Mijn favoriete vegan kookboeken

Zelf heb ik de veganistische keuken ontdekt via een kookboekenchallenge die ik voor mijzelf had bedacht. Elke dag een nieuw gerecht uit een kookboek klaarmaken! Via een aantal kookboeken (vooral Elke dag Deliciously Ella) ontdekte ik hoe lekker de veganistische keuken kan zijn en dat het helemaal niet moeilijk is! Ik ontdekte nieuwe smaken en smaakcombinaties. Ik wil echt iedereen aanraden om ook zo’n challenge te doen. Als je veganistisch wil gaan eten, maar ook zeker als je minder dierlijke producten wil eten. In deze blog deel ik een aantal kookboeken waar ik heel graag uit kook.

Elke dag Deliciously Ella
Elke dag Deliciously Ella’ is één van de kookboeken waar ik de vegan keuken mee ontdekt heb. En het is echt één van mijn favorieten. Er staan heerlijke, verrassende en makkelijk te bereiden gerechten in.

Mijn favoriete gerecht uit dit boek is denk ik de Midden-Oosterse salade met aubergine en bloemkool uit de oven, granaatappelpitjes (ik vervang deze ook vaak door kleine stukjes appel), linzen en een tahini dressing 😊

Deliciously Ella met vrienden
Dit boek is mijn nieuwste kookboeken aanwinst. Ik had het al een tijdje op het oog omdat ik zo blij ben met het boek ‘Elke dag Deliciously Ella’.  En laatst heb ik via Marktplaats ook dit boek van Ella Mills gekocht.

Het leuke van dit boek vind ik dat het gericht is op gezelschappen en dat er allerlei combinaties van gerechten in staan. Zelf ben ik dol op maaltijden met veel verschillende gerechtjes, ik ben dan ook erg blij met dit kookboek.

In het kookboek zie je eerst hoe je falafelballetjes kan maken en het volgende recept is een spinazie salade. Op de bladzijde tussen de twee gerechten zie je een foto waarbij de balletjes en spinazie samen op een bord liggen. Zodra je de gerechten beter kent zal je deze combinaties ook zelf kunnen bedenken, maar als je ze nog niet vaak hebt klaar gemaakt is dit echt handig.


Lisa goes vegan
Dit boek heb ik twee jaar terug van mijn opa en oma gekregen en ik heb er inmiddels al erg vaak uit gekookt. Het boek begint met tips over het vervangen van producten als vis, vlees en eieren, wat niet in je voorraadkast mag ontbreken en waarom Lisa (eerst een echte vleeseter) vegan is geworden. Mijn favoriete recepten uit dit boek zijn de ‘Indiase bloemkoolcurry’ en de ‘Siciliaanse caponata’

Afgelopen winter heeft Lisa een nieuw kookboek uitgebracht ‘Comfort Food’. Dit lijkt mij ook echt een heerlijk kookboek, maar hier heb ik dus nog niet uit gekookt.


The Green Kitchen at home
Het boek ‘The Green Kitchen at home’ is er één uit de reeks ‘The Green Kitchen’. Het zijn vegetarische kookboeken, maar bij veel gerechten die niet vegan zijn staat wel hoe je ze kan veganizen. Voor wie een noten allergie heeft of niet van noten houdt, in het boek worden ook tips gegeven voor een notenvrij alternatief.

Mijn favoriete recept uit dit kookboek is denk ik de Midden-Oosterse wraps met zoete aardappel. Door dit recept heb ik weer een hele nieuwe manier van wraps eten ontdekt 😊


De vegarevolutie
De vegarevolutie is een informatie- en kookboek in één. Vooral door het informatieve deel vind ik dit boek echt een aanrader als je meer wilt weten over plantaardig eten. Vegan eten hoeft echt niet ongezond te zijn wat veel mensen helaas denken. Wel moet je even opletten dat je al je voedingsstoffen binnen krijgt. Om hierbij te helpen worden er een aantal voorbeelden van complete dagmenu’s gegeven. 

Achterin het boek staan de recepten. De Chili Sin Carne is mijn favoriet!


Ook zin gekregen om te koken uit een van deze kookboeken? Denk aan de bibliotheek en marktplaats voordat er een nieuw boek gekocht wordt 😉

Wat is jouw favoriete vegan kookboek? Ik ben benieuwd!
Het lijkt mij leuk om nog meer kookboeken te ontdekken 😊

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *