Wandelroute Hoekenbrink in het Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Dit gebied ligt, zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, op de grens van Drenthe en Friesland. Afgelopen week sliepen wij in een natuurhuisje aan de rand van dit mooie natuurgebied. Tijdens onze vakantie trokken we veel onze wandelschoenen aan. Eén van de routes die we gelopen hebben is de wandelroute Hoekenbrink. Een prachtige route van Staatsbosbeheer die ik in deze blog graag met je wil delen.

De route start bij parkeerplaats ‘de Hoekenbrink’. Hiervandaan volg je de rode route bordjes. Het is een mooie afwisselende route met uitzichten over heidevelden, slingerende bospaden, loofbos en dennenbos, en een klein stukje boerenland.

Wij liepen de route in de herfst. Onderweg dus veel mooie herfstkleuren en veel paddenstoelen.

Onderweg kwamen we een aantal blubberige stukken tegen. Nog goed beloopbaar maar ik raad je wel aan om schoenen aan te doen die vies mogen worden.

Praktisch

  • De route is zo’n 4,2 km lang en start bij parkeerplaats ‘de Hoekenbrink’ aan de Bosweg ten noordwesten van Diever. Hiervandaan volg je  de rode route bordjes
  • Door de smalle slingerende paden niet geschikt voor een kinderwagen
  • Honden mogen mee, mits aangelijnd
  • Start vanaf parkeerplaats Hoekenbrink, helaas niet goed bereikbaar met het OV

Veel wandelplezier

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *