Peerby

Iedereen kent het wel, spullen die je wel eens gebruikt maar het grootste deel van de tijd maar in de kast of de schuur liggen. Denk aan spelletjes, motorzagen, stoommachines, verkleedkleren, partytenten, statafels, extra servies of boeken die je al hebt gelezen. Zonde eigenlijk dat die spullen maar niets liggen te doen terwijl anderen het nieuw moeten kopen. Waarom gaan we deze spullen niet meer van elkaar lenen? Er zijn steeds meer initiatieven die het delen van spullen mogelijk maken. De deeleconomie is bezig aan een opmars. Eén van die deelinitiatieven is Peerby.

Wat is Peerby?    

Peerby is een platform dat mensen die iets willen lenen in contact brengt met mensen die dit willen uitlenen. Als je bent aangesloten bij het platform krijg je meldingen als ‘Bob is opzoek naar een kaasfondueset’. Heb jij thuis een kaasfondueset en wil je die uitlenen aan Bob, dan kan je op zijn vraag reageren.

Eigen ervaring 

Ik ben alweer een tijdje lid en heb twee keer iets geleend (koekvormpjes en een droogmachine) en drie keer iets kunnen uitlenen (rummikub, een puzzel en een slee). De meeste mensen zijn op zoek naar spullen die ik niet heb, namelijk spullen zoals partytenten, speciaal gereedschap, een bakfiets en hogedrukreinigers. Maar ik check regelmatig de app om te zien of ik nog mensen kan helpen, als er iets op staat dat ik wel kan uitlenen dan ga ik dat zeker weer doen!

Waarom ben ik zo enthousiast?

Ik ben erg enthousiast over het platform, hier heb ik meerdere redenen voor.
Door spullen van elkaar te lenen, in plaats van nieuw te kopen, beperken we onze impact op het milieu. Er hoeft namelijk niet speciaal voor jou iets nieuws geproduceerd te worden. Als we spullen met elkaar delen hebben  we meer met minder. Ook kunnen we elkaar helpen op momenten dat dit ineens nodig blijkt. Heb jij plotseling bezoek maar niet genoeg stoelen? Misschien dat iemand bij jou in de buurt wel een aantal (klap)stoelen heeft staan die je een middagje kan lenen. Door spullen bij mensen bij jou in de buurt te lenen leer je jou buurtgenoten ook meteen (beter) kennen. Ik vind het zelf in ieder geval erg leuk om meer mensen in mijn omgeving te kennen. En tot slot ik vind het mooi om te zien dat mensen elkaar vertrouwen!

Deel mee!

Peerby kent al best veel gebruikers. Mooi, want hoe meer mensen het platform gebruiken hoe sneller we elkaar kunnen helpen! Ik hoop dat ik jou ook enthousiast heb kunnen maken om een keer op het platform te gaan kijken en misschien ook wel spullen te gaan delen. Je kan je aanmelden via de website www.peerby.com of door de gratis Peerby app te downloaden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *