Mijn leuke groene momentjes in februari

Op de blog van Groene stapjes zag ik een lijstje met fijne momentjes in januari. Leuk om te lezen en het inspireerde mij om ook eens stil te staan bij wat ik een maand allemaal doe. En dat is eigenlijk best wel veel. In deze blog wil ik jullie meenemen in mijn extra groene momentjes van februari.

Kledingruilfeestje

Op 9 februari was ik bij het kledingruilfeestje van Hermien en Janna, waarover ik vorige week nog een blog schreef. Het was een hele gezellige en groene avond. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik het shirt van Linda van de blog Zaailingen aan 🙂

Hier heb ik het vestje van Afieke van de blog vegahippie aan 🙂

Ik ben erachter gekomen dat een kledingruilfeestje een hele leuke manier is om nieuwe eigenaren te vinden voor je oude kleren. Hierdoor ben ik geïnspireerd om zelf ook een kledingruil te gaan organiseren 🙂 Binnenkort meer hier over!

Succesvolle schoonmaakactie op het strand

Samen met Haagse Handen organiseerde ik een schoonmaakactie op het strand van Scheveningen. Het was koud maar wel prachtig weer, ik heb die dag weer leuke mensen leren kennen en we hebben flink wat afval van het strand weten te halen.

De groep waarmee we het strand op gingen 🙂 Foto: Ismay Gossen
In actie Foto: Leon Goedhart

Op 14 april gaan we weer aan de slag. Kom jij ook helpen? Voor ons is het fijn om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Meld je daarom aan via een berichtje naar mij of via het Facebook event.

Positieve reacties op afstudeerscriptie

Het afgelopen jaar heb ik hard gewerkt aan mijn afstudeeronderzoek ‘Waarom tuinen grijs blijven’. Groen in de tuin is belangrijk voor de leefbaarheid in stedelijk gebied. Daarom heb ik onderzoek gedaan naar de redenen die mensen hebben voor het niet vergroenen van de tuin. Waarom liggen al die tegels en al dat grind in zoveel tuinen? Wanneer je die redenen kent, kan je als gemeente, waterschap of belangenorganisatie daarop inspelen bij het maken van beleid of bij het motiveren van tuineigenaren.

Verschillende gemeenten, waterschappen en organisaties heb ik mijn scriptie gemaild en ik krijg nu veel positieve reacties. Wat geeft dat een energie!
Ben je nieuwsgierig naar mijn scriptie? Deze kan je vinden op de website van Operatie Steenbreek.

Februari filmmaand

Wild, bonte families op de Veluwe’ en ‘de Wilde Stad’. Twee fantastische films waarvoor ik kaartjes had gekregen van de makers van de films. Het zijn echt prachtige films die ik je zeker aanraad om te gaan kijken 🙂 Ik hoop dat deze films ervoor zorgen dat meer mensen gaan inzien dat de natuur prachtig is en we er voorzichtig mee om moeten gaan.

Film Wild, bonte families op de Veluwe
Film Wild, bonte families op de Veluwe

Tuinvogelconsulent geworden

Vanaf deze maand ben ik op de website van de vogelbescherming te vinden als tuinvogelconsulent. Dit houdt in dat ik mensen die dat willen tuinadvies kom geven over hoe ze de tuin vogelvriendelijker kunnen inrichten. Ik ben nog niet echt aan de slag geweest, maar hoop dat ik dat ergens deze maand kan gaan doen 🙂

Een half jaar vegan

Augustus vorig jaar besloot ik om zoveel mogelijk veganistisch te gaan eten. En dat betekende dus dat ik in februari alweer een half jaar zoveel mogelijk veganistisch eet. En dat bevalt goed, heel goed 🙂 Over deze mijlpaal schreef ik afgelopen maand ook een blog.

Mini vakantie Texel

Begin februari werden we uitgenodigd om een weekendje mee naar Texel te gaan. We hebben een heerlijke minivakantie in eigen land gehad. Er is nog een blog in de maak over deze minivakantie voor de blogserie ‘op vakantie in eigen land en net over de grens’

Op het strand van Texel, ik kon het natuurlijk niet laten om het afval dat we tegen kwamen op te ruimen

Begonnen met plasticdoppen sparen

Ik ben deze maand begonnen met het sparen van doppen voor blindengeleidehonden. Niet alleen omdat ik iemand die slechtziend of blind is een blindengeleidehond gun, maar ook omdat dit volgens mij een efficiënte vorm van plastic recycling is. Er wordt namelijk specifiek één soort plastic ingezameld (uit de vele soorten plastic die er bestaan). Doordat het één soort plastic is en niet een mix van plastics, is de kwaliteit van het gerecycled product hoger. Hoe dit precies zit met de doppen die ingezameld worden voor de blindengeleidehonden ben ik nog aan het uitzoeken. Ik houd jullie op de hoogte

Moestuinkriebels

Het was eigenlijk nog te vroeg maar ik had er gewoon heel veel zin in! Ik ben begonnen met voor voorzaaien. In onze woonkamer staan weer potjes met kleine plantjes. De eerste spruitjes, Oost Indische kers en komkommerkruid beginnen al echte plantjes te worden 🙂 Ik heb zoveel zin in de periode dat alles weer lekker groeit en bloeit in de moestuin!

Blog van Sven

In januari schreef ik een gastblog voor Haagse Handen over afvalvrij boodschappen doen in Den Haag. Met deze blog heb ik Sven geïnspireerd om zelf ook op zijn afval te gaan letten. Hij besloot om een weekend zonder afval te leven. Hij heeft hier een leuke blog over heeft geschreven en ik vond het zelf erg leuk om te horen dat ik hem heb geïnspireerd om dit te gaan doen!

Zo dat waren mijn leuke groene momentjes van februari die ik graag met jullie wilde delen. Ik vind het leuk om mijn maand zo in een overzichtje te zien 🙂

4 reacties

 • Linda - Zaailingen

  Terwijl ik dit lees heb ik ook iets van de kledingruil aan, haha. Ik weet alleen niet meer van wie het donkergroene vestje van Pull&Bear was…

  Ik ga je scriptie lezen hoor! Benieuwd naar alle redenen die ik nu nog niet begrijp 😉 Nu snap ik trouwens wel waarom je een tuin zocht om in aan de slag te gaan. Superleuk vrijwilligerswerk! Ik wil later sowieso veel planten en bloemen voor vogels en bijtjes en een minimoestuintje.

  Texel is fijn hè? Lijkt me wel leuk om nog eens te eilandhoppen en dan overal het eiland over wandelen of fietsen 🙂

  • Sara Reijnders

   Haha, vandaag heb ik je shirt ook nog aan en dan weer in combinatie met het zonnebloemen rokje 🙂 Heb het echt al veel aangehad!!

   Leuk dat je mijn scriptie gaat lezen. Mocht je nog vragen hebben, ik beantwoord ze graag.
   En ik kijk heel erg uit naar mijn eerste tuinadvies moment 🙂

   En Texel is inderdaad heerlijk. Terschelling trouwens ook, de andere eilanden heb ik nog niet bezocht maar dat gaat vast nog wel een keer gebeuren. In de vorm van eiland hoppen lijkt me helemaal gaaf. Dan wil ik misschien ook nog een of meerdere Duitse eiland meepakken

  • Sara Reijnders

   Leuk om te horen! 🙂 Ik werd er zelf ook erg blij van toen ik mijn maand zo aan het bekijken was. Dit ga ik zeker vaker doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: