Andijviestamppot met Italiaanse twist

Ik ben geen groot fan van andijvie. Maar verwerkt in deze stamppot vind ik het wel erg lekker 😊 Een makkelijk en snel recept, je moet alleen wel even wat aardappelen schillen.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimelige aardappelen
  • 200 gram andijvie
  • 5 a 6 zongedroogde tomaten
  • Scheut haver melk
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 300 gram shiitake paddenstoelen
  • 100 gram walnoten

To do (bereidingstijd 15 minuten + 15 a 20 minuten koken)

  1. Schil en snijd in kleine blokjes
  2. Kook de aardappelen voor zo’n 15 a 20 minuten gaar en giet ze af
  3. Snijd tijdens het koken de zongedroogde tomaat en de andijvie in dunne reepjes
  4. Snijd daarna de shiitake in plakjes
  5. Stamp de aardappelen fijn, doe er steeds een klein beetje havermelk bij tot dat je een fijne puree/stamppot hebt
  6. Roer de kruiden, de gesneden andijvie en de reepjes zongedroogde tomaatjes er doorheen en verarm dit nog even samen
  7. Bak de shiitake
  8. Gooi na het opscheppen de walnoten over de stamppot heen

Smakelijk eten 😊 Ga je deze stamppot met Italiaanse twist maken? Laat het mij weten via  InstagramFacebook of Twitter. Vind ik super leuk!  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *