraf te halen. Kook ze voor 6 minuten.
  3. Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten daarvoor te mengen.
  4. Bak de spruitjes zo’n 2 minuten met een scheutje olie.
  5. Voeg de reuzebonen of limabonen na 2 minuten toe bij de spruitjes en bak ze nog 1 minuut samen.
  6. Voeg de gebakken spruitjes en bonen bij de gesneden groente in de kom.
  7. Haal de kontjes van de veldsla en voeg die toe.
  8. Voeg tot slot de walnoten en de dressing toe en meng alles goed. Je kan de dressing ook los op tafel zetten zodat iedereen zelf de dressing kan toevoegen

Alles is nu klaar om op te dienen! Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.