Kassabonnetjes weigeren

Ik probeerde kassabonnetjes altijd al te weigeren. Als ik dan per ongeluk toch een bonnetje mee kreeg dan deed ik die netjes bij het oud papier. Maar ik heb ontdekt dat kassabonnetjes niet bij het oud papier horen! Voor veel kassabonnetjes wordt namelijk thermisch papier gebruikt. Dit betekent dat de bonnetjes niet met inkt bedrukt worden, maar dat de kleur ontstaat door het gebruik van hitte. Houd maar eens een vlammetje vlakbij een kassabonnetje (zonder deze in de fik te zetten), het papier verkleurt! Nu ik weet dat kassabonnetjes bij het restafval horen doe ik nog meer mijn best om bonnetjes te weigeren. Helaas vergeet ik het nog wel eens van te voren aan te geven en dan krijg ik dus toch een bonnetje.

Dus als je er aan denkt WEIGEREN die kassabon, en als je hem dan toch hebt, helaas … het hoort bij het restafval.

2 reacties

 • Kristin Anderson

  Informatieve post. Maar ik denk dat niet alle kassabonen van het zelfde materiaal zijn. Ik heb deze informatie met mijn man gedeeld en hij heeft een flammetje onder een bon gezet. Het bleef het zelfde kleur en brandde zoals gewoon papier.

  • Sara Reijnders

   He Kristin, leuk dat je reageert! Je hebt gelijk, er zijn ook ander soort bonnen. Het grootste deel van de winkels gebruikt volgens mij alleen wel het thermisch papier.
   Ik was zelf vooral heel erg verbaasd.
   Groetjes, Sara

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: