Over Sara

Hoi, ik ben Sara, sinds kort afgestudeerd van de master Industrial Ecology. Zowel tijdens mijn studie als in mijn vrijetijd houd ik mij bezig met mijn passie ‘groen leven’. Eigenlijk doe ik dit al van jongs af aan. Toen ik acht was begon het volgens mij. Ik werd WNF ranger!  Ik besloot vegetariër te worden en heb het geluk gehad dat mijn ouders mij hier in ondersteunden en dus vegetarisch voor mij wilden koken. En in deze periode besloot mijn vader zonnepanelen aan te schaffen. Hij liet mij zien dat op zonnige dagen de energiemeter achteruit liep en dat als we heel veel apparaten aanzetten, de meter heel snel vooruit ging en wij dus veel energie gebruikten.

Ik ben inmiddels 25 en heb veel geleerd over duurzaamheid en duurzaam gedrag. Ik krijg helaas wel vaak te horen ‘maar in je eentje verander je de wereld toch niet’ of ‘dat ene stukje vlees maakt het verschil niet hoor’ en dat is dan de reden om het onduurzame gedrag voort te zetten. Ik ben het hier niet mee eens. Alle kleine beetjes helpen! En samen kunnen we met alle kleine beetjes een grote verandering teweeg brengen.

Via mijn blogs probeer ik mijn kleine beetjes iets groter te maken. Ik wil mensen inspireren en laten zien dat duurzaam gedrag niet moeilijk hoeft te zijn. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken ook heel leuk kan zijn!

Zelf leer Ik ook nog iedere dag over groen leven. Zo heb ik een jaar gelden meegedaan met een  uitdaging om afvalvrij te gaan leven en ben ik een half jaar geleden begonnen met veganistisch eten. Maar ook het schrijven van de blogs helpen. Door mijn ideeën, tips en dilemma’s op papier te zetten, word ik weer wat bewuster.

 

Op mijn website www.groenmetsaar.nl vind je inspiratie en tips om duurzaam te leven op allerlei vlakken en ik deel mijn ervaringen over groen doen en groen denken.

Heb je vragen, mail dan naar: mail@groenmetsaar.n
Je kan mij ook volgen via Facebook & Instagram

2 reacties

  • Chantal

    Hoi Sara, wat mooi te lezen hoe jij leeft en dat je anderen inspireert met jouw ervaringen! Ik deel je mening dat alle kleine beetjes wel degelijk helpen. We zijn tenslotte samen verantwoordelijk voor het welzijn van onze planeet. Je bent goed bezig, dat wilde ik je even laten weten. Ga zo door :).

    Groene groetjes van Chantal

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: