Kanoën in de grachten van Utrecht

Afgelopen weekend waren wij kanoën in het centrum van Utrecht. Met het mooie en warme weer kreeg ik het gevoel dat we in Zuid Europa waren en op sommige plekken heel specifiek Venetië. Terwijl andere plekken juist weer heel erg Hollands waren met mooie grachtenpanden en natuurlijk niet te vergeten de Utrechtse werfkelders 😃

Wij huurde onze kano’s bij Kanoverhuur de Rijnstroom net buiten het centrum van Utrecht. Daarvandaan peddelde we naar het centrum. In het centrum aangekomen gingen we naar rechts, de Maliesingel op waar je langs de oude bolwerken van Utrecht peddelt, met veel groen en mooie oude pandjes. Daarna gingen we de Oudegracht op, de bekende gracht met de werfkelders en vele restaurantjes en cafeetjes. De Oudegracht af gepeddeld waren we weer op het punt waar bij het centrum aan waren gekomen. Na de Oudegracht zijn we nog een keer naar het noorden gepeddeld maar nu via de Nieuwegracht. Een stuk rustiger dan de Oudegracht met de werfkelders die nog meer gebruikt lijken te worden als opslag zoals ze vroeger door de hele stad gebruikt werden.
De meningen verschilde over welk stukje gracht het leukste was om overheen te varen. Zelf vond ik de Nieuwegracht het leukste om overheen te kanoën. Juist omdat het iets rustiger is, er hier geen gemotoriseerde boten mogen komen en omdat ik dit stukje Utrecht nog niet kende.  
Wij hebben over deze tocht wel zo’n 6 uur gedaan inclusief de pauzes.

Het is goed om te weten dat je niet overal je kano uit kan stappen. Van de verhuur kregen wij een kaart mee waarop te zien was waar we de kano even uit konden. Op een van deze plekken hebben wij gepicknickt. Maak je een kortere tocht of wil je na afloop uiteten, je kan ook heel goed vegan uiteten in Utrecht.

Wij huurde onze kano bij Kanoverhuur de Rijnstroom net buiten het centrum. Ook kan je kano’s in het centrum huren bij Kanoverhuur Utrecht waar de kano’s opgeslagen liggen in een werfkelder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *