Hummus in Delft

Om de verjaardag van een vriendin te vieren ben ik vorige week met drie vriendinnen gaan eten bij Hummus. Een vegetarisch/veganistisch en grotendeels biologisch restaurantje in het centrum van Delft. Het was een gezellige avond met spannende drankjes en lekker eten. Zoals je door de naam van het restaurant waarschijnlijk al had verwacht kan je hier hummus eten. Voordat ik de kaart had gezien was ik dan ook van plan om iets met hummus uit te kiezen. Maar er staat zoveel lekkers op de kaart dat we uiteindelijk helemaal geen hummus hebben besteld. Misschien de volgende keer, ik wil hier zeker nog een keer gaan eten!!

Als een soort voorafje hadden we een aantal hapjes besteld die geserveerd werden in vrolijke schaaltjes op een mooie houten plank. Dolma’s, muhammara en borek, het zag er allemaal erg lekker uit. Je hebt vast wel eens gehoord van dolma’s, druivenbladeren gevuld met groente en gekruide rijst. Normaal ben ik niet zo fan van dolma’s, maar deze vond ik heerlijk! De muhammara was mijn favoriete hapje, heerlijk om te dippen met een pitabroodje. Muhammara is een licht pittig dipje van geroosterde paprika en walnoten. En tot slot de borek, dit is een rolletje van filodeeg met spinazie en feta.

Als hoofdgerecht hadden twee van ons Shashuka, een gepocheerd ei met kruidige saus van tomaat en paprika, geserveerd met een pita broodje en koolsla. En twee van ons hadden gekozen voor de Tajine, een stoofgerecht met kipstuckjes (van de vegetarische slager), aardappel, olijven en ingemaakte citroen.  En een lekker pita broodje.

Shashuka

Om het diner helemaal compleet te maken hebben we ook nog een toetje genomen.   Ik weet niet meer hoe het toetje heet maar het was erg lekker. En erg machtig!

Je kunt hier allemaal spannende drankjes kiezen. Mijn favoriet: wortel/appel/gembermix!

p.s. als je hier bent, neem een kijkje bij de WC! Ze hebben er een wc die ik heel graag thuis zou willen hebben! Meer zeg ik niet 😉

Ook een keer bij Hummus eten?
Molslaan 39 in Delft

Donderdag:        12 – 20
Vrijdag:                12 – 23
Zaterdag:            12 – 23
Zondag:               12 – 20

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *