Tweedehands bij ons in huis, deel 2

Ik ben dol op tweedehands spullen, het zijn spullen met een verhaal: van wie je het hebt gekregen of waar je de tweedehands schat hebt gevonden. Daarnaast gaan spullen door ze een tweede leven te geven langer mee en hoeven er minder nieuwe spullen gemaakt te worden. Dit voorkomt afval en bespaart veel grondstoffen, landgebruik, water en energie. Allemaal redenen om voor tweedehands te kiezen. Laatst zette ik drie van onze tweedehands meubels in het zonnetje en vandaag laat ik jullie er nog een paar zien.

Commode + spiegel
Dit kastje lenen we eigenlijk. Het is van mijn oom en tante en is vroeger als commode gebruikt voor mijn nichtjes. Zelf hadden ze geen ruimte meer voor de kast, een mazzeltje voor ons. Nu staat de kast in onze woonkamer en ik ben er echt heel blij mee. Maar als ze hem weer terug willen, dan gaat het kastje met alle liefde weer die kant op.

Op de kast staat de spiegel van mijn oma. Net als bij de commode wilde mijn oma de spiegel eigenlijk ook niet kwijt, maar doordat ze de slaapkamer anders gingen indelen was er geen plek meer voor de spiegel. Eerst is de spiegel naar mijn nichtje gegaan, die wilde hem ook heel graag hebben. Op een gegeven moment was ze uitgekeken op de spiegel en toen mocht ik de spiegel hebben.

De spiegel hoort eigenlijk aan de muur te hangen maar daar hebben wij dan weer niet echt een goede plek voor. Daarom staat de spiegel nu op de commode. Misschien dat ooit in de toekomst, als de commode terug gaat naar mijn oom en tante, of als wij gaan verhuizen, er een beter plekje komt voor de spiegel.

Plantentafeltje
Dit tafeltje zag ik op Facebook te koop staan, precies een tafeltje dat wij nog zochten voor naast de bank. Voor tien euro kon ik het tafeltje die zelfde ochtend nog komen ophalen. Ik snel met mijn fiets door Den Haag. Het bleek wel wat lastig te zijn om het tafeltje op de fiets mee naar huis te krijgen. Gevolg, ik liep een half uur met het tafeltje door de stad te sjouwen 😛 Gelukkig ben ik er nog steeds heel blij mee, dus het was de moeite zeker waard! De plant op het tafeltje zit trouwens ook in een tweedehands pot 🙂

 

Schoolkaart
Deze kaart heeft op mijn basisschool gehangen. Toen ik daar nog op school zat werden de kaarten verkocht en heeft mijn moeder deze kaart kunnen kopen en aan mijn opa gegeven. Een tijdje terug was ik bij mijn opa en oma op bezoek en toen kwam ik deze kaart op zolder tegen. Nu hangt hij bij ons in de hal 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *