Bieten carpaccio

Het is weer bietjesseizoen! Een van mijn favoriete bieten gerechten is bieten carpaccio. Een mooi voor- of bijgerecht, gewoon omdat het lekker is of feestelijk met de kerst.

Ingrediënten voor twee voorgerechten

2 a 3 bietjes (hangt van de grootte van de bietjes af en hoe dik je ze snijdt)
handje pistache nootjes
1 sinaasappel
twee handjes rucola
balsamicoazijn
lekkere olijfolie

To do

  1. Kook de bietjes met schil in een ruime pan met water. De bietjes zijn gaar als je er gemakkelijk een vork in kan prikken, dit duurt zo’n 25 minuten.
  2. Schil ondertussen de sinaasappel en snijd deze in dunne plakjes
  3. Zijn de bietjes gaar? Laat de bietjes even afkoelen. Dat is fijner voor je vingers en je eet het gerecht toch koud. Als je de bietjes even in koud water legt gaat het afkoelen vlugger.
  4. Als de bietjes zijn afgekoeld, haal dan de schil er vanaf. Als het goed is gaat dit gemakkelijk. Het lijkt meer op pellen dan op schillen.
  5. Snijd de bietjes in dunne plakjes. Dun snijden gaat heel goed met een mandoline, een soort schaaf. Zelf heb ik die alleen niet, ik gebruik een groot scherp mes. Om het carpaccio te noemen moeten de plakjes flinterdun zijn, maar iets dikker vind ik zelf ook lekker en snijd een stuk gemakkelijker.
  6. Mix een dressing van balsamico azijn en lekkere olijfolie en maak hier de rucola mee aan
  7. Leg de dunne plakjes biet en sinaasappel om en om in een cirkel op het bord
  8. Druppel wat balsamico over de biet en siaasappel
  9. Leg de rucola in het midden van het bord
  10. Strooi er een paar gepelde pistache nootjes overheen

En smullen maar

Ga je de bietencarpaccio maken? Laat het mij hier onder, via InstagramFacebook of Twitter weten. Vind ik leuk 😊

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *