Tweedehands kledingwinkels in Breda

Jaaa, deze blog wilde ik al heel lang maken en daar is hij dan. Een overzicht van de Tweedehands kledingwinkels in Breda. Ook Breda blijkt vol te zitten met tweedehandswinkeltjes. Wil je alle tweedehands winkeltjes af gaan, dan raad ik aan om een fiets te pakken. Ze liggen namelijk best wel verspreid door de stad heen.


Appel & Ei
Ik heb Linda van de blog Zaailingen al vaker erg enthousiast gehoord over deze winkel en ik snap helemaal waarom. Het is een fijne, ruime, overzichtelijke winkel met merkkleding en schoenen voor mannen en vrouwen.  

Openingstijden: verschillen per dag, maar tussen 12:00 en 17:00 uur is de winkel altijd open

Tolburgstraat 13
www.appelenei.nl


Terre des hommes
De Terre des Hommes winkel is een winkel voor het goede doel. Dit jaar (2019) gaat de opbrengst naar een project in Azië om seksuele uitbuiting van kinderen tegen te gaan. De winkel wordt gerund door vrijwilligers en ziet er erg verzorgd uit. Er worden kleren voor mannen, vrouwen en kinderen verkocht. Daarnaast zijn er ook schoenen, wat klein huisraad en speelgoed te koop. De meeste kleding vond ik tijdens mijn bezoek wel iets ouwelijk voor mijzelf. Maar dat betekent niet dat ik de winkel zou overslaan. Ook daar kunnen leuke dingen tussen zitten en het aanbod in tweedehandswinkels kan heel erg verschillen (maar net wat er binnen komt).

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:30 uur

Hooghout 54
www.terredeshommes.nl


Ins and Outs
Een mooie, frisse winkel waar dames- en kindermerkkleding wordt verkocht. Ik denk dat veel mensen niet meteen door zullen hebben dat het een tweedehandswinkel is. Achterin de winkel zit ook nog een schoenen outlet (niet tweedehands dus).

Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 10:00 tot 18:00 uur en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur

Ginnekenweg 41
www.insandoutsbreda.nl


Opnieuw
De naam van deze winkel vind ik erg leuk. In de winkel wordt (dure) merkkleding voor vrouwen en ook mannen verkocht en is daarmee een duurdere tweedehandswinkel.

Let op, deze winkel ligt net buiten de winkelstraat. Toen ik zelf bij het eind van de winkelstraat was, fietste ik eerst terug omdat ik dacht dat ik de winkel had gemist. Maar het bleek dus nog net iets verder te zijn.

Openingstijden: maandag van 13:00 tot 17:30 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00

Ginnekenweg
www.opnieuwbreda.nl


Tijdloos 2de keer mode

Een fijn klein vol winkeltje met kleding voor mannen en vrouwen. Het viel mij op dat er veel spijkerbroeken worden verkocht. De accessoires die verkocht worden zijn deels nieuw, dus als je echt op zoek bent naar tweedehands zou ik dat even navragen.

Openingstijden: Woensdag tot en met zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur

Haagweg 143, Breda
www.tijdloosmode.nl


Reshare Store

De ReShare Store is een winkel van het Leger des Heils. Het is een grote, overzichtelijke winkel met kleren voor mannen, vrouwen en kleine kinderen.
Omdat het Leger des Heils de kleding voor iedereen betaalbaar wilt houden is de kleding hier verrassend laag geprijsd. Mocht je op zoek zijn naar sportkleding of een pyjama, ook dat wordt hier verkocht 🙂

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Markendaalseweg 50
www.resharestore.nl


Garderobe Excellent vintage

Een leuk winkeltje dat groter is dan dat het vanaf buitenaf lijkt. In de winkel wordt merkkleding voor vrouwen verkocht. Waarbij het mij opviel hoeveel broeken, schoenen en sieraden er worden verkocht.

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 12:00 tot 18:00 uur

Sint Janstraat 19
Garderobe Excellent Vintage


Olive Oyl’s Rusty Zipper
Deze winkel ken ik vanuit Leiden. In Breda verkopen ze vrouwen kleding, sieraden, schoenen en tassen. En ik werd zelf erg blij van het aanbod; de winkel hangt vol met kleur en leuke printjes. Let op, deze winkel kon ik eerst niet vinden, google maps wees mij nog naar de oude locatie van de winkel.

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Halstraat 23
www.rustyzipper.nl


Emmaus Kringloopwinkel

Deze winkel bleek gesloten vanwege de vakantie toen ik er was. De volgende keer dat ik in Breda ben ga ik hier weer langs. Ben namelijk erg benieuwd naar deze winkel, heb er al goede verhalen over gehoord. Door een raam kon ik binnen wel al veel kleding zien hangen.

Openingstijden: woensdag, vrijdag & zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Veilingkade 7
www.emmaus-langeweg.nl


Veel winkelplezier als je deze winkels gaat bezoeken 🙂 Heb ik nog winkels gemist? Laat het mij weten, dan ga ik de volgende keer dat ik in Breda ben een kijkje nemen 🙂

Voor de steden: Haarlem, Leiden, Den Haag en Rotterdam heb ik eerder de tweedehandskledingwinkels in kaart gebracht

3 reacties

  • Melanie

    Mooie tips. Ik woon nabij Breda en sommige kende ik nog niet, dus dankjewel. Emmaus heeft trouwens 2 vestigingen: eentje op de Veilingkade in Breda, en nog 1 in Langeweg (nabij Breda) – je link verwijst daar naar. Het is van dezelfde stichting, maar 2 verschillende winkels. De vestiging in Langeweg is best bijzonder; bij een oude kerk maar allemaal verschillende themawinkeltjes. Heel leuk. Ik ben er onlangs heel goed geslaagd voor zowel kinderkleding, herenkleding (een prachtige lange wollen jas, en er hingen er vele), sportkleding en een mooi wollen jasje voor mezelf. En zoonlief kocht een boek 🙂 Ook een grote meubelafdeling maar daar ben ik zelf niet echt geweest wegens niets nodig.

    • Sara Reijnders

      He Melanie, wat goed om te horen dat je zo goed bent geslaagd en bedankt voor de tip. Ik had nog niet door dat er twee verschillende vestigingen zijn. Toevallig net vandaag de vestiging bij de Veilingkade bezocht. De volgende keer dat ik in Breda ben ga ik ook de vestiging aan de Langeweg bezoeken. Heb deze vestiging net via Instagram opgezocht en het ziet er erg leuk uit 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: