Vegan eten in Londen

Voordat we naar Londen gingen wist ik al dat je hier op veel plekken goed vegan kan eten. Maar dat het op zoveel plekken kan had ik niet verwacht. Er zijn veel echte vegan restaurants maar er zijn ook veel ‘gewone’ restaurants die naast vlees en vega gerechten ook vegan opties op de kaart hebben staan. In deze blog deel ik de restaurantjes waar ik gegeten heb en die ik je zeker kan aanraden.


Merkamo

Merkamo is een 100% vegan kraampje op de Old Spitalfields Market waar ze Ethiopische gerechten serveren. Toen we langs dit kraampje liepen wist ik nog niet waar ik precies zin in had maar het zag er allemaal zo lekker uit dat ik wel wist dat ik iets van dit kraampje wilde nemen. Gelukkig werd de keuze makkelijker door de optie dat je van alles een beetje kan proeven! Ideaal 😊 En oh wat was dat lekker! Merkamo is dus echt een aanrader.

Vlak nadat ik mijn eten had gekregen stond er een lange rij, ik was duidelijk niet de enige die hier graag wat wilde eten.

Op de Old Spitalfields Market staan een heleboel eetkraampjes met gezamenlijke tafels, zo kan iedereen kiezen waar hij/zij zin in heeft. De kraampjes zijn open tijdens lunchtijd. Mocht je het willen dan kan je er natuurlijk wel overdag eten halen en ‘s avonds opeten, bijvoorbeeld in de trein terug naar Nederland.

Door de opzet van gemeenschappelijke tafels voor de verschillende kraampjes krijg je helaas geen echt servies mee. Waardoor het bij mij helaas niet helemaal zerowaste was. Maar de mevrouw die voor mij werd geholpen had haar eigen bakje mee. Dus zerowaste kan hier wel!

Naast Merkamo zijn er trouwens meer vegan opties op de Old Spitalfields Market, maar die heb ik niet allemaal geprobeerd (helaas 😉 ).

Merkamo, Old Spitalfields market, Londen, www.oldspitalfieldsmarket.com


Amber

Amber is een restaurant met oosterse mediterrane roots wat je terug ziet in de gerechten die ze serveren. Er zijn meerdere vegan gerechten. Welke gerechten vegan zijn staat niet op de kaart aangegeven maar toen wij het vroegen kwamen ze het met alle liefde vertellen. Waarbij sommige gerechten zoals ze op de kaart staan al helemaal vegan zijn en andere makkelijk aan te passen zijn.

Bij Amber hebben ze een soort tapas concept waarbij je per persoon 3 à 4 gerechtjes bestelt en met elkaar gerechtjes kan delen. Je kan dus van alles proeven. Ik heb echt genoten van de gerechtjes die wij besteld hadden, o.a. de Amber Hummus Salsa, Köfte, Aubergine en Cauliflower.

Bij Amber kan je ontbijten, lunchen en avondeten. Ik durf eigenlijk niet te zeggen of er ook vegan opties bij het ontbijt en tijdens de lunch zijn, maar ik denk van wel.

Amber, 21 Piazza Walk, London E1 8QH, www.thisisamber.co.uk


Greenberry

Een klein en druk restaurantje waar ze gelukkig nog een tafeltje voor twee hadden toen wij aankwamen. Op het moment dat wij er waren stonden er een aantal vegan opties op de kaart (twee voor ontbijt en een voor lunch). Ik nam de bloemkoolsalade, een klein feestje op mijn bord!

Greenberry ligt in de wijk Primerose Hill, dicht bij een park met een grote heuvel waarvandaan je de skyline van Londen goed kan zien 😊 Leuk om ook een kijkje te nemen.

Greenberry, 101 Regent’s Park Rd, Primrose Hill, London NW1 8UR, www.greenberrycafe.co.uk


Deliciously Ella

Deliciously Ella kende ik al van het kookboek dat ik thuis heb (erg blij mee) dus toen we in Londen waren wilde ik hier graag heen. Wij hebben er een heerlijke brownie en bananenbroodje gegeten met een sapje en een kopje koffie.

Het is een klein restaurantje, boven kan je erg leuk zitten maar beneden vond ik het wel minder aantrekkelijk.

Bij Deliciously Ella kan je ontbijten, lunchen, avondeten tot 7pm of gewoon genieten van een brownie, zoals wij hebben gedaan.

Deliciously Ella, 18-20 Weighhouse Street, Londen, W1K5LU, www.deliciouslyella.com


Er zijn dus nog veel meer vegan hotspots in Londen, volgens mij kan je er zo een paar maanden mee bezig zijn om alles te proeven. Klinkt als een best leuke, maar dure uitdaging 😛
Heb jij een favoriete vegan hotspot in Londen die je iedereen kan aanraden?

Wij hebben genoten van onze stedentrip naar Londen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *