3 petities om te tekenen, teken je mee?

Petities zijn een manier om een verandering aan de overheid of grote bedrijven te vragen. De laatste tijd zag ik weer veel petities langskomen die ik graag met jullie wil delen! Teken je mee?

Mede-eiser tegen Shell
Op 4 april heeft Milieudefensie een brief naar Shell gestuurd. In de brief staat dat ze Shell voor de rechter slepen vanwege toekomstige schade door de handelingen die Shell nu uitvoert.

Om de rechtszaak extra kracht bij te zetten kan je mede-eiser worden. Dit houdt in dat je aangeeft dat je in deze zaak achter milieudefensie staat. Op het moment dat ik dit schrijf zijn er al 13.746 mede-eisers. Mede-eisers wordt gevraagd om 1 euro of meer over te maken. Dit geld wordt gebruikt om de rechtszaak te betalen. Sluit jij je ook aan bij de rechtszaak tegen Shell?

Eerlijke belasting op vliegen
Op vliegtickets en op kerosine wordt geen belasting geheven. Dat maakt
vliegen oneerlijk goedkoop. Best bizar eigenlijk, zeker als je erbij stilstaat dat
vliegen een enorme milieu impact heeft. Dat er geen belasting wordt geheven
is het gevolg van internationale afspraken uit 1944, destijds bedoeld om de
luchtvaart te stimuleren.

Als je de belasting en een deel van de milieukosten meerekent dan wordt een vliegticket zo’n 63% duurder. Dit maakt vliegen een minder interessant vervoersmiddel!

Belastingvrij vliegen is niet meer van deze tijd. Natuur & Milieu is daarom een petitie gestart waarin ze vragen om een eerlijke belasting op vliegen.  Teken je mee?

 

Recht op gezonde lucht
Milieudefensie is al een tijd bezig met luchtkwaliteit. Een slechte luchtkwaliteit staat namelijk in de top 3 van veroorzakers van ziekte en sterfte in Nederland (samen met roken overgewicht). Bijna overal in Nederland is het slecht gesteld met de luchtkwaliteit. Het is zelfs zo erg dat we elke dag gemiddeld 5 sigaretten meeroken door gewoon de lucht in te ademen. Milieudefensie wil dat de overheid zo snel mogelijk zorgt voor gezondere lucht door meer ruimte te geven aan duurzaam verkeer, zoals fietsen, wandelen, schoon ov en elektrische deelauto’s. Want als duurzaam verkeer beschikbaar is voor iedereen, worden onze steden gezonder, veiliger en leefbaarder. Wil jij ook dat de overheid zich meer inzet om de luchtkwaliteit in Nederland te verbeteren? Teken dan de petitie!

(bron: website Milieudefensie)

 

Hoe meer mensen zich aansluiten bij een petitie/actie hoe krachtiger deze wordt. Daarom wil ik je vragen om deze blog of specifieke petities te delen met je vrienden!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: