Lunchen bij Villa Augusts

Villa augustus is een restaurant met een grote moestuin. Zo’n grote moestuin levert vast lekkere vega(n) gerechten op, afgelopen weekend was het zover. We waren toevallig in de buurt, dus een mooi moment om er lekker te gaan lunchen en van de moestuin te genieten!

Bij aankomst zijn we meteen de tuin ingegaan. Het weer was niet al te best, dus toen het nog droog was hebben wij lekker van de tuin genoten. Er groeit van alles, waarvan een groot deel voor de keuken bedoeld is. Het is echt een mooie tuin, zoiets is wel mijn droom voor als ik later groot ben 😉 Inspiratie genoeg!

Zo’n fruitmuur lijkt mij echt fantastisch. De stenen muur is niet alleen een afscheiding van het terrein maar hij houdt ook warmte vast. Deze warmte bevordert de groei van het fruit dat ernaast groeit!

Een stukje van de fruitmuur

Ook zagen we een soort bessenkooi. Niet zo mooi maar wel heel nuttig. Bij mijn moestuinverening gebruiken veel mensen netten om hun oogst te beschermen tegen vogels. Dit doe ik zelf niet, ik vind het niet zo erg als de vogels ook wat komen snoepen. En het lijkt mij verschrikkelijk om een dode vogel in de tuin aan te treffen omdat hij verstrikt is in zo’n net. Nee, geen netten voor mij. Maar in mijn droomtuin zou zo’n kooi wel fijn zijn. Er komen dan natuurlijk ook nog fruitstruiken voor de vogels! 🙂 Haha ja, ik droom van een hele grote tuin!
Terug naar Villa Augustus! Waar nu Villa Augustus is, lag eerst een drinkwaterbedrijf voor het drinkwater van Dordrecht. De prachtige toren, vroeger de watertoren, is getransformeerd naar een hotel. En in het oude pompgebouw zit nu het restaurant. Ik vind het altijd leuk om dit soort dingen te weten!

Na heerlijk rond te hebben gelopen op de tuin was het tijd voor de lunch. Het restaurant deed mij van binnen een beetje denken aan Alice in wonderland. Ik kan niet zo goed beschrijven waar dit door kwam. Misschien door de konijnenbeeldjes, de kroonluchter waar allemaal bestek in hing en de vele kleuren?

De oude watertoren @Villa augustus

Tot mijn verbazing hadden ze geen vegan gerecht. Dat had ik eigenlijk wel verwacht bij een restaurant dat o.a. kookt met groenten uit eigen moestuin. Met mijn nieuwe voornemen heb ik aan de serveerster gevraagd of er ook vegan opties waren. Het voelde wel even raar om dit te vragen, maar ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Er bleken meerdere mogelijkheden te zijn. Ik heb gekozen voor de vijgensalade. Dit was eigenlijk een salade van vijgen met ham maar ik kreeg hem met allemaal gegrilde groenten. Het was een feestje op mijn bord, echt heel erg lekker! Zeker een aanrader.

Een feestje op mijn bord, vijgen salade met gegrilde groenten
Komkommer venkel sap

Na de lunch zijn we ook nog even in de winkel gaan kijken. Ze verkopen er groenten uit de moestuin en je kan er ook zelf gebakken brood en bonen zonder verpakking krijgen (moet je natuurlijk wel je eigen potjes en zakjes bij je hebben)!

 

Bonen
De Bakkerij

 

 

 

2 reacties

    • Sara Reijnders

      Hee Sanne, het is een hele leuke plek ja! Ik wilde er al een hele tijd naar toe en dit weekend was het zover 😀 En ondanks dat er niets vegans op de kaart stond heb ik er wel heel lekker vegan gegeten 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: