De Bosbegtoren

Ik ben dol op uitkijktorens. Als we op vakantie gaan kijk ik eigenlijk altijd wel of er een uitkijktoren in de buurt is. Meestal heb ik niet zo’n last van hoogtevrees tijdens het beklimmen van een uitkijktoren. Maar helemaal bovenin de bosbergtoren, op een uitstekend plateau met een glazen vloer kreeg ik er toch wel even last van.  Heb je (een beetje) hoogte vrees, je hoeft deze plateaus niet op om wel van het uitzicht te genieten. De toren is misschien juist wel geschikt voor mensen met hoogte vrees doordat er een lift aanwezig is. Mocht je niet meer de trap af durven dan kan je met de lift weer naar beneden.

Zelf vond ik vooral de tussen plateaus erg mooi. Hiervandaan kijk je op verschillende hoogtes de boomtoppen in. Dit vind ik altijd iets magisch hebben.

De Bosbergtoren staat in Appelscha aan de rand van het grote natuurgebied Drents Friese Wold. De toren is 33 meter hoog en is gebouwd op het hoogste stukje vaste land van Friesland, een 20 meter hoog stuifduin.

Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over het Drents Friese Wold. En als je geluk hebt is het helder weer en kan je onder andere de steden Groningen en Leeuwarden zien liggen. Benieuwd in welke richting je precies moet kijken? Bovenin de toren geven kleine pijlen aan welke kant je op moet kijken voor de steden en andere kenmerkende dingen in de omgeving.  

Praktisch

  • De toren is door de aanwezigheid van een lift ook toegankelijk met een rolstoel of voor mensen die slecht ter been zijn.
  • Toegang kost 2euro per persoon. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis op de arm van een ouder mee naar binnen
  • Let op! Deze toren heeft openingstijden (10:00 tot 18:00) maar kan i.v.m. corona gesloten zijn
  • Op ongeveer 13 minuten lopen is een bushalte
  • Dichtbij fietsknooppunt 91 (Appelscha – Friesland)
  • Dichtbij de toren kan je gratis parkeren.

Veel klimplezier en geniet van het uitzicht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *