Nationale fiets tel week, fiets jij mee?

Zelf fiets ik veel, naar de markt, naar het strand, naar het centrum of naar mijn studie in Delft. Zo leg ik dus best wat kilometers af. Helaas zijn niet alle fietspaden die ik pak even prettig. Zo zijn sommige paden erg hobbelig, moet ik omfietsen of heb ik het gevoel dat ik gewoon op de autoweg fiets, wat niet altijd even veilig voelt. Toch vind ik het heerlijk om te fietsen en pak dus vaak de fiets, in de stad is het vaak het snelst en, ik denk mijn grootste motivatie, ‘het is een duurzaam vervoersmiddel’!

Omdat de fiets vaak een snel en duurzaam alternatief is, is het interessant om te kijken hoe we het fietsen aantrekkelijk kunnen maken. Een manier daarvan is om ons fietsnetwerk te verbeteren. Deze week (18 t/m 24 september 2017) is het de Nationale fiets tel week. Het doel van deze week is om ons fietsgedrag in kaart te brengen. Door inzicht te krijgen in waar en wanneer wij fietsen kunnen de gemeenten onze fietspaden verbeteren. Hier werk ik graag aan mee!

Fiets data
De data die wordt verzameld kunnen de gemeenten en provincies gebruiken om het fietsnetwerk te verbeteren. Er wordt in kaart gebracht waar we fietsen en op welke tijdstip we fietsen. Met deze data kan er besloten worden om fietspaden te verbeteren of zelfs om nieuwe fietsroutes aan te leggen, bijvoorbeeld als het ergens altijd erg druk blijkt te zijn of als veel mensen moeten omfietsen. Met het verbeteren van het fietsnetwerk kunnen we fietsen aantrekkelijker maken.

Meedoen?
Als je mee wilt doen met de fietstelling moet je een app downloaden (hier voor Apple, hier voor Android). Deze app houdt in de week van 18 t/m 24 september bij waar we fietsen (je kan zelf aangeven wanneer de app moet gaan tellen). Meedoen is niet alleen handig voor de gemeenten, het kan ook nog eens handig zijn voor jou. Misschien wordt de route die jij vaak pakt namelijk wel verbeterd!

Ik heb de app al gedownload! Download jij ook de app? Hoe meer we weten, hoe meer we onze fietspaden kunnen verbeteren! Wat uiteindelijk weer kan bijdragen aan een schonere luchtkwaliteit in de stad en het beperken van de klimaatverandering.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: