
Andijviestamppot met Italiaanse twist
Ik ben geen groot fan van andijvie. Maar verwerkt in deze stamppot vind ik het wel erg lekker 😊 Een makkelijk en snel recept, je moet alleen wel even wat aardappelen schillen.
Ingrediënten
- 1 kilo kruimelige aardappelen
- 200 gram andijvie
- 5 a 6 zongedroogde tomaten
- Scheut haver melk
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 300 gram shiitake paddenstoelen
- 100 gram walnoten
To do (bereidingstijd 15 minuten + 15 a 20 minuten koken)
- Schil en snijd in kleine blokjes
- Kook de aardappelen voor zo’n 15 a 20 minuten gaar en giet ze af
- Snijd tijdens het koken de zongedroogde tomaat en de andijvie in dunne reepjes
- Snijd daarna de shiitake in plakjes
- Stamp de aardappelen fijn, doe er steeds een klein beetje havermelk bij tot dat je een fijne puree/stamppot hebt
- Roer de kruiden, de gesneden andijvie en de reepjes zongedroogde tomaatjes er doorheen en verarm dit nog even samen
- Bak de shiitake
- Gooi na het opscheppen de walnoten over de stamppot heen
Smakelijk eten 😊 Ga je deze stamppot met Italiaanse twist maken? Laat het mij weten via Instagram, Facebook of Twitter. Vind ik super leuk!

