Leestip: Eerste hulp bij klimaatverandering

Wat kan iets soms snel gaan. Ik lees op Instagram over een stripboek over klimaatverandering, vraag de bieb om het te bestellen en nadat ik het met veel plezier heb gelezen, ligt het nu alweer klaar om door de volgende nieuwsgierige lezer geleend te worden. Ook nieuwsgierig naar dit boek, in deze blog vertel ik je iets meer over het boek.

Het boek eerste hulp bij klimaatverandering gaat over hoe je zelf iets kan doen om het probleem klimaatverandering te verkleinen. Waarbij er in het hele boek grappen en stripjes zijn verwerkt. Met de gedachte ‘het klimaatprobleem geeft stress en angst. Humor kan dat doorbreken – Anabella Meijer’.

Anabella Meijer

In het eerste hoofdstuk van het boek geeft Rolf Schuttenhelm een uitleg over wat klimaatverandering nou precies is en hoe het komt dat het klimaat verandert. Erg fijn geschreven en ook leerzaam als je al iets weet over klimaatverandering. Wist je bijvoorbeeld dat in 1896 al ontdekt is dat het klimaat verandert en dat dat te maken heeft met de toename in CO2 afkomstig van de mens. Hoe dat precies zit lees je dus in het boek

Ook lees je in het boek over effectief communiceren over klimaatverandering. Samengevat, we moeten beter luisteren, uit onze eigen wereldbubbel stappen, duurzaamheid sexy laten zijn, vrienden maken en niet bang zijn om uit te komen voor de keuzes die we maken (anders halen duurzame initiatieven en bedrijven het namelijk niet).

Het vierde hoofdstuk van het boek zet verschillende mensen in de spotlights die elk op hun eigen manier bezig zijn met klimaatverandering. Leuk om te lezen en het geeft ook energie om aan de slag te gaan.


Anabella Meijer

Ook al zin om zelf aan de slag te gaan? Via opdrachten laat carrièrecoach Neza Krek je in hoofdstuk vijf je eigen superheldenpak maken zodat jij je effectief kan inzetten om het klimaatprobleem te verkleinen.

Tenslotte lees je hoe Anabella Meijer erop gekomen is om het boek te gaan tekenen en schrijven. Een inspirerend verhaal dat laat zien dat iedereen kan bijdragen aan de oplossing!

Door een goede combinatie van interessante inhoud, goed geschreven teksten en humor heb ik het boek heel snel uitgelezen. Ook benieuwd geworden naar het boek? Verricht je eerste heldendaad en kijk of je het via de bieb of van iemand je kent kan lenen! Lukt beide niet? Dan kan je het boek natuurlijk ook nog kopen en als je het uit hebt, kan je het in stijl van het boek, verpakt in een kindertekening cadeau geven aan iemand anders 😉

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: