Seizoensgroenten februari

Februari, het is nu hartje winter. Met een goede stamppot of warme soep heb je ook tijdens een zachte winter toch een winters gevoel. Liever iets anders? Met winterse groenten kan je ook heerlijk risotto ’s, salades en couscous gerechten maken.

In deze blog geef ik een overzicht met de seizoensgroenten van februari. En recepten om je te inspireren wat je allemaal met die groenten kan maken. Zo wordt het nog makkelijker om met het seizoen te koken. Door met de seizoenen mee te eten ben je goed bezig voor het milieu en je portemonnee.

Seizoensgroenten van de maand februari (bron Velt)
Aardappelen, aardpeer, boerenkool, groene selder, knolselder, koolraap, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, winterpostelein, witlof, witte kool en wortelen.

Seizoensfruit van de maand februari (bron Velt)
Het fruit is niet altijd dichtbij huis geoogst maar in februari wel een bewuste keuze: Appel, bananen, mandarijnen, peren, pompelmoes, sinaasappelen

Receptentips


Witlof salade

Witlof vond ik vroeger veel te bitter. Nu vind ik het lekker, maar dan wel gecombineerd met iets zoets.  Wij eten deze salade meestal samen met gebakken aardappeltjes of frietjes en een vegan burger.

Bekijk dit recept

Winterse salade met rodekool, knolselderij, spruitjes en wortel
Een salade vol met winterse groenten. Ook lekker met frietjes 
Bekijk dit recept

Boerenkoolstamppot met peer en cashewnoten
Boerenkoolstamppot. Ik ben er dol op. Lekker, gezond, makkelijk te maken en in de herfst en winter is het een echt seizoen gerecht. Sinds ik acht ben eet ik geen vlees. Dus al heel lang geen spekjes of rookworst bij mijn stamppot. Je kan stamppot gelukkig met van alles combineren. Een favoriete combi van mij is boerenkoolstamppot met gebakken peer en cashewnootjes.
Bekijk dit recept


Boerenkoolstamppot met pompoen en appel
Ik ben dol op boerenkoolstamppot en groot fan van pompoen. Laatst combineerden we deze twee en kwamen toen op deze boerenkoolstamppot met pompoen en appel. Een echt winters gerecht en makkelijk klaar te maken. Kort samengevat: snijden, schillen en stampen maar.

Bekijk dit recept


Pompoensoep
Het pompoenseizoen is weer begonnen. Zelf ben ik gek op pompoen: geroosterd, als spread, in de lasagne en mijn echte favoriet is pompoensoep! In deze blog laat ik zien hoe ik pompoensoep maak. Het killen van de pompoen is even een klusje, maar je harde werken zal beloond worden met een heerlijke kom zelfgemaakte pompoensoep! 

Bekijk dit recept


Rode bieten, sinaasappel carpacio
Het is weer bietjesseizoen! Een van mijn favoriete bieten gerechten is bieten carpaccio. Een mooi voor- of bijgerecht, gewoon omdat het lekker is of feestelijk met de kerst.

Bekijk dit recept


Wortelsoep
Dit gerecht heb ik ontdekt toen ik 1 kilo wortels wilde redden (weggooien is zonde). Maar wat maak je met 1 kilo wortels? Wortelsoep!

Bekijk dit recept

Wat is jouw favoriete seizoensgroenten recept voor deze maand?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *