Tweedehands kledingwinkels in Parijs

Laatst was ik met twee vriendinnen naar Parijs. Voordat we vertrokken heb ik uitgezocht waar de tweedehands kledingwinkels van Parijs te vinden zijn. Thuis was ik al verrast over de hoeveelheid tweedehands kledingwinkels die ik vond. En toen we echt in Parijs waren ontdekte ik er nog meer. Parijs als modestad is ook een tweedehands mode stad!

In deze blog deel ik de winkels die wij bezocht hebben en de winkels die ik van tevoren al had gevonden maar die we niet meer hebben kunnen bezoeken. Wie weet nog een volgende keer in Parijs 😊  


Kilo Shop
De Kilo Shop is een drukbezochte, grote winkel. Of eigenlijk zijn het twee winkels precies naast elkaar gevestigd. Ondanks de drukte zijn de winkels overzichtelijk. De kleding hangt netjes per type gesorteerd. Dit was de eerste tweedehandswinkel die we in Parijs bezochten en ik vond meteen waar ik naar op zoek was ‘een leuk overhemd voor naar mijn werk’.

De naam van de winkel geeft het al aan, de prijs van de kleding wordt bepaald aan de hand van het gewicht van de kledingstukken. Aan het kledingstuk hangt een label met daarop een kleur. De kleur staat voor een kiloprijs. Op verschillende plekken in de winkel staan weegschalen zodat je kan afwegen hoeveel je moet betalen voor de broek, het bloesje of de trui die je net hebt gevonden. Het viel mij op dat sommige dingen hier heel goedkoop zijn terwijl je voor andere kledingstukken relatiefveel betaalt. Het is dus zeker de moeite waard om eerst zelf te gaan wegen voordat je naar de kassa gaat.

De spinnenwebben op de foto hebben niets te maken met het schoonmaken van de winkel, maar alles met het tijdstip waarop wij de winkel bezochten: rond Halloween 😉 

Kilo Shop | 69-71 Rue de la Verrerie (in de wij Le Marais)


Mamz’ Elle Swing
Bij Mamz’ Elle Swing is een klein winkeltje geheel in retro vibe. Je krijgt echt het gevoel dat je terug stapt in de tijd. Vooral het rek met  zomer- en feestjurken vond ik fantastisch om in te kijken. Als je op zoek bent naar een bijzondere jurk zou ik hier zeker even langs gaan. Er zat een jurk tussen waar ik meteen verliefd op was, helaas was deze echt te klein voor mij. Bij Mamz’ Elle Swing wordt alleen vrouwenkleding verkocht.

Mamz’ Elle Swing | 35 Rue du Roi Sicile


The king of Frip
Dicht bij Mamz’ Elle Swing ligt de winkel The king of Frip. Een goedkopere tweedehandswinkel waar het echt schatzoeken is. Zelf kreeg ik wel een beetje het gevoel dat er veel verkleedkleding in de winkel hing, zo hing er toen wij er waren onder andere een trouwjurk en een dirndl jurkje in de rekken. Er hangt hier zowel kleding voor mannen als vrouwen in de rekken.

The king of Frip |33 Rue du Roi de Sicile


MAD vintage
MAD vintage is een tweedehands winkelketen in Frankrijk. Wij bezochten de winkel op de Rue Aubry le Boucher 9. Een grote, ruim opgezette winkel waar tweedehands en geupcyclede kledingstukken voor mannen en vrouwen worden verkocht.

 • 9 Rue Aubry le Boucher
 • 41 Rue de Rivoli
 • 139 Rue Saint-Martin
 • 61 Rue Saint-Denis
 • 99 Rue de Rennes
 • 3 Rue Francaise

Vintage Desir
De winkel ‘Vintage Desir’ ligt in een gezellige straat midden in de wijk Marais. Om deze winkel binnen te komen moet je waarschijnlijk eerst door de rij van een bekende falafelzaak heen. Wij zijn trouwens niet in deze rij gaan staan. Wel hebben we om de hoek genoten van een ‘Assiette végétarienne’ bij SoumSoum. Mocht je hier rond lunchtijd zijn dan raad ik je SoumSoum echt aan.  

Toen wij deze winkel bezochten (begin november) hingen de rekken bijna helemaal vol met jassen voor mannen en vrouwen. Een goede stop dus als je op zoek bent naar een jas.

Vintage Desir | 35 Rue de Rosier


RAG
Rag is een kleine volle winkel. Bij binnenkomst werd een vriendin van mij meteen enthousiast omdat er een heel rek met Ralph Lauren overhemden hing (hier was ze al een tijd naar op zoek). En we vonden ook precies het model waar ze naar op zoek was 😊 Wat er verder te koop was kan ik mij eigenlijk niet meer zo goed herinneren. Na het overhemd waren we ook snel uitgekeken, de mannen die in deze winkel werken vonden wij namelijk niet zo vriendelijk.

RAG | 81 Rue Saint Honoré


Free ‘P’ Star
Free ‘P’ Star is een winkel die je op meerdere plekken in Parijs tegenkomt. Wij hebben twee van deze winkels bekeken, beide in de wijk Marais. Deze twee winkels waren erg vol en druk. Overal om je heen staan mensen druk in de rekken te zoeken. In één van deze winkels was het zelfs zo druk dat we het gevoel kregen dat we in een file waren beland. Dit maakte dat we niet echt ontspannen naar de kleding hebben kunnen kijken.

Mocht je langs de winkel lopen dan zou ik er zeker even gaan kijken. Online las ik dat je hier voor heel weinig echte schatten kan vinden (je moet er wel naar zoeken). Maar ik zou er zelf denk ik niet meer specifiek naar toe gaan, ik vond het gewoon te druk. 

Bij de Free ‘P’ Star winkels wordt kleding voor mannen en vrouwen verkocht.

Free ‘P’ Star zit op meerdere plekken in de stad:

 • 52 Rue de la Verrerie |4de arrondisiment
 • 61 Rue de la Verrerie |4de arrondisiment
 • 20 Rue de Rivoli|4de arrondisiment

Hippy Market
Ook de Hippy Market is een winkel die op meerdere plekken in de stad te vinden is. Wij bezochten de winkel in de wijk Marais aan de Rue du Temple. Het is een hippe overzichtelijke winkel, waardoor ik mij kan voorstellen dat veel mensen hier niet meteen door hebben dat ze een tweedehandswinkel binnenstappen.
Deze winkel was toen wij er waren rustiger dan bijvoorbeeld Free ‘P’ Star en Kiloshop. Iets was ik zelf erg prettig vond. Ik weet niet of die rust door het tijdstip kwam of misschien door de prijzen die hier iets hoger liggen. Wel is het een winkel die ik je zeker kan aanraden.

Bij de Hippy Markets winkels wordt kleding voor mannen en vrouwen verkocht.

De Hippy Market zit op verschillende plekken in de stad:

 • 41 Rue du Temple | 4 arrondisiment
 • 46 Rue Saint-André des Arts
 • 71 Rue Rambuteau

Bobby
Bobby valt op tussen de andere tweedehandswinkels die we in Parijs bezocht hebben. Er worden geen hippe vintage kledingstukken verkocht maar een breed scala aan merken, van de H&M tot Gucci. Het is een smalle winkel met volle kledingrekken. Toen ik er was, was het er heel druk met een grote rij bij de kassa. Ondanks de drukte en de volle rekken is de winkel wel overzichtelijk, met onder andere veel jurkjes en schoenen.

Bobby | 89 Rue Réaumur


Kiliwatch
Kiliwatch is een grote winkel dicht bij Les Halles. In de winkel wordt zowel tweedehands als nieuwe kleding verkocht. Toen ik  de winkel bezocht hing de tweedehandskleding links voorin en links midden in de winkel. Het is een fijne overzichtelijke winkel met veel bloemenprintjes, ruitjes, spijkerstof en overhemden. In de winkel wordt zowel kleding voor mannen als vrouwen verkocht.

Kiliwatch | 64 Rue Tiquetonne | 2 arrondissement


Vintage World
Deze winkel ligt om de hoek bij Le Centre Pompidou. In de winkel worden zowel nieuwe als tweedehands stukken verkocht, volgens mij zijn het vooral de accessoires die nieuw zijn.

Toen wij in de winkel waren vond ik er een hele gave overjas en meerdere mooie truien. Ik moest mij inhouden om ze te laten hangen maar een combinatie van de prijs en dat ik eigenlijk geen nieuwe trui/overjas nodig heb, maakte dat ik ze toch heb kunnen laten hangen.

Als jij er iets leuks vindt zou ik nog even goed naar de verhouding prijs kwaliteit kijken. Zelf vond ik bij de overjas die ik gevonden had de prijs kwaliteit verhouding namelijk niet helemaal kloppen, de houtje touwtje lussen waren namelijk aan vervanging toe maar de prijs voor de overjas was nog best hoog.

Vintage World | 85 Rue Saint-Martink


Come on eileen
In Parijs zijn er twee winkels met de naam Come on Eileen. Wij bezochten de winkel aan de Rue de Rivoli.  Een volle winkel waar veel merkkleding wordt verkocht. Maar veel van deze stukken vond ik eerlijk gezegd zelf wat saai of ze waren al opgedragen. Ik zou deze winkel dan ook niet aanraden.

 • 16/18 Rue des Taillandiers
 • 40 Rue de Rivoli

Zoals ik aan het begin van deze blog al aangaf hebben we lang niet alle tweedehandswinkels kunnen bezoeken. Er zijn er vast nog veel meer. Hieronder nog een aantal winkels die ik tijdens mijn voorbereiding wel gevonden had maar die we niet hebben kunnen bezoeken:

 • Little Box, 77 Boulevard Beaumarchais
 • Episode, 12-16 Rue Tiquetonne
 • Chine Machine, 100 Rue des Martyrs
 • Thanx God I’m A V.I.P., 12 Rue de Lancry
 • The Vintage Paris 4th, 8 Rue de Rivoli
 • Rose Market Boutique Vintage Paris, 19 Rue Milton
 • Mamie, 69 Rue de Rochechouart
 • Chercheminippes, 102 Rue de Cherche-Midi
 • Vintage Bar, 16 Rue de la Verrerie
 • Bleach Vintage Store, 93 Rue Saint-Denis
 • Nice Piece, 76 Rue Charlot
 • By Flowers, 86 Rue des Martyrs
 • Emmaüs Défi, 40 Rue Riquet

Veel winkelplezier als je deze winkels gaat bezoeken 😊 En er zijn vast nog meer tweedehands winkels in Parijs. Heb ik een hele leuke winkel gemist? Laat het mij weten! Wie weet kan ik ze bezoeken als ik nog een keer naar Parijs ga 😊

Zit een weekendje Parijs er niet in? Ook dichter bij huis kan je goed tweedehands shoppen. Eerder schreef ik blogs over de tweedehands winkels in HaarlemLeiden, BredaDen Haag en Rotterdam 


 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *