Mijn inzichten tijdens de #colourmycloset challenge

In augustus deed ik de #colourmycloset challenge. Een leuke uitdaging die mij anders heeft laten kijken naar de kleding in mijn kledingkast, of eigenlijk vooral de combinaties die ik ermee kan maken. 

De challenge duurt 9 dagen waarbij alle dagen een eigen kleur hebben. Elke dag kleed je je in de kleur van die dag. Dat kan heel subtiel zijn of je dompelt je zelf er helemaal in onder. Gewoon waar jij zin in hebt en met wat jij al in je kast hebt hangen. Zelf heb ik tijdens de challenge vooral gefocust op het maken van nieuwe combinaties. Mijn doel om mee te doen met de challenge was namelijk om tot nieuwe inzichten te komen en meer uit mijn kledingkast te halen. En dat is gelukt 😊 Daar ben ik blij mee, meer variatie door combineren en niet door het kopen van meer kleren #reduce

Ik houd van kleur!

Dat ik van kleur houd wist ik al veel langer, daarom sprak deze challenge mij denk ik ook zo aan. Mijn kledingkast hangt vol met kleur en als kind wilde ik zelfs geen zwarte kleding aan. Maar ondanks dat ik veel kleur in mijn kledingkast heb hangen, betrapte ik mij erop dat ik de afgelopen tijd niet zoveel kleur meer droeg, in ieder geval niet doordeweeks. Ik ging voor lekker makkelijk (combinaties waarvan ik wist dat het goed bij elkaar paste) en kleding waarvan ik dacht dat ze geschikt waren voor werk. Dat kwam neer op vaak dezelfde outfits, een spijkerbroek met een witte of blauwe bloes of een groen of grijs truitje. Niets mis mee, maar het werd wel een beetje saai.

Door mee te doen aan de challenge ben ik hier gelukkig weer heel anders naar gaan kijken. Ik heb ontdekt dat ik door iets meer aandacht aan mijn outfits te besteden, ik leuke kleurrijke outfits kan maken die ik ook zeker naar mijn werk aan kan.

Waar ik eerst dacht dat ik nog op zoek moest naar nieuwe (liefst tweedehands) outfits geschikt voor werk, heb ik nu ontdekt dat mijn kledingkast daar al vol mee hing.

Outfits in één kleur

Tijdens de challenge heb ik mijn best gedaan om ook echt in de kleur van die dag gekleed te gaan, het liefst van top tot teen. Ik pakte al mijn kleding in de kleur van die dag erbij en ging combineren. Al combinerend ben ik erachter gekomen dat ik outfits die (grotendeels) uit een kleur bestaan heel erg leuk vind. 

Kleding van mijn vriend

Mijn favoriete outfit die ik tijdens de challenge aan heb gehad was die van dag 6. De kleur van die dag was blauw. Het was even zoeken naar een blauwe combinatie die ik nog niet eerder had gedragen. Maar toen ik het overhemd van mijn vriend aan het wasrek zag hangen was ik er uit. Zijn blauwe overhemd op mijn blauwe bloemenrok. I like it! Ik weet alleen nog niet of hij er zo blij van wordt als ik vaker zijn kleding uit de kast ga pakken. 

Meer combineren

De outfit combinaties die ik ontdekt heb tijdens de challenge ga ik er zeker in houden. Maar ik kan vast nog veel meer leuke combinaties maken. Aan het eind van de challenge heb ik daarom besloten dat ik blijf combineren en experimenteren met outfits. Om mijzelf nog meer uit te dagen wil ik over een tijdje de 10×10 challenge gaan doen. Voor wie nieuwsgierig is wat dat precies inhoudt, Hermien van de blog Kouwekleren heeft deze al een keer gedaan en daar een blog over geschreven.  

Fotoboeken erbij pakken

Wat ik nog niet gedaan heb, maar wat ik binnenkort wel wil gaan doen is inspiratie opdoen in foto boeken. Ik heb namelijk best wel wat kleding die ik van mijn oma en mijn moeder heb gekregen. Zo is o.a. de rode bloemenbloes die ik op de 2de dag aan had van mijn oma geweest. Tijdens de challenge zocht ik hier een foto van en zag toen dat mijn oma de rode bloes ook op een rode broek droeg. Precies de combinatie die ik op dat moment net gemaakt had. Waarna ik op het idee kwam om binnenkort eens te kijken of ik meer van die kledingstukken kan terugvinden in de fotoboeken. Om te zien hoe het toen door mijn moeder en oma gecombineerd werd.  

Zelf heb ik deze challenge ontdekt op het Instagram account van Hermien ‘Kouwekleren’ en ben blij dat ik de challenge heb gedaan. Iets later dan de officiële challenge maar dat maakt niet uit.

Ook zin gekregen om deze challenge te gaan doen? Start morgen al of houd de Instagram van @ChloandClothes in de gaten. Zij is de bedenker van de challenge en organiseert er begin volgend jaar weer een!


2 reacties

    • Sara Reijnders

      Leuk hè! Volgens mij begint er begin 2020 weer een challenge maar je kan hem natuurlijk ook altijd zelf beginnen op een moment dat je er zin in hebt 😉 En qua ontbrekende kleuren, het kan ook heel subtiel zijn in een sieraad ofzo 😊

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: