Collecteren voor Natuurmonumenten

Ik vind het heerlijk om door de duinen, het bos of over de hei te wandelen, te fietsen of er gewoon lekker niks te doen! Het geeft rust maar tegelijkertijd is er ook altijd wel wat te ontdekken en me over te verbazen.

Collecteren
Omdat ik zo van de natuur hou ga ik komende week samen met vele andere vrijwilligers collecteren voor Natuurmonumenten. Samen gaan we geld ophalen voor de bescherming, de aankoop en het creëren van natuurgebieden in Nederland. De natuur staat namelijk steeds meer onder druk. Steden blijven groeien en er komen meer en bredere snelwegen bij. Willen we van de natuur kunnen blijven genieten dan moeten we ervoor zorgen dat we er zuinig mee omgaan.  Natuurmonumenten koopt gebieden aan om deze te beschermen of om er weer natuur van te maken en zo de natuur in ons land te beschermen. Hier is geld voor nodig, en daarom ga ik deze week langs de deur!

Lekker wandelen in het bos

Opbrengst collecte
De opbrengst van de collecte zal worden gebruik om meer gebieden aan te kopen, waardoor ze beschermd kunnen worden. Er worden verbindingszones gemaakt om verschillende natuurgebieden met elkaar te verbinden en zo een robuust natuurnetwerk te creëren. Ook zal het geld van de collecte worden gebruikt voor het onderhouden van de natuur. En omdat er in het verleden in Nederland veel natuur verloren is gegaan houdt Natuurmonumenten zich ook bezig met het laten ontstaan van nieuwe natuur. Denk bijvoorbeeld aan het omtoveren van een stuk landbouwgrond tot natuurterrein. Of de Markerwadden , die in het IJsselmeer de natuurlijke oevers en ondieptes weer terug brengen.

De duinen 🙂

Collecte
Tussen maandag 26 juni en zaterdag 1 juli kan je mij met de collectebus tegenkomen. Maar ook als ik (of een andere collectant) niet bij jou aan de deur kom kan je doneren. Stuur een sms NM naar 4333 dan doneer je eenmalig 2 euro. Of doneer online.

Collecteer mee!

Aan de slag
Naast het doneren van geld kan je ook fysiek de natuur een handje helpen. Natuurmonumenten heeft op dit moment 79 vacatures uitstaan voor vrijwilligers. Wil je volgend jaar net als ik langs de deur om te collecteren voor Natuurmonumenten? Je kan je vanaf 1 juli weer aanmelden voor volgend jaar!

4 reacties

 • Simone Collecte Team Natuurmonumenten

  Beste Sara,

  wat leuk dat je voor ons collecteert. En hier ook een blog over hebt geschreven. BEDANKT!

  • Sara Reijnders

   Bedankt 😊 Ik vind het ook leuk om te doen! Even lekker buiten en soms ook een babbeltje met de buren (deel nog niet eerder gesproken)
   Ik wil ook nog een keer voor de Hartstichting gaan lopen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: