Tweedehands winkelen in Den Haag, deel 2

Door de kleren een tweede leven te geven gaat het langer mee en hoeven er minder nieuwe kleren te worden geproduceerd. Dit voorkomt afval en bespaart grondstoffen, landgebruik, water en energie. Kortom, tweedehands is goed voor het milieu. Met dit idee ging ik september 2016 voor het eerst op zoek naar de tweedehands winkels in Den Haag. Dit was een ontzettend leuke ontdekkingstocht! Inmiddels zijn er nieuwe tweedehands pareltjes bijgekomen en ben ik getipt op winkels die ik nog niet kende. Afgelopen week ging ik weer op pad om het overzicht van tweedehands winkels in Den Haag completer te maken 🙂

Second Best
Bij Second Best wordt veel merkkleding verkocht, van casual tot cocktail. Zelf vind ik de meeste kleding iets ouwelijk voor mijzelf. Maar dat beteket niet dat je hier niet langs moet gaan. Toen ik er was zag ik een leuk bloemenbloesje hangen, het paste helaas niet goed, net iets te groot.

Wat mij opviel is dat er veel broeken hangen, mocht je opzoek zijn naar een nieuwe broek. Verder zijn hier kleren te koop tot maat 46.

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00

Korte Molenstraat 7
2513MB Den Haag

www.secondbestdenhaag.nl

Heet strijken
Een mooi aangeklede, frisse, vrolijke winkel met vintage kleding voor mannen en vrouwen. De winkel voelt voor mij een beetje als een snoepwinkel. Veel van de kleren die in de winkel hangen hebben leuke kleurtjes en/of printjes J En wat mij opvalt, er wordt ook vintage zwemkleding verkocht.

Ook hangen er designers stukken van jonge designers in de winkel. Zelf had ik mijn oog laten vallen op een heel leuk pakje, een kort shirtje met een hoog zittend broekje, nieuw gemaakt maar van vintage stoffen.

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 en op zondag van 12:00 tot 17:00

Prins Hendrikstraat 30b
2518 HT Den Haag

Naast dat je de winkel in het echt kan bezoeken op de Prins Hendrikstraat kan je de winkel ook online bezoeken www.heetstrijken.nl

Zusjes vintage boetiek
Als je de winkel instapt krijg je het gevoel dat je even terug in de tijd stapt, en dat is positief! De winkel heeft wel iets weg van de Art Nouveau stijl. In de winkel worden vintage kleren, schoenen en sieraden verkocht. Mocht je toevallig op zoek zijn naar een trouwjurk, daar hebben ze er ook een aantal van.

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 19:00 en op zaterdag van 11:00 tot 18:00

Boekhorststraat 93
2512CM Den Haag

ReShare Store Den Haag
De ReShare Store is een winkel van het Leger des Heils. Het is een grote winkel met kleren voor mannen, vrouwen en kinderen.
Omdat het Leger des Heils de kleding voor iedereen betaalbaar wilt houden is de kleding hier verrassend laag geprijsd. Mocht je op zoek zijn naar sportkleding, dat wordt hier ook verkocht 🙂

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00

Paviljoensgracht 35
2512 BL Den Haag

www.resharestore.nl

JUST – Used Treasures
Deze winkel is het tweedehands assortiment helaas aan het afbouwen. De laatste keer dat ik er was hing er achterin de winkel nog een rek met tweedehands items.

Molenstraat 43
2513BJ Den Haag

www.just-denhaag.nl

All labels
Een grote volle winkel met allerlei verschillende merken door elkaar. Er hangt tweedehands en vintage en er zijn kleren voor mannen en voor vrouwen van maatje xs tot xxl. Het is hier dus echt schatzoeken. Zelf kwam ik een leuk kort broekje tegen, waar ik al een tijdje naar op zoek ben, helaas was deze net te groot.

Tot slot, de kleding is hier ook verrassend laag geprijsd.

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 17:00 en op zaterdag van 12:00 tot 17:00

Stationsweg 55
2515BJ Den Haag

www.all-labels.nl

Voor de winkels die ik (nog) niet op deze kaart heb gezet, het betekent niet dat ik je winkel niet leuk vind, ik ben alleen nog niet langs geweest. Over een tijdje zal ik weer een rondje maken voor een update van deze blog.

Tips zijn altijd welkom en ik hoor het graag als je tweedehands gaat winkelen in Den Haag 🙂

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: