Met kastanjes de was doen deel 2

Een tijdje terug schreef ik een blog over de was doen met kastanjes! Vol enthousiasme ging ik op zoek naar kastanjes en ik was druk bezig met de kastanjes kapot te maken (wat stiekem nog best veel tijd kost) zodat de sopanine makkelijker vrij komt. En het leek ook te werken!! Helaas ben ik tot de conclusie gekomen dat op deze manier de was doen voor ons toch niet zo goed werkt. De kleren lijken schoon als ze uit de was komen. Maar als je ze aan hebt worden ze sneller muf. Sneller dan met het wasmiddel dat we eerst gebruikten. Wat dus betekende dat onze kleren vaker in de was moesten. Iets wat helemaal niet duurzaam is, kleren slijten namelijk het meeste tijdens het wassen en het kost veel water en energie. Daarom zijn wij weer gaan wassen met het wasmiddel dat we eerst gebruikte.
Wel heb ik positieve geluiden gehoord van andere groene bloggers die al meer dan een jaar met kastanjes de was doen, dus wie weet dat het voor jou wel werkt! Misschien een keer het proberen waard? 🙂
Mocht ik nog een andere manier van duurzaam wassen tegenkomen, dan lijkt het mij leuk om dat weer te proberen! Iemand een idee/tips? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *