Kijktip: The Biggest Little Farm

Een paar weken terug kreeg ik een mailtje met daarin een uitnodiging om bij de première aanwezig te zijn. De titel klonk al super ‘The Biggest Little Farm’ en na het zien van de trailer was ik echt super enthousiast. De film gaat namelijk over een droom die ik zelf ook al een tijd heb, het starten van een boerderij waar ruimte is voor de natuur. Na mijn enthousiaste reactie kreeg ik nog een mail terug dat ik ook mijn vriend mee mocht nemen. Afgelopen dinsdag was het zover en we hebben genoten. Deze film is een echte must see.

The Biggest Little Farm, foto van Instagram

De film gaat over het avontuur van John Chester en zijn vrouw Molly die een boerderij gaan beginnen waar alles samenwerkt, waar plek is voor wilde dieren en waar ook nog eens gezond eten geoogst kan worden (dat wil ik ook!!!) Ze laten het stadse leven in Los Angeles achter zich en starten op een groot stuk grond waarvan de bodem uitgedroogd is. Het lijkt bijna onmogelijk om daar nog leven in te krijgen. Maar ze weten het om te toveren tot een oase.

Het starten van een boerderij en het opbouwen van een zelfregulerend ecosysteem blijkt niet altijd even makkelijk. Zo staan John en Molly elke dag wel voor nieuwe uitdagingen. Een van de mooie dingen (en dit ontdekken zij zelf ook) is dat de natuur voor veel van de uitdagingen een oplossing heeft. Ik krijg de neiging om hier alle mooie samenwerkingen en oplossingen die de natuur biedt hier te vertellen, maar dat zal ik niet doen. Ik denk dat het veel leuker is om dat zelf in de film te zien.

The Biggest Little Farm, foto van Instagram

Het is een inspirerend verhaal over het realiseren van dromen en het laat zien hoe onze landbouw ook kan zijn. Samen met de natuur in plaats van een gevecht tegen de natuur. Al voelde het voor John en Molly soms misschien wel als een gevecht. Maar door goed te kijken naar de natuur liggen de oplossingen vaak voor de hand.

De stap van John en Molly om de boerderij te starten is trouwens begonnen met een belofte aan hun hond. Ik denk dat ik ook maar een hond ga nemen 😉

Wil jij de film ook zien? Hij draait vanaf 13 juni in verschillende bioscopen door heel Nederland


Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: