Boerenkoolstamppot met peer en cashewnoten

Boerenkoolstamppot. Ik ben er dol op. Lekker, gezond, makkelijk te maken en in de herfst en winter is het een echt seizoen gerecht. Sinds ik acht ben eet ik geen vlees. Dus al heel lang geen spekjes of rookworst bij mijn stamppot. Maar je kan stamppot gelukkig met van alles combineren. Zo deelde ik al eerder een recept voor boerenkoolstamppot met pompoen en appel. En hieronder deel ik een andere favoriete combi van mij, namelijk boerenkoolstamppot met gebakken peer en cashewnootjes.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 250 gram boerenkool
  • 500 gram aardappelen (iets kruimig)
  • 2 peren
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Eetlepel gedroogd tijm
  • 2 handjes cashewnoten
  • Plantaardige boter, ik gebruik zo’n 10 gram boter van de The Flower of Flora Plant, hier hier wordt namelijk geen palmolie voor gebruikt
  • Plantaardige melk (als ik iets toevoeg dan gebruik ik de biologische Oalty), ik gebruik zo’n 75 ml
  • Optioneel vegan spekjes, zelf ben ik er niet dol op maar mijn vriend eet ze graag bij deze stamppot (de vegan spekjes staan hieronder verder niet beschreven)

Aan de slag

  • Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 2cm en leg ze in een grote pan.
  • Als je boerenkool niet al gesneden is: scheur de boerenkoolbladeren van de stengels af, snijd het blad fijn.
  • Giet kokend water bij de aardappelen totdat ze net onder water staan.
  • Leg de boerenkool bovenop de aardappels in de pan.
  • Kook het vervolgens 20 minuten met de deksel op de pan.
  • Schil intussen de peren en snijd deze in stukjes
  • Bak de peren kort met een klein scheutje zonnebloemolie en wat tijm in een koekenpan, totdat ze er gebakken uit zien maar nog wel een beetje stevig, en zet ze even apart
  • Als je gemakkelijk je vork in de aardappels kan prikken dan kan je het water afgieten.
  • Voeg de melk en boter toe en stamp de aardappelen en boerenkool tot één stamppot. Wil je de boerenkool iets smeuïger hebben stamp er dan nog wat extra plantaardige boter doorheen of voeg een scheutje plantaardige melk toe
  • Meng de gebakken peer door de stamppot heen
  • Nu kan je opscheppen en een handje cashewnoten bovenop leggen

Smakelijk eten 😊

Ga je de stamppot maken? Laat het mij hier onder, via Instagram, Facebook of Twitter weten. Vind ik leuk

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: