Tweedehands kledingwinkels in Haarlem

Haarlem is de stad waar ik ben opgegroeid en voor het eerst in aanraking kwam met tweedehands winkelen. Als 6-jarige was ik er al dol op, met mijn favoriet ‘de Pooh winkel’ zoals wij de winkel noemen. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik hier een spijkerbroek met een gekleurde bies heb gevonden, dit is een van mijn lievelingsbroeken is geweest. Mijn vader heeft hier zelfs mijn allereerste babypakje gekocht! En vorig jaar kocht ik hier nog een heerlijk warme okergele trui. Helaas is de Pooh winkel sinds kort gesloten. Maar gelukkig kent Haarlem nog veel meer leuke tweedehands winkeltjes. Ik ben twee dagen op pad geweest om ze te bezoeken. Sommige kende ik al, en andere waren nieuw voor mij. In deze blog laat ik je de winkels zien.

Update; Deze kaart klopt niet meer helemaal (door de komst van nieuwe winkels en het helaas stoppen van andere) ik zal de kaart binnenkort updaten

Appel en Ei
Een ruimte overzichtelijke tweedehandswinkel dichtbij het station. Ze verkopen kleding, schoenen en tassen in bijna nieuwe staat voor mannen (klein hoekje) en vrouwen. De kleding hangt gesorteerd op kleur met een mix van basics en meer bijzondere items. De luxere merken vind je achterin de winkel aan de ‘gouden’ rekken.

Openingstijden: maandag van 13:00 tot 17:30, dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00, zaterdag van 10:00 tot 17:00 en zondag van 12:00 tot 17:00

Kruisweg 52-54 (dichtbij station Haarlem)
www.appelenei.nl


Paragons
Paragons heeft een groot assortiment tweedehands designerkleding. Je vindt hier o.a. jassen die gedragen zijn op de catwalk. Het is dan ook een duurdere tweedehands winkel, maar je hebt ook echt iets unieks.
Ze verkopen hier kleding en schoenen voor mannen en vrouwen.

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 18:00

Kleine Houtstraat 60
www.paragons.nl


Jutka & Riska
Juta & Riska een hippe, ruime winkel waar een mix van tweedehands, vintage en nieuwe kleding wordt verkocht. Het is wel even zoeken naar de tweedehands stukken, je kan ze herkennen aan een # op het prijskaartje. De # verwijst naar de persoon die het kledingstuk heeft ingebracht en een deel van de opbrengst krijgt zodra het item verkocht is. In de nieuwe kleding die ze verkopen zit een label ‘jutka & riska’.
Openingstijden: maandag tot en met woensdag van 10:30 tot 18:30, donderdag van 10:30 tot 21:00, vrijdag van 10:30 tot 19:00, zaterdag van 10:00 tot 19:00 en zondag van 12:00 tot 18:00.

Grote Houtstraat 160
www.jutkaenriska.com


Kat & Ko
Kat & Ko verkoopt een dameskleding. Zowel de gangbare merken als die in het hogere segment merken zijn in de winkel te vinden.

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00.

Gedempte Oude Gracht 85
www.katenko.nl


VIND lifestyle
VIND lifestyle is een vintage winkel en kapperszaak in één. Er wordt vrouwen en babykleding verkocht (voor baby’s worden er ook nieuwe kleertjes verkocht). De kledingstukken die er hangen hebben veel vrolijke kleuren en printjes, ben ik dol op. Mocht je op zoek zijn naar een tweedehands leren tasje dan moet je hier zijn!

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:30 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00.
Koningstraat 37A
www.vindlifestyle.nl


Charity
Charity is een klein winkeltje aan de Botermarkt. Vroeger zat hier een slager. Dit is nog herkenbaar aan de vele tegels en de koelceldeur die bewaard zijn gebleven. Nu wordt er dames merkkleding verkocht. Op het moment dat ik er was hingen er veel (spijker)jasjes. De hoedencollectie boven in is van de eigenaresse en niet te koop. De hoedjes hangen op de oude vleeshaken.

Openingstijden: op maandag van 12:00 tot 17:00, dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 18:00 en op zaterdag van 11:00 tot 17:00.

Botermarkt 13


Vincent
Vincent is een winkel van de stichting Vincentius. Ze verkopen kleding, accessoires en schoenen voor mannen en vrouwen. De meeste kleding vond ik wat ouwelijk voor mijzelf, wel zag ik een leuke trui en een spijkerjasje. Naast kleding wordt er ook beddengoed verkocht. De prijzen die de winkel hanteert zijn laag. De winkel wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers en de opbrengst gaat naar verschillende goede doelen over de hele wereld, van Haarlem tot Kenia. Nieuwsgierig welke doelen precies? Achter de kassa hangt een lijstje.

Openingstijden: woensdag, donderdag en zaterdag van 11:00 tot 15:00.

Zoetestraat 19
www.vincentiusvereniginghaarlem.nl


Kringloopwinkel Rataplan Zijlstraat
Een grote winkel met kinder-, vrouwen- en mannenkleding. De kleding is er erg goedkoop.
Naast kleding wordt er ook huisraad verkocht, van banken tot servies en boeken.

In de winkel werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ook zijn er werkervaringsplekken en stageplaatsen.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 en op zaterdag van 10:00 tot 18:00.

Zijlstraat 10-12
www.rataplan.nl


Stijlloods
Stijlloods is een grote, ruime en overzichtelijke winkel met dames – en herenkleding, sieraden en schoenen, van hip tot vintage. Hier heb ik een tijdje terug een mooie hoed gescoord 🙂

Naast kleding worden er ook interieur accessoires en meubelen verkocht. Zo stond er toen ik er was een heel leuk stoeltje en een hobbelpaardje te koop.

Openingstijden: maandag van 12:00 tot 17:30 en op dinsdag tot en met zaterdag van 10:30 tot 17:30.

Nassaulaan 40
www.stijlloods.com


Belle-Elaine kleding
Net naast Stijlloods vind je Belle-Elaine. De kleding in de winkel is hip maar vind ik voor mijzelf iets ouwelijk. In de winkel worden relatief nieuwe tweedehands kledingstukken verkocht.
Er hangen ook nieuwe kledingstukken in de rekken, dus als je echt naar tweedehands aan het zoeken bent is het slim om dit even na te vragen.

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 17:30 en op zaterdag van 11:00 tot 17:00.

Nassaulaan 20
www.belle-elaine.nl


Via Tab
Een overzichtelijke ruime tweedehands kledingwinkel met een mix van tweedehands merkkleding en high-end kledingstukken, schoenen en accessoires voor vrouwen en mannen. Ook is er een klein hoekje met kinderkleding.

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 17:00, zaterdag van 10:00 tot 17:00 en op zondag privat shopping op afspraak

Wagenweg 8c
www.viatab.nl


Episode Haarlem
De Episode is een winkelketen die ook in veel andere steden te vinden is. In de Episode winkels worden kleren verkocht die eerder in een kledingcontainer zijn gedoneerd voor een goed doel. De goede doelen sorteren deze kleding. De kleren die bij de stijl van de Episode winkels passen worden opgekocht en zijn vervolgens dus in de Episode winkels te koop. Daarnaast is er ook een ‘nieuwe’ collectie, dit houdt in nieuw gemaakt maar van gerecyclede stoffen. Ik mocht hier helaas geen foto’s maken dit in verband met de regels van de winkelketen.

De winkel is elke dag open, op maandag van 13:00 tot 18:00 op dinsdag en woensdag van 11:00 tot 18:00, op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 19:00 en op zondag van 12:00 tot 17:00

Jansstraat 52-54
www.episode.eu


Kringloopwinkel Rataplan Werfstraat
Deze winkel ligt iets verder weg maar ik vond het zeker de moeite waard om deze te bezoeken. Het is een grote winkel met veel kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Mocht je op zoek zijn naar zwemkleding of een mannenpak, toen ik er was hadden ze hier veel keuze in.
Naast kleding worden er ook boeken, speelgoed, meubels, kinderwagens en o.a. keuken spullen verkocht.

Net als in de Rataplanwinkel in de Zijlstraat werken er mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zijn er werkervaringsplekken en stageplaatsen.

Openingstijden: maandag tot en met woensdag en op vrijdag van 9:00 tot 18:00, op donderdag van 9:00 tot 21:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00.

Werfstraat 3-5
www.rataplan.nl


Zazoe 2e hands dameskleding
Zazoe is een knus winkeltje aan de Kleverparkweg. Er worden sieraden, schoenen en dameskleding verkocht. Een tijdje terug heb ik hier zelf een heel leuk uilenjurkje gekocht 🙂

Openingstijden: maandag van 13:00 tot 17:00, dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 en op zaterdag van 12:00 tot 17:00.

Kleverparkweg 21B
www.zazoekleding.nl


Tofff
Tofff, is een knus winkeltje op de hoek van het Santpoortplein. Er wordt hier merkkleding voor vrouwen en kinderen verkocht, deels nieuw en deels tweedehands. Daarnaast worden er ook schoenen en accessoires verkocht.

Openingstijden: maandag van 11:00 tot 17:00, dinsdag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00.

Santpoortersstraat 70
www.tofff.com


Terre des Hommes
De Terre des Hommes winkel is een winkel voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar een project in Zuid Afrika om kinderhandel tegen te gaan. De winkel wordt gerund door vrijwilligers en ziet er erg verzorgd uit. Er worden kleren voor mannen, vrouwen en kinderen verkocht. Daarnaast zijn er ook schoenen, wat klein huisraad en speelgoed te koop.

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00
Generaal Cronjéstraat 121R
www.terredeshommes.nl


Zolder 023

Zolder 023 is een nieuwe kringloopwinkel in Haarlem. Op de begaande grond achterin de winkel vind je kleding voor vrouwen, mannen en kinderen. Je vindt er basics, merkkleding, vintage kleding, verkleed kledig (toen ik er was; voor kinderen) en veel schoenen.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00, zaterdag 10:00 tot 17:00 en zondag 12:00 tot 17:00

Eysinkweg 71
www.zolder023.nl


Tweedehands winkels met alleen maar kinderkleding: Eigenwijs, Kids Kleding Paradijs


Ik vind het leuk om te horen als je tweedehands gaat winkelen in Haarlem. Ken jij nog andere tweedehands winkels in Haarlem? Tips zijn altijd welkom. Veel winkelplezier en geniet van deze mooie stad 🙂

8 reacties

 • Janna

  Wauw, ik woon dus nu al bijna heel mijn leven bij Haarlem en ik kende nog lang niet alle winkels op dit lijstje. Fijn overzichtje dus, bedankt! Eigenlijk ben ik de laatste tijd toch wel het meest fan van kleding ruilen, omdat het gratis is en ik het ook fijn vind om iets weg te geven. Toch altijd goed om te weten waar je anders duurzaam kleding kan kopen 🙂

  • Sara Reijnders

   Het zijn er ook echt veel, Haarlem is een echte tweedehands winkelstad 🙂 De ruil feestjes vind ik ook heel leuk ja! Daar ben ik fan van sinds het kledingruil feestje dat je samen met Hermien had georganiseerd 🙂

 • Heidi

  Vandaag langs de meeste van deze winkeltjes geweest. De auto net buiten het centrum geparkeerd. En heerlijk gewandeld.

  Super leuk om te doen. Bradley’s second hand luxuries staat er nog niet bij. Deze winkel is gevestigd op Klein Heiligland 99. http://www.bradleys.nu

  Ontzettend gastvrije mensen. Mijn man en ik kregen daar een heerlijke bak koffie. De kleding is apart en luxe.

  Ik heb er een mooie top gekocht.

  • Sara Reijnders

   Wat leuk om te horen dat je bent gaan tweedehands shoppen in Haarlem en dat je een mooie top hebt gevonden. Haarlem is inderdaad een heerlijke stad om doorheen te wandelen 🙂
   Bedankt voor de tip over Bradley’s. Ik ga er snel een keer langs en als ik een update van deze blog ga schrijven neem ik Bradley’s zeker mee!

 • Ine

  Super leuk deze lijst! Ik kwam een paar dageb geleden een nieuwe tweedehands winkel in De Kleine Houtstraat 60 tegen, Paragons! Mooie merken en een fijne winkel, ze hebben zowel heren als dames!

  • Sara Reijnders

   Hoi Ine, bedankt voor je tip! Die winkel Paragons kende ik nog niet. De volgende keer dat ik in Haarlem ben ga ik er kijken 🙂 Heb je er toevallig ook iets leuks gevonden voor jezelf?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: