Op vakantie in eigen land, maar waar naartoe?

Niet meer vliegen kan voelen als het verkleinen van je wereld. Heel veel bestemmingen worden een stuk lastiger te bereiken. Dat zal ik ook zeker niet ontkennen. Maar sinds ik liever niet meer vlieg is er juist een wereld voor mij opengegaan. Ik werd mij er veel bewuster van dat je ook dicht bij huis heerlijk vakantie kan vieren. Van een hutje op de hei tot kamperen in het bos en slapen op het strand. Maar hoe vind je die plekken? In deze blog deel ik een aantal manieren voor het vinden van een gaaf verblijf in de Nederlandse natuur.

Natuurhuisje.nl
Op de website natuurhuisje.nl staan een heleboel vakantiehuisjes in de natuur. Grote en kleine huisjes, in het bos, dicht bij de zee of juist in een weiland. In totaal zijn er 9380 natuurhuisjes (Europa), waarvan er ruim 2500 in Nederland. Op de website vind je een ideaal overzicht als je in Nederland (of ergens in Europa) op vakantie wilt.

Vorig jaar huurden wij een natuurhuisje in Lunteren  en dit jaar zaten wij in een huisje midden in het bos dicht bij Putten.

Logerenbijdeboswachter.nl
Alleen die naam al vind ik geweldig. Op deze website ‘www.logerenbijdeboswachter.nl’ vind je de 22 campings van Staatsbosbeheer. Het zijn simpele campings, tegenwoordig vaak wel met stroom en een warme douche. Vanaf de verschillende campings loop je zo de natuur in. Heerlijk vind ik dat.

Staatsbosbeheer heeft campings in Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijsel en Zeeland.  Ik heb er nu een paar bezocht en mijn favoriet tot nu toe is Natuurcamping Drie

Natuurkampeerterreinen.nl
De Staatsbosbeheercampings hebben wij ontdekt via www.natuurkampeerterreinen.nl. Op deze website staan allerlei campings die in de natuur liggen. Om op deze campings te staan heb je een natuurkampeerkaart nodig. Zo’n kaart kost 16 euro voor een heel jaar. Met de kaart heb je de mogelijkheid om op 134 natuurkampeerterreinen in Nederland te kamperen (er komen dan nog wel kosten per nacht bij).

Het boek (te) gekke slaapplekken
Eerder schreef ik al over het boek (te) gekke slaapplekken. Renske, de schrijfster van het boek, is een jaar lang elk weekend op pad geweest om (te) gekke slaaplekken in Nederland en België te ontdekken. In het boek dat ze heeft geschreven staan 40 van deze plekken. Het boek geeft een heleboel inspiratie voor vakanties in eigen land. Op mijn vakantieverlanglijstje staan o.a. nog de sterrenkubussen waar je vanuit je bed naar de sterren kan kijken, het slapen op een vlot en de natuurcamping op Landgoed Quadenoord.

Het boek (te) gekke slaapplekken

Google Maps
Ook via Google Maps kan je de leukste plekjes vinden. Zo had ik al een tijdje het idee om vakantie te vieren in een strandhuisje. De meeste hiervan zijn helaas best duur. Door strandhuisje in Google Maps in te typen ontdekte ik waar langs de Nederlandse kust allemaal strandhuisjes te huur zijn en op die manier vond ik een heerlijk goed betaalbaar strandhuisje.


Ik ben benieuwd,  op welke manier vind jij je vakantie bestemming in Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *