Vegan eten in Leiden

Op steeds meer plekken kan je genieten van vegan eten. In deze blog laat ik jullie de vegan plekjes van Leiden zien waar ik heb gegeten en die ik jullie kan aanraden. Hier zitten restaurantjes tussen die helemaal vegan zijn en restaurantjes waar ze vegan opties hebben.


Frietwinkel Dapp

Dapp is een biologische frietwinkel in het centrum van Leiden. Ik was er al vaak langs gefietst voor mijn werk en laatst besloot ik om tijdens de lunchpauze een rondje te lopen en hier een frietje te halen. Ik ging voor de kleine friet met vegan mayonaise en een vegan kroket. Erg lekker, maar het was best wel veel.

Dapp is trouwens in Utrecht begonnen als een frietfiets. Door de vele enthousiaste reacties van klanten besloten ze om echte winkels te openen, met inmiddels frietwinkels in Breda, Utrecht en in Leiden.

Dapp frietwinkel, Aalmarkt 14 Leiden
www.frietwinkel.nl


Logica

Logica is een 100% biologisch restaurant met veel vegan opties. Je kan er ontbijten, lunchen, borrelen, van een taartje genieten en van donderdag tot en met zaterdag kan je er ook avondeten. Zelf heb ik hier al meerdere keren wat gegeten: de vegan tosti, de bitterballen en een perentaartje. Alle drie erg lekker en zeker een aanrader.

Logica, Stille Rijn 11 Leiden,
www.lunchroomlogica.nl


HOEZO vega(n) eten

Een klein vegetarisch restaurant met veel vegan opties in het centrum van Leiden.  Een tijdje terug heb ik hier met een vriendin gegeten. Ik had toen de veganbruger en zij een vega pasta, beide erg goed.

Ik ga graag terug om ook de andere dingen van de kaart te proberen, het zag er allemaal erg lekker uit. 

HOEZO vega(n) eten, Vrouwensteeg 7a Leiden,
www.hoezo-vega.nl


ROOS

Een gezellig, klein, hip en druk tentje (naast VNTG, een leuke tweedehandswinkel). Op het moment dat ik er was stonden er verschillende vegan opties op de kaart, zoals broodjes, salades, soep en zoetigheid. Ik had het broodje ‘Bietenhumus’ met een fruitsapje. Op de website van Roos las ik dat de menukaart regelmatig wisselt en dat, ondanks dat het een klein zaakje met een kleine keuken is, alles zelf gemaakt wordt.

Voor ontbijt en lunch. Met een menukaart die vaak wisselt.

ROOS, Botermarkt 12 Leiden
www.roosleiden.nl


Bagels and Beans

Bagels and Beans is een zaak die je in veel grote Nederlandse steden kan vinden. In Leiden zit de Bagels and Beans op twee plekken in de stad. Zelf vind ik de bagel met humus erg lekker. De vegan taartjes van Bagels and Beans heb ik nog niet geprobeerd.

Bagels and Beans, Haarlemmerstraat 39 Leiden, en ook op Maarsmansteeg 8 Leiden,
www.bagelsandbeans.nl


Anne & Max

Ook Anne & Max is een zaak die je in meerdere grote Nederlandse steden tegenkomt. Er staan meerdere vegan opties op de kaart. Bij de Anne & Max in Leiden heb ik alleen wat gedronken. Maar van de Anne & Max in Den Haag weet ik dat de Very Vegan Club, de salade ‘Eet je groente’ en het chocolade taartje erg lekker zijn (volgens mij wordt het in alle vestigingen op de zelfde manier klaargemaakt). 

Anne & Max, Gangetje 2 Leiden
www.annemax.nl


De Tuin van de smid

De Tuin van de smid ligt midden in Polderpark Cronensteyn.  

Het buitengevoel wordt extra versterkt door de schapen, varkentjes, kippen en ezels die er rondlopen.

Het restaurant werkt veel met biologische producten en er staan een aantal vegan opties op de kaart.  Ik heb hier meerdere dingen geprobeerd, het broodje ‘Geroosterde paddenstoelen’ vond ik het lekkerste.

De Tuin van de Smid, Polderpad 8 Leiden,
www.detuinvandesmid.nl


De Binnentuin en Daktuin The Roof

Bij de Binnentuin kan een kopje koffie drinken of genieten van een toast, salade of sandwich. Er staan een aantal vegan gerechten op de kaart en er zijn veel vega opties. De menukaart kan je boven de bar vinden.  

Het eetcafé ligt een beetje verstopt. Als je het niet weet zou je er zo voorbij lopen. Het zit namelijk in een gebouw waar gewerkt en gestudeerd wordt. Maar laat dit je niet tegenhouden. Via de draaideuren kan je naar binnen. Ook binnen is het nog even zoeken. Als je door de draaideur heen bent kan je twee keer met de trap naar boven en dan loop je zo het eetcafé in.

Bij mooi weer is de bar op het dak vanaf 14:00 geopend voor drankjes. De toegang tot het dakterras vind je door langs de bar van het restaurant te lopen en recht door te blijven gaan tot je aan je rechterhand een glazendeur hebt waar door je naar buiten kan en dan nog een trap op.

De Binnentuin, Langegracht 70 Leiden, op de tweede verdieping
De Binnentuin en The Roof


Deze blog zal blijven groeien. Als ik weer een restaurant met vegan opties heb uitgeprobeerd zal ik die aan deze blog toevoegen. Tips? Laat het mij weten 😊 Restaurants in Leiden die ik al op mijn lijstje heb staan zijn Gaspare Ristorante Pizzeria, Karels Bio Friet, Restaurant PUUR, Lot en de Walvis, Roti Huis Leiden, Catootje aan de markt , BetterBagels, YoghurtBarn en Het Slachthuis.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *