Wortelsoep

Dit gerecht heb ik ontdekt toen ik 1 kilo wortels wilde redden (weggooien is zonde 😉). Maar wat maak je met 1 kilo wortels? Wortelsoep! Want soep is de ideale manier om in een keer veel groenten te verwerken (van een soort bijvoorbeeld alleen maar wortels, of juist een heleboel verschillende groenten).
Ik had hiervoor eigenlijk nog nooit van wortelsoep gehoord maar het is echt heel lekker, ook als je geen wortels hoeft te redden.
Wortels zijn het hele jaar door een seizoensgroenten (pssst voor alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en bij wie er nog meer schoenen worden gezet, ook een handig recept voor alle winterpenen die in de schoen zijn gestopt voor het paard van Sinterklaas)

Ingrediënten voor 4 voorgerechten

1 middelgrote ui
1 kilo wortels
2 teentjes knoflook
1 cm gember
1 blikje kokosmelk (a 270ml)
halve eetlepel paprikapoeder
scheutje olie om in te bakken
water naar wens

To do

  1. Snij de ui fijn en fruit deze in een grote pan
  2. Snij de wortel in dunne partjes en voeg toe aan de pan als de ui er glazig uit ziet
  3. Schil en snijd de gember en de twee teentjes knoflook fijn en voeg toe in de pan
  4. Voeg een halve eetlepel paprikapoeder toe en bak alles samen tot de wortels er gebakken uit ziet, en voeg dan de kokosmelk toe en laat nog even pruttelen
  5. Pureer alles en voeg naar wens wat water toe

Smakelijk eten

Ga je de wortelsoep maken? Laat het mij hier onder, via InstagramFacebook of Twitter weten. Vind ik leuk 😊

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.